akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przenoszenie rośliny podczas przeprowadzki

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
2
Elo, otoz pojawil sie w moim zyciu niemaly problem bo obecnie wynajmuje mieszkanie i mialem miec je do konca roku, az wlasciciele nie wroca, wiec na spokojnie wyrobilbym sie z uprawa. Niestety otrzymalem wiadomosc, ze wracaja w listopadzie i watpie, ze pozwola mi zostac w obecnym mieszkaniu do konca roku. Obecnie moja roslinka jest kilka dni przed przeloczeniem na 12/12 z 30dniowym wegiem. Na chwile obecna nie byloby to problemem przeniesc ja gdzies ale za miesiac/poltora bedzie mocno pachniala, pojdzie w gore i ciezko bedzie to zrobic. Stad pytanie czy ktos kiedys przenosil roslinki podczas przeprowadzki? Macie jakies sposoby jak to zrobic najdyskretniej jak sie da? Czy roslince nic nie grozi jesli zostanie na pare godzin wyjeta z boxa?

Grandfather

Never Stop Improving
Weteran
Buchów
9
Czarny worek zarzucasz na rośline, następnie w kartonowe pudło i w trase.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Nic się nie stanie.

Jednak lepiej będzie Ci je przenieść na VEG, gdzie są niższe i nie pachną na kilometr.

Wysoki karton, do środka plant i przenosisz. Tylko żeby się nie ruszał w środku.

Buchów
2
Wiadomo, ze chcialbym je przeniesc podczas wega ale to by oznaczalo ze musze znalezc mieszkanie w 8 dni i sie do niego przeniesc, dodatkowo mam kilkudniowy wyjazd dlatego jestem zmuszony przelaczyc na 12/12 dzien wczesniej. :D

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Dużo tego masz? Przygotuje tylko odpowiednie kartony i powinno być git.

Wziałbym też kije bambusowe i na tym wspierał wyciągające się rośliny, dodatkowo zabezpieczą łodygi przy przenosinach.

Dobre sa kartony po np bojlerach, wysokie i przeważnie maja koło 40x40 50x50cm.

Byle zmieścić się zanim zaczną na prawde je**ć :D

Buchów
2
Mam pomysl zeby zrobic to w nocy i wjechac na parking podziemny pod samo zejscie od mojej klatki, tylko skad tu zdobyc pilot/klucze do tego parkingu... W kazdym razie dzieki za rady, na razie postaram sie tym nie martwic i bede kombinowal jak juz przyjdzie czas na wynoszenie. :D

Grandfather

Never Stop Improving
Weteran
Buchów
9
Niewiem jak u Ciebie, ale ja bym się nie woził z takimi rzeczami po nocach, bo raczej nieciężko na grupsko się natknąć o tej porze, takie sprawy się załatwi gdy ruch na drogach jest największy.

R

rolnikdolpasz

Guest
Duże worki na gruz, czy śmieci są w marketach. W nocy trochę bym się bał jeździć z rośliną, bo jest mało aut.

Buchów
2
A co myslicie o samym przeniesieniu rosliny do samochodu w nocy ok. 4-5, zeby nie spotkac nikogo na klatce ze swoja pachnaca panienka i o 6-7 rano jak robi sie ruch na drogach to przewiozlbym w docelowe miejsce? Nic by sie z nia nie stalo jakby stala 1-2 godziny luzno w bagazniku? Wtedy to moze byc nawet bez worka zadnego.

zielonamasa

jungle guerilla trooper
Weteran
Buchów
3,569
Odznaki
1
kup odpowiedniej wielkości plastykową beczkę i nic śmierdzieć nie będzie. zapakuj ją tak, żeby wyglądała jak karton-paczka i po problemie. transport w nocy to zwiększenie ryzyka - najlepiej w środku dnia.

Nick Fiend

Keep smiling
Buchów
12
Ja tak przwoziłem rośliny, nie jest to problem, warunkiem jest odp. pora uzależniona od okoliczynych warunków warunków w których egzystujesz. Roslinom nic nie będzie, tylko na władze uważaj, a jak spotkasz społeczniaka, to wymierz w niego wzrok z pod byka i powiedz : Ja ci ku**a w cyce nie zaglądam ! Powodzenia.

R

rolnikdolpasz

Guest
A co myslicie o samym przeniesieniu rosliny do samochodu w nocy ok. 4-5, zeby nie spotkac nikogo na klatce ze swoja pachnaca panienka i o 6-7 rano jak robi sie ruch na drogach to przewiozlbym w docelowe miejsce? Nic by sie z nia nie stalo jakby stala 1-2 godziny luzno w bagazniku? Wtedy to moze byc nawet bez worka zadnego.

Jasne lepiej jechać wcześnie z rańca niż w nocy. Małe sadzonki można na out transportować w kartonie a duże pomidory w dużych workach na śmieci. Nic się nie stanie jak będą stały 1-2godziny, lub dłużej w bagażniku.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Tylko za dnia, im większy ruch na ulicach tym lepiej, oczywiście też żebys nie stał 2h w korku :)

maniek80

Well-known member
Buchów
0
żadne wcześnie z rańca... wtedy stoją i łapią na alko. Takie akcje robi się 12-17. A najlepiej koło 14 bo często gęsto wtedy zmiany kończą się i rozpoczynają ;]

grzes

Well-known member
Weteran
Buchów
3,984
Odznaki
3
Ja 2 krzaki zapakowalem w worek i do torby podroznej na kolkach , caly dzien po miescie i pabach sie kumpel z ta waliza jeszcze wozil :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół