• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Prosze wszystki o wypowiedzi nie wiem co mam zrobic pomocy

Wyszukiwarka Forumowa:

noname135

Member
Buchów
0
Witam mam problem mam dwie amnesieAk i blackberry wlasnie ze 2 tygodnie temu pokazaly plec, i tu zaczyna sie problem zaczely mi zolknac liscie najpierw od dolnych partii pozniej do gory,nawozy ktorych uzywalem to bihomus drugi zrobilem sobie z pokrzyw,z pokrzyw nawozem podlalem pierwszy raz kiedy zaczely mi zolknac liscie myslalem ze przejdzie rozrabialem pol na pol z woda niestety nie przeszlo,wiec pojechalem od razu kupilem dolomit podsypalem pod kazdego krzaka po dobrej garsci z 5 dni temu,dzis poszedlem zobaczyc jak sprawa sie przedstawia i wcale nie jest lepiej nie wiem czy juz powienien zadzialac dolomit nie mam pojecia po jakim czasie dziala robilem tez oprysk na mszyce preparatem eko mszyca.Na poczatku przed tym problemem za***iscie wygladaly zieloniutkie piekne a teraz ku**s jest to moj pierwszy outdoor prosze o pomoc co im ku**a mac jest!!!!???? Pozdrawiam wszystkich !!!
Podje pomocne zdjecia
AmnesiaAk

a teraz liscie na ktorych mozna zobaczyc brazowe kropki jakby jakis szkodnik

tu o***any lisc przez cos chyba slimaka

i blackberry moja kochana biedna :(

i lisc na ktorym sa 2 jansne plamki tez chyba szkodnik h*j wie

Jadran

Member
Buchów
0
Podlej biohumusem w większej dawce. Możliwe, że coś skopałeś robiąc ten nawóz z pokrzyw i stąd niedobory.

noname135

Member
Buchów
0
Podlej biohumusem w większej dawce. Możliwe, że coś skopałeś robiąc ten nawóz z pokrzyw i stąd niedobory.
po co biohomusem ? to nic nie da bo one juz kwitna od przeszlo 2 tygodni i jak mowilem przed nawozem z pokrzyw juz zolkly a potem jeszcze podlalem bihomusem bo zostalo mi akurat na jeden raz :pl:

Jadran

Member
Buchów
0
Wybacz, nie zauważyłem tego co napisałeś - że 2 tygodnie temu pokazały płeć. Kup więc Planton K, na kwitnienie. Żółknące końcówki liści mogą oznaczać początek deficytu potasu. A całe, żółknące liście od dołu to normalne podczas kwitnienia. Dlatego Twoja blackberry na zdjeciu wyglada zdrowo. ;)

Powodzenia

greentube

Well-known member
Buchów
0
Zarzuciłbym asahi sl+ planton/florovit :D
Taki zestaw na pewno im nie zaszkodzi :smokee:

xxxbongo

Well-known member
Buchów
0
nie zgodzę się z kolegą wyżej mi w tym roku tak samo zachowywały się automaty tzn dolne partir liści watrakowych żółkły polecam ci dac sporą dawkę biohmusa do tego rozrób dolomit z wodą ponieważ sdzybciej wchłania go roślina masz złe ph przez co nie może wchłaniac się azot z gleby i masz żółte liście z powodu niedoboru myślę że pomogłem

noname135

Member
Buchów
0
Wybacz, nie zauważyłem tego co napisałeś - że 2 tygodnie temu pokazały płeć. Kup więc Planton K, na kwitnienie. Żółknące końcówki liści mogą oznaczać początek deficytu potasu. A całe, żółknące liście od dołu to normalne podczas kwitnienia. Dlatego Twoja blackberry na zdjeciu wyglada zdrowo. ;)

Powodzenia
spoko nie ma tematu tylko zobacz lepiej ze blackberry i amnesie zolkna do gory caly czas to nie sa tylko dolne partie lisci slabo widac ale da sie obczaic

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0

Powodzenia

Pie****i glupoty nie sluchaj go zolknac to on moze zaczac w polowie kwitnienia a nie jak nawet nie zaczely kwitnac dobrze:pl: Podsyp jeszcze dolomitem i podlej zeby to wchlonelo.A po pierwsze to sprawdz sobie ph bo to wyglada na zbyt wysokie i dolomit calego problemu nie zlikwiduje

Turbogulgulator

Well-known member
Buchów
0
Jak kolega wyzej napisal,mialem identyczny problem.Zruszylem delikatnie glebe wokol krzaka posypalem 2 garsciami dolomitu zagrzebalem ziemia,potem nastepna garsc rozrobilem z woda i podlalem.Po 2-3 dniach problem znikl a zolknace liscie poprostu oberwalem.A zolknace liscie podczas kwitnienia pojawiaja sie dopiero pod koniec.

D

delete

Guest
- duże te "AFy", skąd masz pestki?
- w jakim wieku rośliny?
- Amnsia rzadka jak ogórkowa obstrukcja - nastęnym razem wybierz miejsce z lepszym nasłonecznieniem,
- wygląda na niedobór azotu; podlałeś nawozem - czekaj, patrz, informuj
- posadziłeś w sosnach; wymieniłeś żółty piach?
- mech w dołku - jest niskie pH; dałeś dolomit - dobrze,
- dolomit nie działa na wczoraj, czekaj i obserwuj,
- wstaw nowe zdjęcia za tydzień.
powodzenia

noname135

Member
Buchów
0
- duże te "AFy", skąd masz pestki?
- w jakim wieku rośliny?
- Amnsia rzadka jak ogórkowa obstrukcja - nastęnym razem wybierz miejsce z lepszym nasłonecznieniem,
- wygląda na niedobór azotu; podlałeś nawozem - czekaj, patrz, informuj
- posadziłeś w sosnach; wymieniłeś żółty piach?
- mech w dołku - jest niskie pH; dałeś dolomit - dobrze,
- dolomit nie działa na wczoraj, czekaj i obserwuj,
- wstaw nowe zdjęcia za tydzień.
powodzenia
-pestki posiadam z www.thc-thc.com
-roslinki wyskoczyly w maju gdzies 5-10
-raczej tragicznie rzadkie nie sa moze z tych zdjec tak wynika nie sa wyciagniete bardzo ale fakt faktem slabe troche mijsce ale lepiej takie niz przypal
-nawoz jak pisalem z pokrzyw i bihomus
-zolty piach - tak wymienilem na kupna ziemie ktora wsypalem w worki po smieciach zrobilem dziury i ze tak powiem zakopalem
-dolomit dalem dalem
-zdjecia wstawie i dodam ze czegos takiego oczekiwalem dzieki koleszko za pomoc i dzieki wszystkim co probuja mi pomagac i sie znaja na tym a nie nie udaja ze cos wiedza na ten temat za tydzien up.
Pozdro z fartem :bball:

ramber

Well-known member
Buchów
0
Zwykły biohumus lej!
Jak on nie pomoże to ziemia chu**wa jest i na przyszły rok lepiej miejsca wybieraj lub ewentualnie przesadzaj ją.
Możę być jeszcze kwaśna ziemia.

Placebo

Well-known member
Buchów
0
ziemia może być zbyt kwaśna lub zbyt zasadowa.. wtedy dolomit napewno by nie pomógł. gdybyś mógł sprawdzić ph ziemii to jedną błędną diagnoze miałbyś z głowy ;) napisz jak sie rozwija akcja ..

noname135

Member
Buchów
0
ziemia może być zbyt kwaśna lub zbyt zasadowa.. wtedy dolomit napewno by nie pomógł. gdybyś mógł sprawdzić ph ziemii to jedną błędną diagnoze miałbyś z głowy ;) napisz jak sie rozwija akcja ..
no wlasnie nie moge sprawdzic chcialbym ale nie mam jak jest jakis sposob ? bez jakis miernikow a jak z miernikami to jakimi i gdzie kupic, jak dolomit nie da rady to co z tym zrobic ? ku**a mac zielony jestem kto moze niech pisze konkretnie bo widze ze malo osob pomaga a duzo zaglada
za pare dni up. zobimy i sie zobaczy
Pozdrawiam pany !!!

D

delete

Guest
-roslinki wyskoczyly w maju gdzies 5-10
Gdyby to były AF-y już byś siedział i dawno jarał to palenie, podejrzane sionka tak samo jak sklep, z którego je kupiłeś. Masz na forum wiele polecanych sklepów z nasionami, następnym razem polecam skorzystać.
Co do roślin daj im spokój przez tydzień, niech sobie piszą ;) Idź za tydzien zobaczymy co słychać.
powodzenia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół