nasiona marihuany

Przedłużenie weg na auto i półauto

Wyszukiwarka Forumowa:

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Czy jest jakiś sposób przedłużenia weg na automatach i półautomatach? Chciałem wyciągnąć z nich maxa. Słyszałem, że FIM mógłby przedłużyć, ale zdania są podzielone bo jednak to duży stres. Może jakiś nawóz z dużą ilością azotu? Proszę o małą burzę mózgów :) Narazie dostają biohummus co drugie podlewanie.

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Delikatnie można cos przeciągnąć poprzez lanie nawozu z azotem nawet na początku flo. Fim moim zdaniem nie sprawdzi sie w tym wypadku, lepiej ostro naginać. Na mega efekty nie ma co liczyć

pendejo

Well-known member
Buchów
0
Z własnego doświadczenia jak miałem automaty to najlepiej spisał się trening LST, efekt jest błyskawiczny a plony dużo większe niż na nietrenowanych. Fim-u nie polecam, zamula roślinę na dwa tygodnie a przy auto zegar tyka.

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Kumam i dzięki za rady, a jeszcze pytanka takie:

- jak zwiększyć masę, objętość i "ścisłość" topów. Na pewno zależy to od odmiany, ale może jakis oprysk z tytanitu albo czegoś innego, booster?
Tak sie dopytuje, bo po prostu nie chcę sytuacji, że latam przy tym poświęcam czas i energię a wyjdzie mi 3g z krzaka albo i to nie. Albo grubo albo wcale :D Pieniądze nie grają roli oby tylko z głową :)

- jaki jest najlepszy nawóz na flo oprócz planton K i burzy kwiatów? chodzi mi o coś z wyższej półki

XlucyferX

Only #
Weteran
Buchów
2,555
Odznaki
4
Poczytaj sobie o polifosce ja daje 3 lyzki plaskie na 5 wody,nie wiecej bo moze strasznie popalic.ja napewno bede uzywal polifoski oraz tych nawozow na flo :
nawoz fosforowy-potasowy
terra bloom
Canna PK 13-14
Hesi Boost

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Dziękóweczka, już zamówiona polifoska, PK 13-14( jest różnica między Canna a Plagron?), Hesi Boost i melasa, bo poczytałem też trochę na ten temat :) Jutro może będę mógł już rozdawać buchy to postawię palonko moim mentorom :)

Nie napisaliście nic jeszcze co myślicie o tytanicie. Ewentualnie coś jeszcze słyszałem o bat guano. Dobre jest? Jeśli będę miał już te 3, które juz zamówiłem to potrzebne to guano jeszcze?

pendejo

Well-known member
Buchów
0
Guano będzie miało duzo mikro i makro elementów dobrych dla korzeni a silny duzy korzeń=rozkrzaczona duza roślina wiec nada się już teraz na wega.
PK + jakis booster na flo i nic więcej bym nie dawał. Chcąc dobrze szybko możesz coś z***ać i wtedy gówno będzie. Widziałem twoje rośliny i spokojnie nie pękaj na razie jest dobrze.

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Dobra :) Żeby nie zakładać nowego tematu: gdyby mógł ktoś jeszcze się wypowiedzieć na temat łączenia tych nawozów i boosterów. Czyli jak łączyć PK13-14,Plagron terra bloom, Hesi boost (oprysk)+Tytanit też oprysk. Podejrzewam, że jak dam to wszystko na raz w pełnych dawkach to nie będę miał do czego wracać. A np. wszystko na raz ale po pół dawki? Jestem na spocie raz w tygodniu i chciałbym to wszystko dać na raz, cyknąć szybkie fotki do relacji, spierdzielać i pojawić się dopiero w kolejnym tygodniu.

Kojot194

Well-known member
Buchów
0
Lej na początek samo PK13-14, dopiero w dalszej fazie bym mieszał PK z boosterem. Wydaje mi się, że też możesz lekko popryskać i nic im się bardzo nie stanie. Zresztą spróbuj na początek i sam zobaczysz

M

Manto

Guest
Auto i półauto mają to do siebie ze maja dosc krótki weg , więc stosowanie nawozów azotowych na początku to norma , po prostu trzeba zadbac o rosliny w pierwszej fazie wegetacji dogladac i dawać dobrze pojeśc by szybko rosły wtedy plon bedzie dobry , a jak zepsujesz wegetacje to już słabizna bedzie , dlatego osobiscie wole pełnosezonowe rosliny bo mozna poprawic błedy zanim zacznie kwitnąc , na autosach nie ma tego luksusu , więc jak zadbasz o wegetacje to nie musisz kombinowac nic wiecej z treningami i cudami. oczywiscie flow tez mozna zepsuc , ale im większe rosliny początkowe tym wynik koncowy lepszy .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół