akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przestały rosnąć - po przesadzeniu

Wyszukiwarka Forumowa:

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
Siemka to moja pierwsza uprawa. 3 z sadzonek maja ok 10 dni, 2-3 dni temu przesadziłem je z takich małych brązowych doniczek do 6,5L i od tamtej pory nie rosną. Nie wydaje mi się żebym je uszkodził podczas przesadzania. Od spodu było widać korzenie przez dziurki dlatego postanowiłem przesadzić może za szybko ? Ziemia w którejś z donic jest mieszana bo poprzedniej mi brakło. Temperatura w dzień taka jak na termometrze czasami więcej tak do 30 stopni, w nocy ok 24 stopni wilgotność ok 60%, box 60x60x90 lampa led 300w (lampa byla w zestawie z boxem, czy nie za duza ma moc jak na takiego boxa ?) 2 x juz podlewalem z dodatkiem bio grow (posiadam bio grow bio max i bio bloom). Puki co odpalone sa 2 wentylatory mieszajacy i wlot powietrza , wyciagajacego z filtrem narazie nie odpalam. Zostawilem otwarte 2 szyby na lepszy przewiew.

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
Bo sie kisiły w malych doniczkach, teraz je przesadziles wiec roslina musi rozbudowac system korzeniowy aby zielona czesc mogla rosnac, daj jej kilka dni, odbije

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
Czyli za dlugo byly w tych malych ? Kiedy przesadzić ostatnia z sadzonek ? I jak często teraz podlewac ? 4ml bio grow na 2l wody styknie? Nasiona to ak i critical.

ccossma

Well-known member
Buchów
0
spokojnie, ciasno miała i teraz jest w nowym miejscu, musi się przyzwyczaić, będzie dobrze :spalony:

Żul

Rzeczny
Buchów
23,252
Daj spokój z biogrow, w ziemi masz nawozów na pierwsze tygodnie. Pierdyknij rootjuicem jak masz, a jak nie to biohumusem, a jak nie to zostaw w spokoju. Jezeli to donica docelowa, to mogłeś przesadzić do czegoś pośredniego.
Nie martw się o to, że roślina stoi w miejscu nadziemną cześcią, pod ziemią z pewnością nie próżnuje. ;) tylko nie przelej jej, lepiej ziemie przesuszyć, niż przelać - korzenie będą rosły w poszukiwaniu wody.
PS. Niezle dok***iles fotkami i dobrze, bo tu widzę kolejny błąd - po co Ci węglowy w fazie wegetatywnej? Nie szkoda Ci go?

P

Piję Mleko

Guest
W małych można trzymać nawet do trzeciego piętra.
Poza tym wydaje się że miały za mało wody i nie rosły dodatkowo uszkodziłeś przy pikowaniu.

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
Juz został wyłączony i ściągnięty, chodzil moze 2 doby. Obecnie zostawione otwarte 3 dziury. Włączony mieszajacy wentyl w razie temp +30 włączam wlot . Nie mam tych nawozow mam tylko 3 o biobizz . To kiedy je zacząć lac ? I czy za tydzien przesadzac tą ostatnia czy czekać dłużej ? Dzięki

Bonansa

Well-known member
Buchów
1
Za bardzo niecierpliwy jesteś, z resztą co ty przesadzałeś, kiełki? W 0,5l pojemnikach to można potwora uprawiać. Aktualnie rośliny skupiają się na korzeniu bo mają dużo miejsca. Czekać, pilnować wilgotności i temperatury, nie przelewać. Wrzuć fotki za tydzień.

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
Siemka, jedna z roślin ładnie ruszyła, podlewam ją samą wodą. Kiedy mogę zacząć lać bio grow, i ile dodac do 2 L wody ?

Co do pozostałych dwóch to nic a nic, podlewam sama wodą ale 2 raz wczesniej dalem bio growa i chyba dlatego jedna z niej ma plamki na listkach. Jak myślicie wstaną czy kiełkowac 2 nowe ?
ta nie ma żadnych plamek ale kolor jest jasno zielony :

Ta ma plamki , wygląda jakby od nawozu da rade ?

Posiadam jeszcze jedna sadzonke kiedy ją przesadzić ?
dzięki !

Weed_hub

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
I co tam? Ruszyły? Ten led to Mars Hydro? Jaki model i na jakiej masz wysokości te ledy? bo dosyć nisko wydają się być nad roślinami.

maniek80

Well-known member
Buchów
0
mars hydro zawyża moce swoich produktów w nazwach - w opisie podają realną moc pobieraną z gniazdka. Mi to wygląda na ten model [FONT=museo_slab]Mars II 400 = [/FONT] 106W veg + 60W flo . No chyba że jeszcze jakiś inny podobny jest w tej obudowie. Więc wysokość dobra. Możliwe że roślinki dostały szoku pourazowego po przesadzeniu xD Automatów się nie przesadza to taka dobra zasada... Od razu w docelową doniczkę bo właśnie potrafią się obrazić i zatrzymać. Spokojnie daj im czas to pewnie im przejdzie. Nie przelewaj wodą bo znowu się obrażą ;]

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
To jej specyfikacja:
Spectrum: White,450~475nm, 620~630nm, 650~670nm.
Par Value: 709 umol
LEDs Quantity: 60Pcs
LEDs Brand: Epistar, Epiled.
Amperage: 1.26A@AC110V 0.64A@AC220V
Power draw: 139W±5%@AC110V 135W±5%@AC220V
Equivalent to HPS/MH/HID: 150W
Color of Outer Casing: Royal Black
Lumen: 8188Lm±5%/AC110V 8031Lm±5%/AC220V
Growth Coverage (At Height 18'') : 3.5*2.5ft ( Adjustable height according to plants and environment)
Bloom Coverage (At Height 18'') : 3*2ft ( Adjustable Height According To Plants And Environment)

Co do wysokości to jutro zwieksze o jakies 15 20cm . Moge juz dodawać biogrow do tej co wstala? Jakies 4 ml.na 2l styknie?

Weed_hub

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
W ogóle nie lej im żadnych nawozów, od siewki starczy ci przynajmniej na dwa tygodnie to co jest w ziemi. Wg mnie za nisko jest lampa, roślinki mają zółte plamy, typowe prześwietlenia od ledów jak są za blisko. Trzymaj je jakieś 60cm nad roślinkami. Lampa chodzi na pełnej mocy? Masz tam przełączniki Veg i Bloom?

JanBejker

Well-known member
Buchów
19
Tak, chodzi na pełnej mocy nie ma przełączników. Ok jutro lampe podwiesze najwyzej jak sie da. 3 z sadzonek maja 2tyg , tylko jedna wstala 2 pozostałe wygladaja bardzo zle jutro wstawie fotki.

kushit

Well-known member
Buchów
0
2 x juz podlewalem z dodatkiem bio grow (posiadam bio grow bio max i bio bloom).

to + przesadzenie = przyczyna twojego problemu

nie dodawaj zadnych nawozow nawet na weg co najmniej do dwoch pierwszych tygodni zycia roslin

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół