akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Projekt SZAFA opcja BIEDA

Wyszukiwarka Forumowa:

sawant

Well-known member
Buchów
270
Spoko zestaw ale na mineralnych trochę trudniej zwłaszcza że nie masz pH metra i przez to czarno to widzę.
Może przy nowej fotorelacji ktoś Ci coś podpowie co używa Plagrona.
Szkoda że nie wybrałeś biotabs...

Master ! Taki musi wystarczyc ...

Twoim zadaniem bedzie przekazanie mi tajemnej wiedzy ... po co ?
Rozkminiam i na logike , woda z wodociagu musi byc dobra ... a jak namieszam nawozu dam Calmag growa fishmixa i bede posypywal po ziemi tym do kwiatkow florovitem pozniej wjedzie calmag bloom sensaton i pk

Jak namieszam nawozy i zle wyyjdzie ph ? to zas ph + / - trzeba bedzie dokupic :F

A jak bede mieszal zawsze taka sama mieszanke ? z tej samej kranowy i takich samych nawozow to przeciez ta wode raz zmierze ...

No kupie to to ale ku**a ... no ale , powiedz ...

domyslam sie ze chcesz zebym mierzyl za kazdym razie ph i kropelek ph + - uzywal ... wczesniej jak pod koniec lutego i tak tego nie kupie bo mam policzone juz ... Przelew z zus > raty > rachunki > apteka > nawozy > przelew na wyzywienie i powiem ze mam zamiar prze***ac fortune z zus w mniej niz godzine :D

Zrzut-ekranu-2026-01-10-194752.jpg

Wspominalem cos kiedys ze gdy bedziesz kawalerem na rencie to umrzesz gdy bedziesz mial zone na rencie to bedziesz jej utrzymankiem ... ja mam tego farta ze mieszkam w domu z mamusia mniejsza w to i jestem z nia dogadany tak ze z glodu nie umre

hehe teraz mi lipa wyszla jeszcze chwile to mniej jej daje na zarcie to tez sobie jej wyrownam ale daje jej na korytko i to nie wiem czy ja bym sie wykarmil za taki hajs jak zupy nie potrafie ugotowac :D
Ona placiu ubezpieczenie budynkow ja robie przeglad ubezpieczenie auta i moj interes zeby bylo na zakupy pojechac
Ale pomysl ze masz zaplacic i ubezpieczenie auta i budynku ... problem

I zdradze wam maly sekret ... nawozy kupie dlatego ze w swieta za kierowce robilem i nie bralem kasy tylko ziolko i paliwo tak ze zapalic co mialem w swieta i mam pol baku a aucie to na benzyne nie musze wydawac w tym miechu :) beda nawozy :)

Glowe mam w chmurach xD

Ja to sobie pomarudze tu czasem ze z renty du*e sciskam kebaba nie zezre zerowki nie wypije ale spokojna :D jeszcze znajda sie tacy co beda zazdroscic ze sobie ... " wygodnie zyje" ale tego juz nie skomentuje :)

Pisalem rano ze zdjalem 2 garscie lisci ... boje sie sezonu 2 :D

Master PH + / - kosztuje 17 / 25 PLN

Objasniaj Master ... poki jeszcze nie zamowione ... moze te 35 zlotych wytelepie

Powiem sorrry Mama mialem ci dac i tak tylko tyle ale musialem wydac jeszcze 35 zlotych na hobby ... i tez jakos bedzie
dostane wkrotce 13 :D zrobie przeglad wydatkow nie mam to jej oddam niech mi jesc daje :)

Zrobimy to Master !!!

pak.jpg

Do marca tak pojade pod kreska ciutke a od marca juz z gorki bede mial :)

Po dzisiejszym oklejaniu jest zdecydowanie lepiej :)

Zrzut-ekranu-2026-01-10-210656.jpg

Dobranoc :)

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,218
Odznaki
4
Ten miernik za 35 zł może przekłamywać, tak jak ci radzono wcześniej lepiej płyn Helliga, bo masz wtedy nieprzekłamany pomiar, a miernik elektryczny , by dawał poprawny pomiar to trzeba dać w okolicy 200 zł za Adwe D11 lub D12 albo P50 Pro Aqua Master tutaj trochę drożej bo kosztuje 270 zł.

sawant

Well-known member
Buchów
270
Ten miernik za 35 zł może przekłamywać, tak jak ci radzono wcześniej lepiej płyn Helliga, bo masz wtedy nieprzekłamany pomiar, a miernik elektryczny , by dawał poprawny pomiar to trzeba dać w okolicy 200 zł za Adwe D11 lub D12 albo P50 Pro Aqua Master tutaj trochę drożej bo kosztuje 270 zł.

Ja rozumiiem ze chcesz dobrze i gdyby to robic profesjonalnie to pewnie przyznal bym ci absolutna racje :D Ale zejdzmy na ziemie mam 1680 zlotych renty jak narazie i uprawiam 4 krzaki automatow na wlasny :) mi wystarczy zeby miec od sezonu do sezonu moglo by to bez nawozu rosnac :D

Hobby z tego bede mial , za***iste zajecie relaxujace i pozyteczne , ciekawe. To sobie doinwestuje troszke na lepsza ziemie na starcie komplet nawozow z niewygorowanej polki ... jak to z hobby i ze wszystkim ... glupota jest kupowac porsche na pierwszy samochod :D

A gdyby tak ku**a skonstruowac do pokoju 3 na 4 taka przestawiana scianke jakis stelazyk hmm :D i rura prosto do komina zerandol moze se wisiec jak chce nic nie demontujesz z wystroju pokoju scianke do okola obwieszasz instalujesz panele led to moglbys sie wtedy w fabryke bawic :D i PH metr za 350 zlotych :D

Jak ktos sie zapyta czemu na zestaw mineralnego plagronu sie zdecydowalem to, bede wala cisnal ze ma ladny kolor i ciekawie pachnie :D

rabat.jpg

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,218
Odznaki
4
Ja rozumiiem ze chcesz dobrze i gdyby to robic profesjonalnie to pewnie przyznal bym ci absolutna racje :D Ale zejdzmy na ziemie mam 1680 zlotych renty jak narazie i uprawiam 4 krzaki automatow na wlasny :) mi wystarczy zeby miec od sezonu do sezonu moglo by to bez nawozu rosnac :D

Hobby z tego bede mial , za***iste zajecie relaxujace i pozyteczne , ciekawe. To sobie doinwestuje troszke na lepsza ziemie na starcie komplet nawozow z niewygorowanej polki ... jak to z hobby i ze wszystkim ... glupota jest kupowac porsche na pierwszy samochod :D

A gdyby tak ku**a skonstruowac do pokoju 3 na 4 taka przestawiana scianke jakis stelazyk hmm :D i rura prosto do komina zerandol moze se wisiec jak chce nic nie demontujesz z wystroju pokoju scianke do okola obwieszasz instalujesz panele led to moglbys sie wtedy w fabryke bawic :D i PH metr za 350 zlotych :D

Jak ktos sie zapyta czemu na zestaw mineralnego plagronu sie zdecydowalem to, bede wala cisnal ze ma ladny kolor i ciekawie pachnie :D

rabat.jpg
To wszystko rozumiem, chodzi tylko o to, że kupisz za 35 zł bubel, to co ci da pomiar elektroniczny fałszywy, lepiej za 22 zł kupić płyn Helliga, jaki mierzy chemicznie bez błędu. Masz w wielu przypadkach upraw błędnie kupione mierniki elektroniczne za małe pieniądze, jakie nie pokazują prawidłowo, jakie jest ph roztworu, jak coś cię oszukuje to po co ci taki przedmiot , jak tylko szkodzi, a nie pomaga ?

sawant

Well-known member
Buchów
270
To wszystko rozumiem, chodzi tylko o to, że kupisz za 35 zł bubel, to co ci da pomiar elektroniczny fałszywy, lepiej za 22 zł kupić płyn Helliga, jaki mierzy chemicznie bez błędu. Masz w wielu przypadkach upraw błędnie kupione mierniki elektroniczne za małe pieniądze, jakie nie pokazują prawidłowo, jakie jest ph roztworu, jak coś cię oszukuje to po co ci taki przedmiot , jak tylko szkodzi, a nie pomaga ?
To sie zrobi inaczej, w tym miechu sobie to daruje ... a za miesiac kupie jakis w granicach stowki na moje uzytkowanie wystarczy :D i moze kupie elektroniczny ph do gleby odrazu

no i postanowione ... ten miernik bedzie potrzebny dopiwro w marcu :)

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,218
Odznaki
4
To sie zrobi inaczej, w tym miechu sobie to daruje ... a za miesiac kupie jakis w granicach stowki na moje uzytkowanie wystarczy :D i moze kupie elektroniczny ph do gleby odrazu

no i postanowione ... ten miernik bedzie potrzebny dopiwro w marcu :)
Kup płyn Helliga, jak znajdziesz w portfelu 200 zł, a konkretnie chyba 185 zł to Adwa D11 lub D12, bo lepiej kupić więcej płynu Helliga niż kupić szmelc elektroniczny.

Alfons

Well-known member
Buchów
2,209
Odznaki
3

Milwaukee pH 600 - elektroniczny miernik pH​

Milwaukee pH 600 - elektroniczny miernik pH Growshop -sklep ogrodniczy we Wrocławiu, Warszawie i Poznaniu

Ten jest najlepszy z tych tańszych Kamel mi polecił działa super kilka osób na forum używa.

Supahfly

Well-known member
Buchów
51
A jak to jest z living soil? Ktoś mi mowił, że jak dodajesz living soil do gleby to juz o Ph nie trzeba sie tak martwic.

sawant

Well-known member
Buchów
270
Macie jakies sugestie ?
Moze cieplejsza barwa swiatla ?
Cos jakies pomysly ?

Doswietlone sa tak ze w szafie chyba sie lepiej nie da ... dostaly za***istego przyrostu, purple lemonade ma dzis 65 cm ... chyba ze wczoraj zle mierzylem :D

Od ostatniego podlewania maja wilgotno moze jutro je podleje albo pojutrze niech sie lepiej wysuszy ... moze ten przyrost tak wypie****il bo zamalo wody wczesniej lalem ... :)

Biore sie za fryzjerstwo ... jutro zrobie fotki moze, dzis nie bylo co robic :)

:D Purple Lemonade - zapowiada sie obiecujaco :)
Zrzut-ekranu-2026-01-12-215820.jpg

Ewidentnie podlewane bedzie dopiero w srode (czuc ze wilgotno) , fryzjer jutro :)

Z moich spostrzezen zaleta ciasnej szafy jest fakt ze trzeba obcinac liscie :D A co do uprawy to na przyszlosc bede sie staral dobierac odmiany z takim samym czasem kwitnienia :) a znajac zycie to te najszybsze :D
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnia edycja:

sawant

Well-known member
Buchów
270
Fryzjerstwo to moja pasja :D

Purple Lemonade

purple-lemonade.jpg

Zkittelz

zkittelz.jpg

AK 47

ak47.jpg

Gorilla Glue

gorilla-glue.jpg

No i jakos tak to wyglada

all.jpg

Chyba wszystko tak jak trzeba :) Podlewanie jednak pojutrze dopiero bo dalej mokro :)

sawant

Well-known member
Buchów
270
Ostro poleciałeś z wiatrakami a na dole i tak zostało jeszcze sporo do wycięcia :)
Te na dole zostawilem tak w sumie bo nie zaslaniaja niczego :) a tam sie takie tyciu topiki robia przy nich cos wypuszcza :D

Generalnie przy kazdym kwiatku zostawialem listki te najblizsze

top - lisc

top-lisc.jpg

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół