nasiona marihuany

PRZYDATNE PRZEPISY !!!

Wyszukiwarka Forumowa:

marc13

Active member
Rejestracja
Mar 26, 2006
Postów
40
Buchów
0
Jak wiadomo konopie można nie tylko palić, ale także zażywać doustnie. Mamy wtedy pewność, że cała zawartość THC zostanie wchłonięta przez organizm. Ilość THC na kilogram masy ciała musi być jednak nieco większa niż w przypadku palenie zioła. Do plusów tej metody trzeba zaliczyć stosunkowo dłuższy czas trwania fazy oraz niezanieczyszczanie płuc zbędnymi zawartościami dymu. Wykorzystując rozpuszczalność THC w tłuszczach i alkoholu można przyżądzić kilka naprawdę wyśmienitych potraw.


ZIELONE ACAPULCO
Składniki:
3 krojone avocado
1/2 filżanki pokrojonej cebuli
2 małe łyżeczki proszku chili
3 łyżki stołowe winnego octu
1/2 filiżanki posiekanej marihuany
Przygotowanie:
Zmieszaj ocet, trawę i proszek chili razem; pozostaw tę miksturę na godzinę. Następnie dodaj avocado i cebulę. Utrzyj wszystko na papkę. Otrzymaną miksturę można podawać jako sos do chipsów lub krakersów czy też paluszków.
--------------------------------------------------------------------------------

KRAKERSY [1 szt.]
Składniki:
2 krakersy
1 łyżka masła orzechowego lub ser
1 łyżka siekanego zioła
Przygotowanie:
Rozprowadź masło orzechowe lub ser po jednej stronie każdego z krakersów; rozprowadź trawę po tych powierzchniach; zrób sobie sandwicha (ser, sałata itp) - oczywiście z krakersów. Zawiń w cienką folię aluminiową. Piecz w piekarniku w temp. 350o C przez 20 minut. Pozostaw sandwicza na noc w lodówce.
--------------------------------------------------------------------------------

ZIELONA ZUPA
Składniki:
1 puszka skondensowanej zupy wołowej (np. HEINZ'a)
3 łyżki stołowe trawy
3 łyżki stołowe soku cytrynowego
1/2 puszki wody
Przygotowanie:
mieszaj wszystko w garnku i podgrzewaj aż zacznie się gotować na wolnym ogniu. Pozostaw w lodówce na dwie, trzy godziny. Następnie odgrzej i podaj.
--------------------------------------------------------------------------------

FASOLKA PO BRETOŃSKU
Składniki:
1 duży słoik lub puszka fasolki po bretońsku (około 1 litra)
1/2 filiżanki trawy
4 plastry bekonu
1/2 łyżeczki soli
3 krążki ananasa
Przygotowanie:
Zmieszaj razem w formie do pieczenia, przykryj wierzch ananasem i bekonem. Piecz w 350o C przez około 45 minut. Porcja na około sześć osób.
--------------------------------------------------------------------------------

KOTLETY MIELONE
Składniki:
400g mielonego
1/4 filiżanki posiekanej cebuli
1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy)
1/4 filiżanki bułki tartej
3 łyżki stołowe trawy
3 łyżki stołowe przprawy (dowolnej - według gustu)
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystko i z masy uformuj niewielkie kulki. Smaż na patelni do uzyskania brązowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby.
--------------------------------------------------------------------------------

SOS DO SPAGHETTI
Składniki:
1 słoik przecieru pomidorowego
2 łyżki stołowe oleju z oliwek
1/2 filiżanki posiekanej cebuli
1/2 filiżanki posiekanej trawy
1 szczypta pieprzu
1 puszka wody
1/2 ząbka czosnku
1 szczypta tymianku
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystko w garnku, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez dwie godziny regularnie mieszając.
--------------------------------------------------------------------------------

PULPETY
Składniki:
1 paczka zupy cebulowej
1 puszka pomidorów
1/2 filiżanki siekanej trawy
800g wolowiny lub kurczaka czy indyka
1 jajko
bułka tarta
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystko i uformuj pulpeta. Piecz przez godzinę w 400o C. Porcja na około sześć osób.
--------------------------------------------------------------------------------

CZERWONA FASOLKA
Składniki:
800g czerwonej fasoli
400g bekonu lub kiełbasy
2 filiżanki czerwonego wina
4 łyżki stołowe chili
1/2 ząbka czosnku
1 filiżanka posiekanej trawy
1/2 filiżanki grzybów jadalnych
Przygotowanie:
Fasolę namaczać przez noc w wodzie. Wrzuć ją następnie do gotującej się wody i du przynajmniej przez godzinę, dodając wody, by fasola była cały czas nią przykryta. Dodaj resztę składników i duś przez następne trzy godziny. Posól według uznania. Porcja na 10 osób.
--------------------------------------------------------------------------------

UPALONE ZIELONE KRASNOLUDKI
Składniki:
1/2 szklanki mąki
3 łyżki SHORTENING
2 łyżki miodu
1 jajko
1 łyżka wody
1/2 szklanki marihuany
szczypta soli
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
2 łyżki syropu kukurydzianego
1 kwarta stopionej czekolady
1 łyżeczka waniliiowego cukru
1/2 szklanki pokrojonych orzechów
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i sól zmieszaj razem. Zmieszaj SHORTENING, cukier, miód, syrop i jajko.Później połącz czekoladę i pozostałe składniki. Rozsmaruj na patelni i piecz 20 minut w 350o C.
--------------------------------------------------------------------------------

WYPCHANY PTAK
Składniki:
5 szklanek bułki tartej
2 łyżki stołowe rosołu w proszku
1/2 szklanki bakalii (rodzynki + migdały)
1/2 szklanki selera
1/2 szklanki posiekanej cebuli
3 łyżki stopionego masła
1/2 szklanki ganji
2 łyżki stołowe czerwonego wina
Przygotowanie:
Zmieszać wszystko razem, następnie zjeść.
--------------------------------------------------------------------------------

PIECZONE JABŁKA
Składniki:
4 jabłka (obrane i bez środka)
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki wody
4 wiśnie
1/3 szklanki siekanej marihuany
2 łyżki cynamonu
Przygotowanie:
Trawkę sproszkować, a następnie zmieszać z wodą i cukrem. Jabłka polać sosem, posypać cynamonem i na każde jabłko położyć wiśnie. Piec 25 minut w 350o C.
--------------------------------------------------------------------------------

CHLEBEK BANANOWY
Składniki:
1/2 szklanki SHORTENING
2 jajka
1 łyżka soku cytrynowego
3 łyżki proszku do pieczenia
1 szklanlka cukru
1 szklanka rozgniecionych bananów(bez skórki)
2 szklanki mąki
1/2 szklanki siekanej trawy
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka siekanych orzechów
Przygotowanie:
Zmieszaj shortening, cukier i jajka. Zmieszaj banany z sokiem cytrynowym i dodaj do pierwszej mieszaniny. Mąkę, sól i proszek do pieczenia połącz i zmieszaj wszystko razem. Piecz 1 i 1/4 godziny w 375o C (chyba po upieczeniu w takiej temperaturze z bananowego chleba nic by nie zostało, ale tak zostało napisane u Jollego Rogera).
--------------------------------------------------------------------------------

HASZGURT
Składniki:
1 jogurt
1 łyżka oleju
odrobina haszyszu
Przygotowanie:
Posiekaj drobno hasz i połóż go na łyżeczkę do herbaty. Polej hasz odrobiną oleju tak by tylko olej pokrył haszysz. Następnie podgrzewaj łyżeczkę tak by hashysz zaczął bulgotać. Wystudź olej z haszem i dodaj go do jogurtu poczym wymieszaj solidnie.
--------------------------------------------------------------------------------

ZIELONY SMOK
Składniki:
10g marihuany
ok. 0,5l spirytusu
Przygotowanie:
Przemyj zioło wodą. Następnie zalej marihuanę spirytusem w hermetycznym naczyniu na około tydzień. Kolejnym krokiem jest odcedzenie spirytusu od grassu. Spirytus oczywiście należy rozcięczyć w wodzie lub soku lub innych napojach (świetny jest miód pitny).
--------------------------------------------------------------------------------

MLEKO
Składniki:
1 litr tłustego mleka (najbardziej tłuste jest mleczko do kawy - 11%)
10 g siekanej marihuany
Przygotowanie:
Mleko wraz z trawą gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 minut ciągle mieszając. Odcedzić zioło od mleka i spożyć.
--------------------------------------------------------------------------------

NALEŚNIKI
Składniki:
1/4 szklanki mąki
2 łyżeczki stołowe proszku do pieczenia
2 łyżeczki do herbaty cukru
1/2 łyżeczki do herbaty soli
szczypta cynamonu
2 łyżki stołowe oleju
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mleka gotowanego z marihuaną
Przygotowanie:
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Wszystkie suche składniki wymieszaj w jednym naczyniu, a pozostałe w drugim. Teraz wszystko razem wymieszaj. Pilnuj by cały czas patelnia była tłusta, obracaj naleśnika gdy zacznie się rumienić. Naleśniki można przyżądzać z powidłami lub serem itd.
--------------------------------------------------------------------------------

BUDYŃ
Składniki:
mleko gotowane z marihuaną
budyń w proszku (np. Dr.Oetker)
Przygotowanie:
Rób wszystko zgodnie z instrukcjami z opakowania po budyniu. Używaj zamiast zwykłego mleka mleko wzbogacone.
--------------------------------------------------------------------------------

HERBATNIKI
Składniki:
2 herbatniki
1 łyżka masła
1 łyżka marihuany
Przygotowanie:
Weź herbatnik i posmaruj go masłem. Na wierzch herbatnika połóż topa marihuany, przykryj drugim herbatnikiem i wstaw go do mikrofalówki lub piekarnika. Czekaj, aż tłuszcz lub ser się roztopi i THC uwolni się z zioła. Jeżeli już to nastąpiło to herbatnik z THC jest gotowy do podania.
 

MASTERIO

Well-known member
Rejestracja
Mar 1, 2006
Postów
296
Buchów
0
Poszukajcie w emule Cooking with Marijuana kolesie pokazuja w h*j spoko przepisow .
 
M

Melckor

Guest
Haszgurt :) sprawdziłem, odleciałem :) śmieszna faza, do jogurtu dodałem owoców (banana i kiwi) i po 15 min. po zjedzeniu spalilem moze z 0.5 g jarania, hehe przez cały czas odbijało mi sie haszem
 

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Mar 1, 2006
Postów
1,011
Buchów
3
Za***iste, robie dziś na obiadek dla całej rodziny na akurat 4 osoby pulpeciki.Ciekawe jak mój stary, (alkocholik) zareaguje na szuwaksowe pulpety.

[ Dodano: 2006-04-12, 13:32 ]
No i zapodałem ile to się wkręca?
 

Jendrol

Well-known member
Rejestracja
Lip 9, 2005
Postów
366
Buchów
2
Ogolnie nie podobaja mi sie przepisy wktorych trzeba cos tam piec... 400* to w ch*j za duzo jak dla mnie... nie pamietam juz dokladnie w ilu THC sie ulatnia, ale wydaje mi ie ze to bylo w okolicach 300... wiec moze byc potem chu*nia a nie faza :/
 

Dzasta

Well-known member
Rejestracja
Mar 13, 2006
Postów
186
Buchów
1
HEMP WÓDKA

Potrzebne składniki:
1 litr spirytusu

10g. zioła

3 szklanki cukru

3 szklanki wody


Sposób przygotowania:

Ganję zalewamy alkoholem, szczelnie zamykamy naczynie (np. słoik) i odstawiamy na 4 dni. Następnie należy przygotować syrop z wody i cukru (gotujemy ok. 15 min). Ostudzony syrop łączymy z leżakującą mieszanką zioła i spirytusu, całość szczelnie zamykamy i odstawiamy na następne 3 dni. Po tygodniu od rozpoczęcia całego procesu odcedzamy zioło. Uzyskany alkohol ma około 60%, wiec jeżeli chcesz uzyskać słabszą możesz zamiast 3 szklanek cukru i wody dać 4. Życzymy wysokich lotów i na zdrowie!
 

darex

Active member
Rejestracja
Lip 8, 2007
Postów
25
Buchów
0
ile ziola trzeba dac jesli chce zrobic herbatniki??? i jak dlugo trzymac w piekarniku i na ile stopni??? i czy wogole robil ktos te herbatniki...
 
E

Eszterebeszte

Guest
1. dip do czipsów git, może nawet do grilla na otwarcie sezonu grillowego;d
 

Soldier24

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Kwi 25, 2011
Postów
668
Buchów
2
Moje pytanie co do tego spirytusu , jak to działa i czy w smaku jest to dobre ?
 
Y

yghygh

Guest
Kotlety mistrzu to się smaży, herbatniki do pieczenia lubią 170-180°C.
 

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół