• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

ProszĘ o szybkĄ pomoc chory automazar

Wyszukiwarka Forumowa:

sykacz1900

New member
Buchów
0
Witam jakieś 3- 4 dni zauważyłem że łodyga jest koloru brązowego a liście stają się rudawe... Nie wiem co jest tego powodu ale z dnia na dzień jest tego coraz więcej może ktoś tak miał już proszę o jakieś rady...
Automazar, doniczka 7,5 litra, ziemia kupna ph 5-5,6-5, podlewanie wodą z kranu odstaną minimum 48godz, nawóz biohumus a teraz od kąd kwitnie pk13-14 i planton K pomóżcie:)

---------- Post added at 12:41 ---------- Previous post was at 12:38 ----------

zdjęcię:
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage-lastup-63732-308330.html#top_display_media

jebaklesny997998999

Well-known member
Buchów
0
usycha

Na moje oko to są 2 opcje, albo przenawoziłeś (fosfor lub potas albo oba) albo poprostu usycha, weź je podlej samą wodą bez nawozów i zobacz czy się coś poprawi

sykacz1900

New member
Buchów
0
nie otwiera zdjęcia czy co?? sucho napewno nie ma, a przenawożenie to chyba nie jest bo bardzo małą ilość nawozów dostała,a po drugie liście są rude tylko tam gdzie jest ta blado-brązowa łodyga, a po 3 były by wszędzie końcówki liści chyba przypalone hmm???

Sativ0071

Well-known member
Buchów
1
moim zdaniem przesadziłeś z plantonem, ma on dużo azotu, nie lej go już, przez około tydzień podlewaj czystą wodą a potem z każdym podlaniem 30-50% dawki PK, myśle że jak utrzymasz te proporcje to regularnie bedą sobie pobierały tyle ile im potrzeba..

viledaszek

Well-known member
Buchów
0
stary u mnie woda z kranu odstana ma ph ok 8... zmierz ph wody i ziemi ale tez bym stawial na przenawozenie...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół