akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Projekt SZAFA opcja BIEDA

Wyszukiwarka Forumowa:

sawant

Active member
Buchów
72
AK w donicy :) niech ladnie zejdzie i bedzie komplet

Przyjechal mi tylko 1 led 2 bedzie w poniedzialek ale na przymiarke jakos tak to bedzie wygladac

ad778b35-be56-4a2f-b928-ef4f62993c3e.jpg

wentylator slychac ale nie jakos uciazliwie, no i jak juz wspominalem w razie w kolano z 2 strony rura i piz*a do komina :)

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,024
Odznaki
3
Fajna robota, trochę się napracowałeś, ale dodatkowo fajna zajawka. Ja tez składałem swoją szafkę zaczynając od panelów Ledam, jako oświetlenia.

sawant

Active member
Buchów
72
Fajna robota, trochę się napracowałeś, ale dodatkowo fajna zajawka. Ja tez składałem swoją szafkę zaczynając od panelów Ledam, jako oświetlenia.
Mam sporo czasu, lubie takie dlubanie no i teraz wlasciwie to bedzie juz finalna opcja doniczki wiatraczki siatka wentylacja swiatlo i elektryka w gornej polce ktora postaram sie jakos przyzwoicie zrobic :)

I tak pieknie zrobiona szafe bedde wykorzystywal :) 100 g mnie zadawala w zupelnosci co uprawe ... bedzie wiecej to tez nie zginie ;)

sawant

Active member
Buchów
72
Przyjechal LED :) Dzialam sobie od rana finalnie bedzie 5 zarowek i 2 ledy tak wiec jeszcze dzisiaj edytuje posta dorzuce zdjecia :) ze stratami niepotrzebnymi kosztami ale jak to 1 szy projekcik to wiadome bylo ...

Wspolnymi silami po konsultacjach wyszedl taki efekt :) kazdemu co doradzal nalezy sie solidny blancior :)

koncze wlasnie elektryke a pozniej ... nie dotykac ( wszystko jest na swoim miejscu w rozsadnych wysokosciach :) ) , podlewac i pielegnowac :D

WposzukiwaniuSzczescia

Well-known member
Buchów
167
Odznaki
1
a ja np uwazam ze to robota bez sensu, lepiej bylo by sie wstrzymać pare miecha uzbierać grosza i kupić normalny box, zrobić sobie fajny żyrandoled na dobrych zarówkach, zamontować wenty (went do filtra to kupić odrazu jakiś porządniejszy cichszy i kupić jako taki filtr węglowy bo i tak będzie ***ało i tak mimo, że odmiany "cytrusowe" Wcale by wiele kasy nie wyszło kilka stówek i po temacie pozatym te kilka stów to się wydaje będac 2x w sklepie, a by było schludnie fajnie i działająco a to niepotrzebna dłubanina i wydawanie kasy na coś co poźniej i tak wymienisz na inne..

sawant

Active member
Buchów
72
a ja np uwazam ze to robota bez sensu, lepiej bylo by sie wstrzymać pare miecha uzbierać grosza i kupić normalny box
na boxa nie mam miejsca w pokoju a szafa mitu pasuje z meblami ... w gruncie to efekt ten sam tylko ladniej i amatorsko nie zadna profesjonalna uprawa :)
zrobić sobie fajny żyrandoled na dobrych zarówkach
Przez to kombinowalem z deska ... zeby regulowac wysokosc swiatla ale ...
zamontować wenty (went do filtra to kupić odrazu jakiś porządniejszy cichszy i kupić jako taki filtr węglowy bo i tak będzie ***ało i tak mimo, że odmiany "cytrusowe" Wcale by wiele kasy nie wyszło kilka stówek i po temacie pozatym te kilka stów to się wydaje będac 2x w sklepie, a by było schludnie fajnie i działająco
Pisalem 3 razy ze 3 metry rury dzieli szafe od komina :D mi tu nie trzeba filtra
a to niepotrzebna dłubanina i wydawanie kasy na coś co poźniej i tak wymienisz na inne..
Lubie dlubac i sie mylisz ... jedyne co wymienie to folie odblaskowa jak ta sie porozrywa ;)

Zdrowka :)

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
8,074
Odznaki
11
Kojarzy mi się, że kiedyś widziałem gdzieś opcję dla ludzi co nie mieli miejsca czy tam chcieli schować namiot i był to namiot do szafy,
Ja bym pewnie szukał boxa 40x40x120 (albo 140) i wsadził go w tą szafę.

A jeżeli już masz kupować jakąś folię odblaskową, to chociaż kup porządny mylar i wyklej to odpowiednio od środka.
Wygląda jak robione dla obcego a nie dla siebie. Na forum było/jest wiele upraw prowadzonych w boxach DIY. Może znajdziesz tam jakąś inspirację?

Btw - jak masz ubrania w tym pokoju to polecam od razu puścić rurę w komin bo zapach w domu to jedno ale przesiąknięte zapachem ubrania to drugie ;) Czuć nawet po praniu.

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,024
Odznaki
3
Ja też składałem sobie szafkę i służy mi do dzisiaj od 2020 roku kiedy ją poskładałem. Wymieniałem w niej jedynie wentylacje, filtry węglowe, jakie co jakieś czas i tak się wymienia, zmieniłem oświetlenie z paneli Ledam na Jungle Jackson Nemesis, ale szafka jest cały czas ta sama, i jak na własne potrzeby nie wymaga zmiany na nic innego. W tym projekcie szafa wystarczy kupić folie mylar diamond i ładnie wnętrze obkleić, efekt wizualny nie ustępowałby namiotowi uprawnemu, a oświetlenie z czasem można wymienić na efektywniejsze.

sawant

Active member
Buchów
72
UPDATE

Mala modyfikacja wentylacji:

w1.jpg

w2.jpg

w3.jpg

FILTR / KOLANO / WIATRAK - Zasysa z szafy przez tandetny filtr ( tak jest lepiej ) ... nie bede juz pisal co w razie w :)

A oto Malenstwa :)

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

Zkittelz auto
Gorilla Glue auto
AK 47 auto
Purple Lemonade auto

ktory jest ktory malo wazne

Ostatnia edycja:

SaiyanGod

Well-known member
Weteran
Buchów
1,313
Też robiłem takie kombinacje za gnojka 😅🤷🏼‍♂️

zasiadam i obserwuję co tam wymodzisz ✌🏻

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół