akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Prosze o Pomoc...

Wyszukiwarka Forumowa:
R

Rsn

Guest
Witam wiec tak jestem kompletnym amatorem! zamierzamy z ziomem wychodowac jakies ziołko :) wiec prosze o jakies dobre rady mamy lampy tylko mam prosbe niech ktos podpowie jakies nasiona kupic zeby byly dobre do chodowania w domu no i oczywiscie jak podlewac i jakie preparaty:) z góry dziekuje Pozdro

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
1. jakie masz lapmy?
2. jaką masz powierzchnię na planta?
3. ile mozesz na to pieniedzy poświęcić?

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
i mały bax bedzie as kosztowac ok. 120-150 zł. ze wszystkim, oprucz nasion

mała uprawke, a mysle ze taka wchodzi w gre, najlepiej zrobic pod swietlówkami kompaktowymi - "żarówki" energooszczedne.

takie :
http://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=2940
http://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=3008

ma jedna roslinke, na screena, albo na lowridera (o odmianach puzniej) trzeba z 30x30 cm (delikatnie liczac)

bedziecie potrzebowac :
0,3*0,3*60000= 5400 lumnów, Philipsy dają po 1100 , Osramy po 1500, czyli 2x osram + 2x philips. np. albo 4x osramy

na mała uprawka najlepszy jest lowrider, ale na początek, dla lupełnie zielonych najlepszy bedzie Northern Light, z FemaleSeed (np. z DrChroncka)

to na tyle., jak na początek, zrobice boxa na początku :)

R

Rsn

Guest
wiec tak mam do 250 zł przeznaczone :)

1.mam 2 lampy HPS 400 Wat

2.powierzchnie mam hmm 3metry na 2 metry

3.250 zł moge posiwecic bo teraz tylko tyle m

a widze ze kolega u góry radzi energoszczednymi zarowkami bedzie lepiej?

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
HPS lepszy, swietlówki nadają sie do małych upraw, 1-2 roslinki, mysłaem ze o takiej mowicie

zbudujcie boxa 90x60 , zmiescicie 6 roslin (jak pisałem 30x30 na krzaczorka małego wystawczy pod siadką), nasiona najlepiej feminizowane, albo z "female company" - polecam na początek jak juz pisałem, northern lighta, grejfruta, cynamon, white widow, easy bud (to z female seeds) z dutch passion, to orange bud obowiazkowo :)

bo do samego boxa, to wymierzcie dokłądnie (dodjac grubosc scianek) i skreccie go z takich białych płyt pilsniowych - odrazu bedziecie mieli go odmalowanego na biało w srodku

250 zł., jak juz macie hapsa, to moze troche zabraknąć- box bedzie kosztowac ok 80-100 zł. , wentylatory , 2x25 zł. , filtr weglowy, samoróbka - 20 zł. , doniczki, ziemia, odrzywki (biohumus cos na kwitnienie) 35 zł. , timer 10 zł.
to juz daje 190-200 zł.

nasiona kosztują ok. 30 Ł + 5 przesyłka = 200 zł. , wiec 150 moze wam zabraknąc

pozyczcie od kogos, bo z 6 plant, pod takim "słoneczkiem" mozecie miec z 200-250 gietów świetnego palenia (przy 30 zł. na sztuke wiadomo jakie to moze dac oszczednosci i zapasy na rok-półtorej dla kilku ludzi)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół