• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Projekt XXX(Passion#1,Shaman,Easy Sativa)

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
Witam. Sorry ze zakładam teraz fotorelacje ale miałem pilny wyjazd za granice na 1 mc i nie miałem możliwości prowadzenia tematu za granica. Moimi roślinkami opiekował się zaufany przyjaciel ale od teraz ja przejmuje stery. Roślinki były podlewane co 5-7 dni Biohumus Forte w zależności od opadów deszczu.

Moje roslinki to:
-2x passion#1 100% kobietki
-shaman 100% kobieta
-Easy sativa chyba kobieta

Nawozy i środki ochrony roślin:

-Dolomit (na pH gleby)
-Biohumus forte (na weg)
-Planton K (na flo)
-Asahi SL (na stres)
-Miedzian 50 WP (na pleśń i inne grzyby)
-BROS SNACOL 05 GB (na ślimaki)

A teraz kilka fotek z mojego projektu:
-Shaman (zdecydowanie moja największa roślina)

1%7E0.jpg

2.jpg

3.jpg

444.jpg

555.jpg
666.jpg

Passion#1 nr.1

p11.jpg

p12.jpg

p13.jpg

p14.jpg

p15.jpg

p16.jpg

Passion#1 nr.2 (trochę marny z powodu malej ilości słońca)

p22.jpg

p23.jpg

p24.jpg

Easy Sativa (tez marna z powodu malej ilości światła)

es.jpg

es1.jpg

es2.jpg

To tyle fotek na dzisiaj.
Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych:
1. Czy Shaman i Passion nr.1 powinien już dostawać Planton K (pokazały już włoski na każdym odgałęzieniu)???
2.Czy mogę opryskać Passiona nr.2 i Easy sative Asahi SL żeby lepiej rosły(obie rośliny pokazały na szczytach włoski)???
3. Czy mogę zamiast Biohumus Forte dawać gnojowice (słyszałem ze ma dużo Azotu). Jak tak to czy już ktoś tego próbował i w jakich proporcjach ją rozrabiać???

Liczę na wasze odpowiedzi. Narazie do następnego up-a
:spalony:

M

Mr. Edek

Guest
Bardzo ładnie wygląda ten twój Passion, ale reszta też całkiem spoko.

1. Jeszcze nie podawaj nawozu na flo, dalej zapodawaj na weg.

2. Ja na takim etapie jeszcze je pryskam.

3. Dawać możesz, ale biohumus jak na swoją cenę jest bardzo dobry, resztą składników także zadowala i przy nim bym został. :zjarany:

D

delete

Guest
Lepiej nic nie pisz skoro nie masz pojęcia.
1. Czy Shaman i Passion nr.1 powinien już dostawać Planton K (pokazały już włoski na każdym odgałęzieniu)???
Wprowadzaj powoli nawóz na flo, Planton K ma w sobie azot więc śmiało możesz już zaczynać lać. Pokazały preflovery lada dzień zacznie się właściwe flo
Czy mogę opryskać Passiona nr.2 i Easy sative Asahi SL żeby lepiej rosły(obie rośliny pokazały na szczytach włoski)???
Masz ładne rośliny, nie widzę sensu używania Asahi, niektórzy pryskają. Zrobisz jak zechcesz.
Czy mogę zamiast Biohumus Forte dawać gnojowice (słyszałem ze ma dużo Azotu). Jak tak to czy już ktoś tego próbował i w jakich proporcjach ją rozrabiać???
Bastuj już z nawozami na veg.
powodzenia

chill0oout

Well-known member
Buchów
0
passion ten drugi i easy sativa tym roslinom mimo ze zaczeły flow zrob jeszcze dokładniejsze lst zeby całe lezały to szybko puszcza odrosty.ogolnie spoko drzewka niczym sie nie martw. jak nie chorują to bedzie dobrze.powodzenia :smokee:

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
Siema. Podlałem dziś swoje panienki biohumusem i plantonem k pół dawki tego i tego na 5 l wody. Passion i Shaman już długie włoski puszczają Sativka słabo rośnie ale dostała oprysk asahi sl wiec może ruszy. Mam pytanie do doświadczonych a mianowicie co ile podlewacie nawozami swoje planty i czy podlewacie samym plantonem czy dodajecie do tego biohumusa??? z góry dzięki za odpowiedz. Fotki dodam w następnym tyg ponieważ mało się zmieniło . Pozdro! :spalony:

chill0oout

Well-known member
Buchów
0
Siema. Podlałem dziś swoje panienki biohumusem i plantonem k pół dawki tego i tego na 5 l wody. Passion i Shaman już długie włoski puszczają Sativka słabo rośnie ale dostała oprysk asahi sl wiec może ruszy. Mam pytanie do doświadczonych a mianowicie co ile podlewacie nawozami swoje planty i czy podlewacie samym plantonem czy dodajecie do tego biohumusa??? z góry dzięki za odpowiedz. Fotki dodam w następnym tyg ponieważ mało się zmieniło . Pozdro! :spalony:
nawozy co drugie podlanie.sativce było zrobic lst i dopiero asahi.z biohumusem sie wstrzymaj i wal planton na te co kwitną.

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedz. Sativka już przygięta bardziej do spodu na spocie trochę koronę drzew przytnę żeby więcej słońca miały. up za parę dni. Pozdro!:spalony:

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
Siemka. Przejeżdżałem obok spota i pomyślałem ze pstryknę parę fotek dziewczynkom. Sorki za jakość niektórych zdjęć ale to tylko telefon...

Shaman ma już włoski prawie o długości 1 cm(nie zrobiłem fotek ponieważ się spieszyłem)

1%7E1.jpg

11%7E0.jpg

Passion#1 nr.1 miał złamaną 1 dużą gałąź ale widzę ze doszedł już do siebie
222.jpg
22.jpg

2222.jpg

Easy Sativa

3%7E0.jpg

Passion#1 nr.2
4.jpg

Mam parę pytań:
-za mniej więcej ile pasion nr.1 zacznie kwitnąć czy to można nazwać już kwitnieniem jeśli wypuścił włoski czy to tylko oznaka płci?
-czy zółte spodnie liście to oznaka niedoborów, może to normalne ze starymi liśćmi?
-jeśli ktoś ma odmiany takie jak ja może mi powiedzieć czy jego rośliny zaczęły już flo.To moja 1 uprawa obawiam się trochę ze nie dojdą podlewam co tydzień plantonem k otrzymały już 2x 5l na krzaka
.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Narka
:spalony:

D

delete

Guest
Nie martw się farmerze mam dopier 7 sierpień więc powoli powinno już wszystko zacząć kwitnąć.

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
Witam po długiej przerwie spowodowanej wyjazdem za granice. Roślinki były pod opieka kolegi. Bylem na spocie dużo się zmieniło pod moja nieobecność roślinki już puchną dostają co tydzień podwójną dawkę plantonu k ale za parę dni ostatni raz je podleje nawozem potem czysta woda. Były pryskane raz miedzianem 50wp, śladów pleśni brak mimo ze był to deszczowy tydzień oby do ścinki jej nie było. Ok koniec gadania pora na parę fotek :smokee:

Shaman (pachnie pięknie cytrusowo)

20120916324.jpg

20120916327.jpg

20120916332.jpg

20120916335.jpg

20120916337.jpg

20120916339.jpg

20120916340.jpg

20120916350.jpg

20120916354.jpg

20120916359.jpg

20120916360.jpg

20120916363.jpg

20120916367.jpg

20120916368.jpg

20120916369.jpg

Passion#1 nr. 1
20120916305.jpg

20120916308.jpg

20120916312.jpg

20120916321.jpg

Passion#1 nr. 2 (mały jest ma mało swiatła)

20120916382.jpg

20120916383.jpg

20120916384.jpg

Easy Sativa (również jest mała z braku swiatła)

20120916375.jpg

20120916376.jpg

20120916377.jpg

Koniec fotek. Nie moglem się powstrzymać i ciachnąłem małego topka z Shamana, już się suszy na szybkiego zobaczymy czy coś kopnie, raport dodam jutro lub pojutrze

Teraz parę pytań :
1. Jak myślicie kiedy dojdą Shaman i passiony (początek października?)
2. chce kupić coś na pleśń bo słyszałem ze trzeba na przemian rożnymi środkami pryskać. Kupić Topsin m 500sc? Mam zamiar opryskać nim roślinki za parę dni.

To wszystko na dziś. Pozdrawiam i z fartem do ścinki
:harvest::harvest::harvest::spalony::spalony:

koosmoo

Well-known member
Buchów
0
Elo<wodna> ,ładnie to wygląda.Powinno Ci to dojść wszystko mniej więcej na sam koniec miesiąca albo pierwszy tydzień października,tak to wygląda raczej.(Zależy co pogoda pokaże przez najbliższe 3 tyg ) Pozdrawiam <shiza>

Justi

Well-known member
Buchów
0
Teraz parę pytań : 1. Jak myślicie kiedy dojdą Shaman i passiony (początek października?) 2. chce kupić coś na pleśń bo słyszałem ze trzeba na przemian rożnymi środkami pryskać. Kupić Topsin m 500sc? Mam zamiar opryskać nim roślinki za parę dni.

1. To zależy od pogody, ale póki co obstawiam, że tak.
2. Topsin bądź amistar, ale wybrałbym topsina. Jak zakupisz to wal od razu oprysk, bo musi minąć okres karnacji, który min. musi być 7dni. Ale racjonalnie (w zależności od dawek) niech będzie dłużej, czyli 14dni.

z fartem :)

farmerxxx

Well-known member
Buchów
0
siema spaliłem próbke shamana po lufce jest fajna faza po 2 jest już niezła bomba, smak stanowczo cytrusowy, dym łagodny nie szczypiacy w gardło mimo że topek był suszony ok 24h w obudowie kompa. Kuiłem topsin jutro wybiore się na spota i opryskam roślinki. Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół