akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przelew do nirvany

Wyszukiwarka Forumowa:

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
No i właśnie trafiłeś w sedno sprawy :)

[ Dodano: 2006-03-26, 00:31 ]
no , ale troche pojechaliśmy za daleko, nieróbmy więcej oftopu :)

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
yoyy napisał:
Mój stary ma znajomego na psach i wiem od niego że nasionka nie są legalne, a to że niezłapali twojej paczki na granicy to fart

doradz staremu, aby poradził swojemu znajomemu, aby sie douczył najnowszych przepisów.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zioło nie gadaj bzdur, to są właśnie najnowsze przepisy !!

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
yoyy napisał:
Zioło nie gadaj bzdur, to są właśnie najnowsze przepisy !!

radze ci i znajomemu twojego starego jednak zapoznac sie z usawą a przeciwdziałaniu narkomanii i załacznikiem do niej :)

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a hu*a z ustawą , na pytach ci powiedzą że miałeś do uprawy

[ Dodano: 2006-03-26, 20:46 ]
sparwdz przepisy dotyczące posiadania

lufas

Well-known member
Buchów
0
nosz wy sie chyba lubicie podniecać możliwością bycia zawinietym przez psy....
gdzie dokładnie znajdę przepisy dotyczące posiadania? prosze o podanie DZ.U. pozycji...
czytałem aktualną wersję ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii :pukel:

"...wogóle to slyszalem ze straz graniczna czy tam psy, otwieraj paczki z holandi i jak sa nasiona to normalnie je wysylaja do odbiorcu a po 2 miesiacach masz wizyte antynarkotykówki w domku..."

taaaak qrwa otwieraja każda paczke z Holandii jest normalnie spec załoga co je otwiera a potem magicznie zamyka tak, że nie widac :scratch: albo nie... prześwietlaja je spec sprzetem... i potem leca po nakaz do prokuratora i wjeżdżają na chatę (przez okna na linach antyterrorka) bo już wiedzą że maja do czynienia z bosem nad bosami nosz sie qrwa zastanówcie troche

To już lepiej poczytajcie sobie Dz.U.2005.179.1485 (U) Przeciwdziałanie narkomanii.
Rozdział 7 Przepisy karne

mam zatem pytanie: ile osób z forum zamawialo nasiona z Holandii i ilu psy wjechały na chatę??? bo przecież chodowanie już od dawna jest nielegalne wiec jak ktoś zamawial nasionka tyo pewnie do uprawy i trzeba go skontrolować nie???

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Mój kumpel zamawiał nasiona z Holandii i nikt mu nie wjechał ... Nawet jakby wjechał hodował on outdoor :] A czemu niby trzeba go skontrolować? Możesz zamówić na kumpla adres i on Ci da pestki, a psy będą go miały na oku,a nie Ciebie ...

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ourmajesty, ku**a mac to chodzi o przepis ktory zabrania posiadania nasionke
poniewarz służą do uprawy narkotyku !! Przepisy są sprzeczne !!

lufas

Well-known member
Buchów
0
i trzeba go skontrolować nie??? - to była ironia :thumright:

[ Dodano: 2006-03-27, 10:25 ]
yoyy napisał:
ourmajesty, k****** mac to chodzi o przepis ktory zabrania posiadania nasionke
ponieważ służą do uprawy narkotyku !! Przepisy są sprzeczne !!

Moim zdaniem nie sa sprzeczne tylko trzeba umieć je interpretować...
Z ustawy nie wynika, że nasiona sa prekursorem... przynajmniej wg. mnie ale jesli mi ktoś przedstawi uzasadnienie do tezy, ze sa i że nie można ich sprowadzać to zmienie zdanie...

Na razie to widze tylko wypowiedzi typu: wujek zdzisio szwagier wujka heńka starego brata siostry ziuty mąż powiedział że...

[ Dodano: 2006-03-27, 11:02 ]
P.S. sprawdziłem jeszcze raz przepisy dotyczące subs. odurzających, psychoaktywnych itp. i ich prekursorów i jak raz nic do chu*** nie znalazlem o nasionach chyba, że o siewnych i o zasadach przyznawania uprawnień do hodowli konopii siewnych.
jest mowa o sprowadzaniu prekursorów ale tam tez nic o nasionach nie ma...
może ja czegoś nie wiem... proszę zatem jeszcze raz o dokładne wskazanie gdzie w przepisach prawnych jest mowa o zakazie sprowadzania nasion.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to weź nasionka i pujdz na komisariat, zobaczymy co sie stanie

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Ok tylko jak dostanę nasionka to tak zrobię... Zapytam się czy nasionka są legalne i czy można je poprostu kolekcjonować...

[ Dodano: 2006-03-27, 13:11 ]
No tak dzisiaj rozmawiałem z psem i powiedział tak:
- Nasionka marichuany są legalne tylko wtedy, gdy ktoś pisze prace badawcze na temat nasion to musi zwrócić się o zezwolenie ...

Ja: To czemu powstają sklepy internetowe z nasionkami marichuany ?
Pies: Bo przynoszą zysk.

Ja: No tak ale jak sprzedają nasiona nielegalne to czemu za to nie odpowiadają?
Pies: Jak zostaną przyłapani na sprzedaży to odpowiedzą...
Nie wszystko co się pisze w necie to prawda i nie każde nasiono to nasiono maryśki.

Pies: Jak chcesz to sobie ściągnij z netu. Wejdź na stronę sejmu RP tam w akty prawne wpisz ustawa o przeciwdziałaniu narkomani.

Nie wiem czy to prawda co ten pies powiedział, ale tak powiedział...

lufas

Well-known member
Buchów
0
Przegladałem akty prawne na stronach Sejmu ale albo ja glupi jestem albo ślepy bo nie znalazłem takiego zapisu, który by mówił o tym, że nasiona konopii innych niż siewne są "nielegalne", że nie można ich nabywać lub zbywać czy posiadać... Jest mowa o tym, że jeżeli chce się chodowac konopie siewne to trzeba używać odpowiednich nasion i miec zezwolenia itp.
wg mnie to w przypadku prac badawczych jest w ustawie mowa o samej konopii (ziele i przetwory ew. uprawa na potzreby badawcze) nie ma natomiast mowy o nasionach, ich posiadaniu itp....
ale sprawdzę jeszcze raz...

[ Dodano: 2006-03-27, 13:45 ]
Art. 36. 1. Zbiór mleczka makowego i opium z maku oraz ziela lub żywicy konopi innych niż włókniste jest dozwolony wyłącznie w celu prowadzenia badań naukowych, po uzyskaniu zezwolenia Głównego Inspektora Farmaceutycznego.

Art. 45.
3. Uprawa konopi włóknistych może być prowadzona wyłącznie na potrzeby przemysłu włókienniczego, chemicznego, celulozowo-papierniczego, spożywczego, kosmetycznego, farmaceutycznego, materiałów budowlanych oraz nasiennictwa.
4. Uprawa konopi innych niż wymienione w ust. 3 jest zabroniona.

I w zasadzie tyle...

sorki że ciagnę inny temat ale to chyba dość ważne :scratch: :scratch: :scratch:

wiecej można dostać jeśli dasz (za friko) kolesiowi blunta niż za nasiona bo moim zdaniem za nasiona nic nie można dostać a za dobroć serca :thumright: do 5 lat "..Jeżeli sprawca, udziela środka odurzającego lub substancji psychotropowej małoletniemu lub nakłania go do użycia takiego środka lub substancji albo udziela ich w znacznych ilościach innej osobie, podlega karze pozbawienia wolności do lat 5." :pale:

Nawet jakbyście zostali zlapani na wyginaniu lufy nad gazem żeby sie lepiej paliło to możecie dostać do 2 lat

no to chyba tyle :flower:

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
muwisz że przepisy wymagają zezwolnia na nasionka konopi siewnej, przecież konopia indyjska jest gorsza to narkotyk :)

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
nie, przepisy na sadzenie konopi siewnejmają byc "siane" odpowiednimi nasionami

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to nienarkotyk byłby lagalny a narkotyk tak ?? rusz głową

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół