akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przenawożenie-skutki... pomocy!

Wyszukiwarka Forumowa:

OUTandIN

New member
Buchów
0
Witam. To moja pierwsza uprawa AF. Z 8 roślin zostało mi raptem 3.
Z początku wyglądało to tak:

-Wszystkie rosliny:

- Diesel Ryder AF lub Black Master AF. Już po pierwszym podlaniu Florovit'em, jest ok.

- Tutaj ten sam DR AF lub BM AF tyle że, już po drugim podlaniu nawozem na FLO(tym razem zalecana dawka- 10ml na 1l; podlałem we wtorek). Dzisiaj niedziela i wygląda to tak :( :

Jestem lekko zmartwiony bo to jedyny dobry pomidor jaki mi został, kwitnie już od 2 tyg. teraz zaczął powoli puchnąć, a tu skutki przenawożenia. W jakim stopniu wpłynie to na ostateczne plony?

OUTandIN

New member
Buchów
0
Cholera pH nie mam czym zmierzyć. Tego flusha spróbuję zrobić, muszę tylko najpierw zrobić dziurki na dnie wiaderka. Zastanawia mnie tylko czy po tym obfitym podlaniu, roślinka mi nie zgnije? Ale skoro padało już nieraz i bez dziurek w wiaderku roślina miała się dobrze więc będzie ok.. Dam znać na czasie czy sytuacja się poprawiła. Dzięk. za odp.

KrokDoPrzodu

Well-known member
Buchów
0
Stary zrób porządny drenarz znaczy dziurki bo tak to ta woda stoi w środku.
A później flusha i powinno być ok

Kwiatek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ludzie, jakiego flusza ? Po co ? Zastanówcie się może trochę co piszecie.

Roślinka jest wyraźnie niedonawożona. Z całą pewnością brakuje wapnia. Dodaj dolomitu na powierzchnię, zmieszaj z wiezchnią warstwą (tak 1 cm) i podlej roztworem nawozu NPK.

Są tam również inne niedobory ale objawy są zmieszane a zdjęcia są zrobione tak, że nie wiele więcej widać. Daj zdjęcie z boku - ostre i wyraźne.

Green Dragon

Wałkarz
Buchów
18
zrob dziury tak jak wczesniej ktos napisal inaczej korzenie gotuja sie tam i gnija powoli...nie maja jak oddychac co jest niezbedne do prawidlowego rozwoju rosliny...
odstaw narazie ten nawoz i podlewaj sama woda...plant dojdzie do siebie z czasem...don't worry :smokee:

kwiatek wez lepiej juz nic nie pisz :sunny:

OUTandIN

New member
Buchów
0

Kwiatek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Tak jak podejrzewałem widać jeszcze niedobory fosforu. To takie ciemne wysychające plamy nierównomiernioe rozmieszczone na liściach. W fazie kwitnienia roślinka potrzebuje go dużo. Dodaj fosforu.

Za tydzień, dwa pokaż ponownie zdjęcia roślinki. Część objawów ustąpi przez co sytuacja będzie bardziej klarowna więc się zobaczy co dalej.

Nawozy to jedzenie dla roślinek. Brak nawozów to głód ! Niestety ale same z siebie się nie nakarmią. Trzeba im pomóc.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół