- Buchów
- 166
11.11.2025 r. | DZIEŃ 45 | |
|---|---|---|
UKORZENIANIE - 13 dni | WEGETACJA - dzień 32 | KWITNIENIE |
27.09 - 09.10 | 10.10 - w trakcie | --- jeszcze nie dotyczy --- |
Cześć Forum!
Wszystkie ładnie odbiły.
Niedawno zostały podlane. Dostały grubo ponad 200ml na głowe. Przygotowałam im 2,4l wody o PH 6.2 i EC 500uS, następnie obficie spryskałam ziemie opryskiwaczem, odczekałam kilkanaście minut i każda dostała w dwóch turach po 120 i 100 ml pożywki. Dodałam tylko CalMag (2ml / 2.4l) oraz BioGrow (1ml / 2.4l). Utrzymuje im stabilne warunki - wysoką wilgotność 65-70%, temperatura pomiędzy 23-27C.
Wycięłam wyszuszone liście, pozostałe uszkodzone przycięłam zamiast wycinać całkowicie.
Poprawiłam trening na każdej. W jednej Biscotti Mintz (bodajże #4) podczas naginania ułamał mi się jeden z dwóch głównych szczytów po toppingu. Zdaża się, mogłam być ostrożniejsza.
Zamiast go wiązać taśmą (pewnie by się zrosło, nie pierwszy i nie ostatnie pęknięcie
Później podczas wycinania dolnych odrostów trafił mi się jeszcze jeden ładny z Blue Zushi, więc postanowiłam jego też ukorzenić.
Jak się przyjmą, to będę mieć albo dwie matki, albo dwie małe pociechy do eksperymentów.
Jeśli się przyjmą, to spróbuję na początek ich nie zasuszyć :-D.
Zdjęć klonów nie robiłam, może czasami wystąpią gościnnie w tym temacie.
Tak prezentują się dziewczyny z osobna w 32 dniu:
Pozdrawiam i do następnego razu!
Edit: Jakby ktoś był zainteresowany, to tak się mają rośliny, z których były pobierane te klony, na ostatniej prostej:
Mój post w odpowiednim wątku
Ostatnia edycja: