Przypał uprawa, posiadanie

Wyszukiwarka Forumowa:

R4VEN

Well-known member
Buchów
246
Odznaki
1
Dres jest wytyczna recydywy ?A multirecydywa ?
Mój znajomy miał ciężką sytuację, w trakcie awantury domowej w której wcisnął nóż drugiej osobie.
Na miejscu szybko przyjechały pały, zaraz karetka, znajomy nie uciekł z miejsca zdarzenia. Zabierając go na dołek dwóch dość spoko policjantów którzy go pilnowali polecili mu się ubrać w jakieś jeansy bo miał na sobie dresy (aby prokurator widział, że nie recydywista - słowa niebieskiego).
Na komendzie składał zeznania jak to wszystko wyglądało bez owijania, dodał, że typ którego dźgnął od wielu lat się nad nim znęcał i miał co nieco dowodów + zeznania matki. Odsiedział na dołku ponad 2 doby i go wypuścili. Oczywiście kilka wizyt u mediatora, musiał przeprosić "ofiarę" zdarzenia, później rozprawa i zawiasy.

Krzaki to nie próba zabójstwa, ale rady myślę, że przydatne także w tej sprawie. Jak zobaczą łysy łeb i że cwaniakuje + dresy z napisem "JP" to chyba mu to nie pomoże..?

pszypaupomocy

Member
Buchów
9
na dołku chociaż siedziałeś? Jesteś czynny zawodowo? Masz rodzine na utrzymaniu? Opisz dokładniej jak wyglądała cala akcja zatrzymania na spocie

Siedziałem oczywiście na dołku, maglowali mnie parę razy żebym zaczął gadać, to załatwią, że nie pójdę na sanki z czym byłem już w sumie pogodzony jednak mimo wszystko wypuścili, pewnie żeby mnie teraz poobserwować chociaż odnoszę wrażenie że po prostu mi uwierzyli, w sumie wszystko co mówiłem było prawdą ale wiadomo że w dragach każde sledztwo szczegolnie przy takich ilosciach jest rozwojowe.

Nie mam rodziny na utrzymaniu, pracowałem do końca lutego ale mój zakład został zamknięty, miałem status osoby bezrobotnej bez prawa do zasiłku, utrzymywałem się z prac dorywczych i z tego co udało się wcześniej zaoszczędzić, miałem jechać na zachód trochę się odkuc ale wyszło jak wyszło.

Samo zatrzymanie - po prostu zaskoczyli mnie na spocie, pewnie mieli fotopulapke bo gdyby czekali wczesniej na pewno bym ich gdzies w poblizu zauwazyl, ze spota tylko jedna droga wyjścia, nie było szans uciekać.

Syn Ebnera

Well-known member
Buchów
2,998
Jeśli nie przybiją Ci handlu to moim zdaniem dostaniesz zawiasy plus nakaz chodzenia na terapie, trzymaj się tego, ze jestes uzalezniony i trawka była tylko dla Ciebie, pogadaj z prokuratorem bo to od niego będzie wszystko zależeć. Na pewno dużym minusem jest brak zatrudnienia ale już nie takie historie znam. Znajdź szybko robotę, bo ta sprawa będzie się długo ciagnac, podejrzewam ze z rok na pewno

Btw. Na swoim terenie dałeś się złapać … dałeś dupy, powodzenia i dawaj znac jak się sprawa rozwija

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
15,559
Odznaki
1
No wlasnie, od lutego na bezrobociu to troche dlugo, idz chociaz do Zabki, tylko tam trza miec tatuaze i kolczyki w powiekach, a nie wiemy czy masz.

R4VEN

Well-known member
Buchów
246
Odznaki
1
No wlasnie, od lutego na bezrobociu to troche dlugo, idz chociaz do Zabki, tylko tam trza miec tatuaze i kolczyki w powiekach, a nie wiemy czy masz.
Powie, że "karany" i go wezmą w ciemno 😂
Sensownej pracy od tak ciężko znaleźć, ale chwycić się obojętnie czego teraz warto. Nawet po to aby tak dużo nie myśleć o tym jak bardzo się jest w d...

pszypaupomocy

Member
Buchów
9
Dałem dupy po całości, jak nigdy wcześniej i mam nadzieję nigdy później.
Tyle w tym na plus że nie jestem na sankach i nawet jeśli dojdzie do najgorszego, to będę na to psychicznie przygotowany, byłoby mi nieporównywalnie ciężej gdybym miał z marszu trafić do więźnia. Posłuchałem trochę podcastów o życiu za kratami i chyba jestem w stanie to przetrwać, co nie oznacza że zamierzam składać broń, po prostu nie chcę się dodatkowo dołować bo w czym mi to pomoże.

Adwokat specjalizujący się w temacie według wstępnego rozeznania to koszt około 12 tysięcy za całą sprawę. Zdecydowanie więcej niż się spodziewałem. Wolność jednak jest bezcenna.

Pytanie bardziej z dziedziny chemii/fizjologii roślin. Jaki jest okres półtrwania thc w suszu ? Ile może być w liściach które leżały ponad rok w zmiennych warunkach atmosferycznych tzn. upał, mróz? Tonący brzytwy się chwyta ale może w tych liściach tego thc było już bardzo mało.

DesireOEM

Fibonacci 1.618
Weteran
Buchów
2,473
Odznaki
3
Gotuj się na najgorsze, spodziewaj najlepszego. Jeśli zastanawiasz co jeszcze możesz zrobić, to sugeruje poszukać dojścia do jakiegoś prokuratora, albo kogoś z prokuratury. Oni najlepiej wiedzą, którzy adwokaci wytrą nimi ściany. Linia obrony, że to na włąsny użytek jest dobra. Idź do lekarza powiedz, że jesteś uzależniony, masz depresję i nie widzisz perspektyw. Lekarz wyśle cię na terapię, Idź się zapisz. Znajdź grupę wsparcia dla uzależnionych. Dołącz. Jeśli chodzisz na wolności, to uznali cię jednak za płotkę.

Eustachy

Trawą Palę Stresy
Weteran
Buchów
879
Odznaki
3
Gotuj się na najgorsze, spodziewaj najlepszego. Jeśli zastanawiasz co jeszcze możesz zrobić, to sugeruje poszukać dojścia do jakiegoś prokuratora, albo kogoś z prokuratury. Oni najlepiej wiedzą, którzy adwokaci wytrą nimi ściany. Linia obrony, że to na włąsny użytek jest dobra. Idź do lekarza powiedz, że jesteś uzależniony, masz depresję i nie widzisz perspektyw. Lekarz wyśle cię na terapię, Idź się zapisz. Znajdź grupę wsparcia dla uzależnionych. Dołącz. Jeśli chodzisz na wolności, to uznali cię jednak za płotkę.

no tak, jakiś noname ma szukać, dojść do prokuratora, za***ista rada :D

https://www.pless.pl/najnowsze/8061...cym-uczynku-podczas-uprawy-marihuany-pszczyna

to Ty?

kastet

Well-known member
Weteran
Buchów
958
Jak będzie powyżej 0.3% to i tak uznają za indyjke. Ale możesz próbować wytłumaczyć sędziemu że mimo olbrzymiej ilości suszu to ilość thc znikoma więc i ilość dawek mała.

electric

Member
Buchów
7
Samo zatrzymanie - po prostu zaskoczyli mnie na spocie, pewnie mieli fotopulapke bo gdyby czekali wczesniej na pewno bym ich gdzies w poblizu zauwazyl, ze spota tylko jedna droga wyjścia, nie było szans uciekać.
A możesz dać więcej info np. po jakim czasie od wejścia wpadli, jak atmosfera gdy nakryli itd? 15min czy 1h od wejścia? A spot był jakiś super dziki czy jednak ryzyko?
Ogólnie chyba na kryminalkach jest artykuł, domyślam się, że o Tobie

Charlito

Zdrowy pacjent
Buchów
749
Odznaki
2
Potrzebujesz teraz hajsu na adwokata lub radcę prawnego, na grzywnę lub na ewentualną kaucję.💲💲💲
Uważam, że jeżeli nie byłeś karany i do tej pory nie na sankcji to już nie posadzą.
Życzę Ci jak najlepiej ale
jeżeli miałbym obstawić to typuję zawiasy 1na3 i 10 koła grzywny.

Powodzenia!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół