akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przeprowadzka na bagno

Wyszukiwarka Forumowa:

Himars

Well-known member
Buchów
87
Scorpion, Samar i switch 62,5. Scorpion i Samar po części mają te samą grupę FRAC ale nie ma zbytnio wyboru. Myślę, czy jeszcze Teldoru nie dokupić
🙂 Jak chcesz to mogę Ci topsin jeszcze podesłać że starych zapasów... Kombo będzie konkret 🙂 Później jak zajarasz to możesz świecić 💥😅🖐

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
🙂 Jak chcesz to mogę Ci topsin jeszcze podesłać że starych zapasów... Kombo będzie konkret 🙂 Później jak zajarasz to możesz świecić 💥😅🖐
Spoko dzięki, nie bez powodu go wycofano. Ty spożywasz gorsze specyfiki w i na warzywach oraz owocach, roundap w chlebie itd.

Himars

Well-known member
Buchów
87
Spoko dzięki, nie bez powodu go wycofano. Ty spożywasz gorsze specyfiki w i na warzywach oraz owocach, roundap w chlebie itd.
Oooo, mylisz się. Kolego warzywa swoje, owoce swoje 😉 ogólnie to uprawiam kukurydzę dużo kukurydzy a kiedyś przenice więc wiem co jem mniej więcej 🙂 żadnych roundapów się nie używa. To fakt np : saletrosan, yara mila viking, sól potasową to sypie tonami.

Lilikor

Well-known member
Buchów
37
Oooo, mylisz się. Kolego warzywa swoje, owoce swoje 😉 ogólnie to uprawiam kukurydzę dużo kukurydzy a kiedyś przenice więc wiem co jem mniej więcej 🙂 żadnych roundapów się nie używa. To fakt np : saletrosan, yara mila viking, sól potasową to sypie tonami.
Czyli chcesz mi powiedzieć, że warzywa i owoce jesz tylko swoje i nic poza nimi? Chcesz mi powiedzieć, że nigdy żadna choroba czy inne dziadostwo nie zaatakowało Ci warzyw czy owoców? Chcesz mi również powiedzieć, że siejesz pszenicę a z tej pszenicy wyrabiasz sam chleb? Chcesz mi powiedzieć, że nic w sklepie nie kupujesz tylko jesz to co sam wytworzysz? Chcesz mi powiedzieć, że mięso masz z własnej hodowli? Z chęcią bym Ci pogratulował tylko jest jedno ale ja się wczoraj nie urodziłem, trochę się bujam po tej ziemi i trudno mi w to uwierzyć😉

Himars

Well-known member
Buchów
87
Czyli chcesz mi powiedzieć, że warzywa i owoce jesz tylko swoje i nic poza nimi? Chcesz mi powiedzieć, że nigdy żadna choroba czy inne dziadostwo nie zaatakowało Ci warzyw czy owoców? Chcesz mi również powiedzieć, że siejesz pszenicę a z tej pszenicy wyrabiasz sam chleb? Chcesz mi powiedzieć, że nic w sklepie nie kupujesz tylko jesz to co sam wytworzysz? Chcesz mi powiedzieć, że mięso masz z własnej hodowli? Z chęcią bym Ci pogratulował tylko jest jedno ale ja się wczoraj nie urodziłem, trochę się bujam po tej ziemi i trudno mi w to uwierzyć😉
Chcę ci powiedzieć że wszystko co napisałeś 80% to prawda😉

Stoik Miczurin

Marichuanen Piraten
Buchów
1,171
Odznaki
6
Siema
Mi ten teren wygląda tak, że w lato może już tam wody nie być.
Zależy ile roboty chcesz w to włożyć i zaryzykować.
Zgodnie ze sztuką to wypadałoby wytestować miejsce jak się zachowuje poziom wody przez cały rok i nie na***ać się jak dziki przy tym.
Kopce wydają się rozwiązaniem jednorocznym, gdyż na drugi rok są rozjechane, więc trochę szkoda roboty.

Z drugiej strony skoro i tak się przeprowadzasz i masz czas... Możesz się urządzić grubiej.
Chyba najbardziej ergonomicznym wyjściem byłyby poty. Parę donic, parę potów na początek może tak bym zrobił.

Ja walnąłem sobie kiedyś małą wyspę na bagnie, plecy mi pękły, ale służy do dnia dzisiejszego. Co roku dorzucam tylko jakieś wory gówien albo innego zrabka, czasem ziemię z donic po sezonie.

Drugi najważniejszy punkt w pielęgnacji takiego spota to trzcina, co roku trzeba wybrać co się da z miejsca uprawnego, nie wystarczy przekopać, trzeba siekać i wyciągać, mocować się że świeżymi pędami trzciny bo inaczej w jeden sezon będziesz mieć po spocie.

Raz był taki sezon, że w donicach miałem fajne sezonki, bo miejsca nie było, a przyszła taka susza, że jedyny dopływ zasilający moje bagno zniknął, potem bagno zamieniło się w lux torf, ziemia nimbus 2000 i przesadziłem bezpośrednio do bagiennego torfu w połowie drogi.
Było warto w chuuj, poszły jak szalone i nic ich nie zalało, nie wykazały najmniejszych oznak że coś im nie odpowiada z pH, przeciwnie.

Plechą za bardzo nie ma się co martwić, robisz standardowe zabiegi i pilnujesz przy terminie ścinki, jak na każdym innym spocie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół