d3StRuCtOR napisał:
jak zle dane podasz a dobry numer konta to tez powinna kasa dojsc
hehe... musi dojść. wedlug nowych przepisów do dokonania przelewu potrzebny jest tylko numer konta. fakt, że często wymagają podawania adresu ale nie wiem po co, chyba dla hecy...
co do samego numeru konta to należy dokladnie go wpisywać bo to wlaśnie na konto o podanym numerze kwota przelewu zostanie zaksięgowana. i nic do tego nie ma adres. jeśli pomylisz się i wpiszesz zly nr konta to albo pieniądze nigdzie nie trafią albo dostanie je ktoś kto nie powinien. no i zonk.
Kostek napisał:
Też znam niezły patent na przelewy. Wystarczy wyrobić sobie w "Żabce" kartę do opłacania rachunków, na którą da się również robić przelewy. Można podać w formularzu fałszywe dane. Przy przelewie trzeba podać tylko nr konta odbiorcy, oraz tytuł przelewu.
wlaśnie tak adres jest nieistotny. można wpisać co się chce i nie ma to najmniejszego znaczenia. podstawa to numer rachunku.
[ Dodano: 2006-07-22, 01:42 ]
dodam jeszcze że najlepiej mieć konto w banku, które oferuje obslugę rachunku przez internet lub/i telefon komurkowy.
ja osobiście mam nie jedno konto i jest to bardzo wygodne. robię nie tylko przelewy operując swoim rachunkiem bankowym bezpośrednio ze strony www siedząc w fotelu ale także robię zakupy za pomocą katr platniczych dzialających w polsce oraz kart wirtualnych umożliwiających zakupy na calym świecie(za dodatkową oplatą 20 zl rocznie).
bogusik polecam inteligo lub m-bank.