• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przesadzać czy nie?? floo

Wyszukiwarka Forumowa:

Beginers

Well-known member
Buchów
0
pomidorki sa w 2 tyg od zmaiany switła w 6l doniczkach i chcialbym je umiescic w 11l krzaki maja teraz po 60-70cm i chce im tez swiatła dodac i nie wiem czy nie postresuje jej zabardzo tym przesadzaniem bo układ korzeniowy pewnie juz jest mocno rozwiniety... co otym mysliscie??<wodna>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
o stres bym sie nie martwił,problemem jest to że planty budują swój układ korzeniowy najprężniej w fazie vegetacyjnej i te pierwsze dwa tygodnie flo kiedy to masz jeszcze w pozywce przewage azotu nad fosforem a ty masz już ten okres za sobą, to azot odpowiada za wzrost, wiec całą mase korzeniową którą zbudujesz przez okres vega i dwa tyg foweringu bedzie odpowiadała za ilosc twojego plonu, kolejne tygodnie flo plant skupia sie na wydaniu kwiatu i tendencja do pozerania azotu maleje, powiem nawet ze zbyt duża dawka azotu zablokuje dojrzewanie kwiatów i wydłuzy flowering, dlatego tak wazne jest odpowiednie zbilansowanie nawozu na flowering, dawki azotu sa tak dopasowane zeby podtrzymac zapotrzebowanie rosliny w minimalnym stopniu na ten składnik (całkowicie nie mozna go wykluczyc bo plant przedwczesnie pożółknie) a co do przesadzania to przesadzałem z piątek do jedenastek i nic sie nie dzieje, oczywiscie w momencie kiedy to jeszcze ma sens.

System korzeniowy który pozwolił mojej roslince obdarowac mnie w 300g suszu.

:spalony:

Beginers

Well-known member
Buchów
0
w 100% cie rozumie, pytanie tylko czy w moim przypadku ma to jeszcze sens przesadzanie ich i czy im to cos pomoze w dalszej fazie ?? :) czy lepiej zostawic je juz w tych 6l ..

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wzrost korzeni jest zatrzymany w dużym stopniu wiec to nie ma sensu. Na przyszłosc od razu ładuj do dużych, polecam uprawe coco aktualnie mam dwa testowe krzaki i bardzo im sie to podoba, do tego sporo plusów, medium moze byc używane do nastepnej uprawy wiec jest zysk no i nie ma przypału z utylizacją ziemi która nie nadaje sie na drugi raz, zainwestuj w ph metr, nawozy hydro i bedziesz królem swojej plantacji.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
wzrost korzeni jest zatrzymany w dużym stopniu wiec to nie ma sensu. Na przyszłosc od razu ładuj do dużych, polecam uprawe coco aktualnie mam dwa testowe krzaki i bardzo im sie to podoba, do tego sporo plusów, medium moze byc używane do nastepnej uprawy wiec jest zysk no i nie ma przypału z utylizacją ziemi która nie nadaje sie na drugi raz, zainwestuj w ph metr, nawozy hydro i bedziesz królem swojej plantacji.

no to chyba to oleje i zostawie w tych donicach, Problem polega natym ze na vega mam za maly namiot by dawac je w 11l donice zmiescily by sie moze 3,4 maxx a w 6l wchodzi 9 na floo je przezucam do duzo wiekszego namiotu z tad te pytani moje, o coco bede myslał w przyszłosci narazie musze doprowadzic do konca te 2 uprawy w ziemi a co do ph metra to juz dawno mam i niewyobrazam sobie podlewania bez sprawdzania ph.. musze sie jeszcze zaopatrzyc w ec meter bo tego mi brakuje w moim zestawie..(moze masz jakis godny polecenia) co do odzywek to mam caly zestaw canny, i zastanawiam sie zeby sprobowac plagron green sensetion zamaist bossta od canny( a moze połoczyc oba i raz lac jednym raz drugim) co otym myslisz?? :joker:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jesli chodzi o produkty canna to wiem ze sa efektywne ale sa też bardzo drogie i nie wydaje mi sie zeby cena przekładała sie na efekt, tansze nawozy nie odstepują od canny, nie chce tu robic reklamy ale skoro kolesie którzy tworzyli biblie uprawy marichuany Grega Green'a polecają GH flora series to cos musi w tym byc, do tego holenderski Dutch puscił na rynek explode'a który jak wszyscy w sklepach i na zagranicznych forach mówią ze jest za***isty a do tego swietnie współpracuje własnie z GH to mi nic wiecej nie trzeba, a ec metr... hm.. polskie growshopy nie wiedzą ile kasowac za kawałek płytki z bateryjką, polecam serwisy zagraniczne, hm digital kupisz za 120pln'ów taki jak u mnie na fotkach.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
Hmm tak naprawde nie mam porównania bo sa to moje pierwsze pomidorki.. zostały mi takie polecone i takich używam ceny nie sa az takie zle oprócz(bosta) :) i zastanawiam sie nad zakupem tych odzywek z plagron'u a szczegolnie tego green sesnation gdzie tutaj na forum czytalem b. dobre opinie otym..

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół