nasiona marihuany

Przesadzanie dorosłej roślinki!?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ukasz

Member
Buchów
0
Zastanawiam sie czy ktoś z was już to robił (przesadzał dorosłą samiczke).
Czy jest duże prawdopodobieństwo że sie przyjmie?
Jak to zrobić?
w kwesti szczegółów, out, WW, ok 2m wys, mocno rozkrzewiona (ok 1.5m na szerokość)

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Wytlumacz mi jedno skoro krzak jest na Out to po co i gdzie chcesz go przesadzac :scratch: :tongue:

H

haszyszekk

Guest
hmm ja tez sie nad tym zastanawiałem... ale temat jest głupi :)
Bierzesz do pomocy 2 kolegów żeby sie roślina nie złamała i starasz sie ją wykopać.
Z ziemią dajesz do jakiegoś wiadra albo wielkiego wora korzenie i już...
Jeżeli chodzi o WW to sam pewnie będe musiał przenieść je In... chyba że mi zrobią siurprajs i dojdą ;) pzdr

Ukasz

Member
Buchów
0
Chce przesadzić bo zasłania światło innym które juz kwitną (inna odmiana) dodam ze są posadzine ok 120 cm od siebie a WW je dosłownie zarasta.

H

haszyszekk

Guest
lol to po prostu wykop dol i z kimś do pomocy przesadź. Nawet osłona dla korzeni nie bedzie potrzebna. wystarczy że dol nowy nie bedzie daleko i sprawnie to wykopiecie :) pzdr

LordX

Active member
Buchów
0
czyli roslina nie musibyc przenoszona z wielka bryla ziemi? Czeka mnie przesadzanie czterech samiczek (juz kwitna). Nic im taka operacja nie zaszkodzi?

XXXXXXXX

Well-known member
Buchów
1
bardzo możliwe że im się coś stanie ale jest możliwośc że się uda ale trzeba być bardzo ostrożnym i rozważnym

Ukasz

Member
Buchów
0
Po przesadzeniu moja roślinka mocno choruje, może to dlatego że straciła kilka gałęzi...
Nie jestem pewien czy się przyjmie, a jeśli tak to mocno opóźni się kwitnienie.

Ogólnie nie polecam przesadzania dorosłych roślin , ale jeśli to konieczne to należy dbać zeby do utraty masy korzeniowej nie doszła utrata liści .

B

blancik

Guest
Ukasz, jakbyś się przylożyl do tego, to napewno byloby ok. Coś spapraleś, i mogę się zalorzyć że to napewno jakaś część korzeni, poprostu nie uwarzaleś i doszedl to tego leń napewno, bo rośline w obkolo napewno troche trzeba obkopać, a już nie wspomne o podkopywaniu.
Roślina powinna dojść do siebie, jeżeli oczywiśćie nie wykosileś jej polowy korzeni, a co do spowolnienia to napewno zdeka zwolni, ale raczej nie będzie to aż tak dlugie zwolnienie jak pogódka dopisze w miare.
Hej

Scooterr

Well-known member
Buchów
3
Ja przesadziłem dużego już gada miał 180cm i zaczą kfitnąć...bo sie przypał narobił a szkoda mi było drzewka...zobaczyłem że zaczynają mu liście żółknąć i odpadać od dołu 3,4 pentra do góry... :pale: no ale przeżyła... :sunny:

B

blancik

Guest
Roślina przy takim przesadzeniu ma naruszone korzenie, więc to że liście dolne puzniej żólkną i odpadają to niema się co dziwić, mija krótki czas i roślina wraca do normy.
Pzdr!

LordX

Active member
Buchów
0
Moje planty po 24h po przesadzeniu nie zwiedly. Zobaczymy jak wygladaja jutro po wypadzie na spota... Narazie przesadzone dwie... jeszcze trzy do zmiany domu.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół