• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Przenawożenie?

Wyszukiwarka Forumowa:

dawix

Well-known member
Buchów
0
Witam.
W ostatnim czasie na oucie z niektórymi krzakami dzieje się coś dziwnego. Nasiona są z OP i jestem z nich bardzo zadowolony. Rośliny mają wigor. :)

Roślina 1:
Ogólnie roślina jest w dobrej kondycji, ale kilka (dosłownie tylko kilka) liści wygląda tak:

(musiałem zamazać linie papilarne :sunny:)
Są to liście wiatrakowe mniej-więcej w połowie wysokości rośliny.

Na tej samej roślinie część szczytów wygląda tak:

Do tego na łodyżkach niektórych liści w wyższych partiach rośliny pojawiają się czerwone przebarwienia:

Roślina jest po dwukrotnym toppingu, ma około 170cm i na ten moment wygląda tak:

Roślina 2:
Ogólnie plant też wygląda spoko, jednak kilka liści w wyższych partiach pozwijało się, zmieniły kolor i są twardsze od reszty (tzn. nie są "sflaczałe", tylko sztywne):

Od momentu pokazania preflowerów (około połowa lipca) nawoziłem jakieś 3 razy nawozem "Substral Magiczna siła - Burza kwiatów" NPK 10-30-20. Na 10 litrów sypałem pełną zakrętkę od coca-coli (na forum przeczytałem, że jedna zakrętka tego nawozu to około 7 gram, nie mam wagi) i tym roztworem podlewałem 4 rośliny.
Pozostałe dwie rośliny nie pokazują żadnych "humorów".

Przejmować, się? Nawozić dalej? Może to niedobory jakiś mikroelementów?
Proszę o pomoc.
(Przepraszam za jakość zdjęć.)

Peace.<peace>

nmakaveli

Well-known member
Buchów
0
Chyba lekko przenawożone, następnym razem podlej tylko wodą i podsyp dolomitem, powinno być git :)

dawix

Well-known member
Buchów
0
Nie mam zamiaru podlewać w najbliższym czasie, bo ostatnio dobrze popadało. Co ciekawe to była już druga wichura z gradem, która połamała kilka drzew w okolicy a planty są całe. ; D

dawix

Well-known member
Buchów
0
Witam.
Niestety choroba postępuje. Liście troche zbladły, ale nie ma większych znaków popalenia. Bardziej martwią mnie szczyty. Te, które były delikatnie popalone na poprzednich zdjęciach teraz wyglądają tak:

Dla porównania inny szczyt tej rośliny. Cały i zdrowy:

Co mam robić? Poobcinać chore części rośliny zanim rozprzestrzeni się to dalej?

Edit:
Przepraszam, że nie zedytowałem poprzedniego posta.

Kfasek

Well-known member
Buchów
0
^

odcinajac nic nie wskórasz zostaw jak jest dolomitem posyp z wierzchu i przysyp delikatnie torfem... nie podlewaj nawozem dopóki sie nie polepszy
;/

dawix

Well-known member
Buchów
0
Płukać ziemię? Mogę bez problemu wlać pod nią nawet 50 litrów, tylko czy to coś da?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół