akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

prosze o pomoc na dobry poczatek

Wyszukiwarka Forumowa:

Lupin

Active member
Buchów
0
choduje od bbb nie dawna i dopiero wykielkowalo na chusteczkach w szklance
jest doslownie minimalny kielek-ledwo sie pokazal
no i z tym wiaze sie moje pytanie
kiedy mam to do ziemi wsadzic ?
na jaka wysokosc (liczac od samej gory kielka,no oczywiscie jesli bedzie jeszcze rusl:)
i czy nie trzeba zadnych srodkow aby po wsadzeniu do ziemi nie "zezarly" go jakies bakterie czy grzyby??

X

XnX

Guest
oczywiscie kielek jest to korzen wiec wsadzasz go w ziemie do dolu a glebokosc powinna byc mniej wiecej na wysokosc gumki od olowka... podejzewam ze chcesz to robic na out'cie wiec najlepiej jak bys podlal roslinki odrazu po wsadzeniu do ziemi... jak chcesz to przed zaczeciem uprawiac outdoor mozesz troche w domu potrzymac przez jakis czas a potem zeby roslinka nie doznala szoku podlac jakims chemikiem do przenoszonych roslin...

mam nadzieje ze cos pomoglem...

Greetz!

Lupin

Active member
Buchów
0
XnX napisał:
oczywiscie kielek jest to korzen wiec wsadzasz go w ziemie do dolu a glebokosc powinna byc mniej wiecej na wysokosc gumki od olowka... podejzewam ze chcesz to robic na out'cie wiec najlepiej jak bys podlal roslinki odrazu po wsadzeniu do ziemi... jak chcesz to przed zaczeciem uprawiac outdoor mozesz troche w domu potrzymac przez jakis czas a potem zeby roslinka nie doznala szoku podlac jakims chemikiem do przenoszonych roslin...

mam nadzieje ze cos pomoglem...

Greetz!

kielek to naprawde korzen?? a nie lodyga??
u kumpla jak kiedys wykopalismy takie tygodniowe ziarenko to kielek szedl do gory ...
a jesli o to przesadzanie na powietrze to ile mam ja przed tym chodowac w domu i czy pora roku jest odpowiednia na wysadzanie na swiat:]
a i jakie to maja byc te chemiki?? i gdzie je można dostać??

X

XnX

Guest
Lupin napisał:
na serio... i najlepiej zeby byl lekko przysypany a nie na wierzchu jak wrzucisz nasionko do ziemi...
Lupin napisał:
u kumpla jak kiedys wykopalismy takie tygodniowe ziarenko to kielek szedl do gory ...
w sumie to nie wazne jak umiescisz bo i tak sie wykreci w strone slonca :D
Lupin napisał:
a jesli o to przesadzanie na powietrze to ile mam ja przed tym uprawiał w domu
poczytaj tu na forum jak inni sobie z tym radza...
Lupin napisał:
czy pora roku jest odpowiednia na wysadzanie na swiat
jasne ze tak :) tylko ze ja nasiona kielkuje dopiero od 20...
Lupin napisał:
a i jakie to maja byc te chemiki?? i gdzie je można dostać??
to jest tylko taki dodatek by pomoc sie 'zaklimatyzowac' sie roslince... pewnie w ogrodniczych mozna cos takiego dostac ale nie jest to cos niezbednego :)

Greetz!

H

haszyszekk

Guest
Najlepiej wsadzić nasionko poziomo - kielek sam znajdzie droge. Ja polecam natomiast poczekac aż na chusteczne będzie kielek i młode listki 9zielona część) i wtedy dopiero przenieść palcami do ziemii, zakrywajac oczywiście tylko białą część... Roślinka zyskuje dużo na takim sadzeniu, bo nie traci czasu i sił żeby wyjść spod ziemii...
Sam próbowałem i polecam ta metode! pzdr

S

Snajperov

Guest
Lupin napisał:
ja mam specjalna metode hodowli, uzywam dosc niskich doniczek i to dokladnie widac, korzen idzie w dol, a lodyga w gore - jezeli nasiono bylo slabe (wolno roslo) to pierwsze liscie maja na sobie jeszcze skorupke z nasiona, ktorej trzeba pomoc rekami ;]

BMS

Well-known member
Buchów
0
Kiełkuj w domu do 0.7 cm kiełek żeby był około a potem podchoduj w domu (albo jak ci wygodniej to odrazu na miejscówke znim) podlewaj przez 3 dni codzinni potem co 2 dni i td aż dojdziesz do czerwca i wtedy to już podlewasz raz na tydzień

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół