akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Proszę pomóżcie rozszyfrować objawy!

Wyszukiwarka Forumowa:

kosmus

Member
Buchów
0
Witam!
Mój problem polega na tym, że moje roślina zaczęła więdnąć, wysuszać się i pojawiły się na niej dziwne kropki... Dodam, że w jednej doniczce mam 2 roślinki i tylko jedna zachorowała, choć na drugiej też można zaobserować kropki, lecz o wiele mniejsze i żadsze...
Dołączam zdjęcia:
ZDJĘCIE 1
ZDJĘCIE 2
ZDJECIE 3

Prosze o pomoc!!!

:bball:

B

blancik

Guest
To są jakieś robale prawdopodobnie, ale niech się jeszcze ktoś wypowie bo stuprocentowej pewności niemam.

kosmus

Member
Buchów
0
Czym ewentualnie je zwalczać nie tracąc rośliny?

B

blancik

Guest
Podobno spirytusem idzie robale zwalczyć, ale to jeszcze niewiadomo czy to one. Zaraz ktoś inny powinien odpowiedzieć i zobaczymy. Ej ziomale co o tym sądzicie??? Piszcie bo chlopakowi roślinki padają! :pale:

kosmus

Member
Buchów
0
nie no spoko spoko...=P Mam jeszcze 3 inne donice kiełkujące...=P Ile roślin może być najwięcej w jednej doniczce około 20cm średnicy..?

B

blancik

Guest
Najlepiej jedna roślina, chyba że masz poważne ogranicznie z miejscem w takim razie już wedlug uznania. Poczytaj ziomuś zdeka, wszystkie potrzebne, te i inne info znajdziesz tu na forum lub kliknij na ten link www.haszysz.com :)

kosmus

Member
Buchów
0
Czytałem, czytałem na stronie... Teraz zostało mi tylko forum do przeglądnięcia...;)
Elo!

Patron

Well-known member
Buchów
1
mi sie wydaje ze to bardziej jakas choroba grzybowa niz robale!!miałem podobnie tez tak samo koncuwki mi brązowiały listki sie skręcały ale kupiłem siegodek na grzybice dla roslin starych listków sie pozbyłem i juz nic nie wyłazi mozesz pryskac tym sierodkiem roslinke tak jak zwykłą wodą nie zaszkodzi to jej nic a nawet nie zmienia ph ziemi

kosmus

Member
Buchów
0
A możliwe że to złe oświetlenie? Narazie w boxie używam zwykłej żarówki mlecznej 25W

B

blancik

Guest
Patron napisał:
mlecznej ??
mlecznej tz. tej nie calkiem przejżystej zwyklej żarówki, takiej jak do żyrandola np.

To się wcale nie nadaje, więc albo sobie zmien to oświetlenie, albo nie uprawiaj przy takim bo szkoda twojej pracy!

Patron

Well-known member
Buchów
1
i szkoda roslinki która wykiełkuje!!kup chociaz jakies 5-6kompaktów 21W

B

blancik

Guest
Mistrzu masz na 100% robale, zobacz na zdjęcie nr. 2 i je powiększ, na listku, który masz na palcu, dokladnie na dolnym najmniejszym palcu liścia widać robaka po lewej stronie. To wlaśnie jest przyczyna.

[ Dodano: 2006-08-29, 22:48 ]
A tu masz dokladniej, jak ten potworek wygląda :ncool:
clear.gif

kosmus

Member
Buchów
0
Jak zwalczyć te sucze?? :farao: Widze nawet jak chodzą po dokłądnych oględzinach...
Jak spirytem to w jaki sposób? :pl:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół