akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Przysychające końcówki dolnych liści

Wyszukiwarka Forumowa:

Matias123123

New member
Buchów
0
Witam!:zjarany:

Mam problem z przysychającymi końcówkami... na początku pojawiły się najniżej, po kilku dniach też na wyzszych partiach liści.
1x Micromashine Auto
1x Speedy Boom Auto
Otwór pasywny jest tylko jeden.
Wilgotność 60-85%
Temp 23+29
Dzień 15
Lampa 55W Led LuckyGrow Modular 110
Wiatrak mieszający, wentylator kanałowy Axial-Quiet 110mm,
Gleba Plagron 10L, ph nie było sprawdzane
Nawilżacz Ventilution z jedną membrana (woda z kranu nieodstana)
Box o wymiarach 50x50x120

FOTY PONIŻEJ:
displayimage.php
[/url][/IMG]
displayimage.php
[/url][/IMG]
displayimage.php
[/url][/IMG]
displayimage.php
[/url][/IMG]
displayimage.php
[/url][/IMG]
displayimage.php
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Nie za nisko ten led? Sprawdz jaka wysokosc zaleca producent i tak trzymaj. Jaka dokladnie ziemia? Jak czesto i jak duzo podlewasz? Stosujesz jamies nawozy? Stawiam na z***ane PH i stad wychodza niedobory. Co zrobic? Sprawdzic PH ziemi albo wyplywajacej wody po podlaniu. Jezeli wynik bedzie z gatunku "ojapie****ejaktomozliwe" to flush i karmienie. Jezeli PH jest ok to po prostu nakarmic pozywka o odpowiednim ph.

Matias123123

New member
Buchów
0
Możliwe, że za nisko bo był 20 cm od szczytu a producent zaleca 30 cm. Myślałem, że jeśli jest dobra temperatura przy szczytach to odległość się zgadza.Ziemia Plagron Light-Mix. Podlewam mniej więcej co drugi dzień jak czuje, że donice lekkie i jak włożę palec to gleba sucha. Leje tak ok 300 ml. ale nie wiem dokładnie bo robię to na oko.(Po prostu leje powoli i jak przesiąknie na podstawkę to przestaje.Do tej pory nawozów nie stosowałem. Ph wczoraj mierzone płynem helliga i zarówno odczyn gleby jak i wody kranowej, którą podlewałem zmienił się na kolor ciemny niebieski, czyli ok 8 ph, więc zrobiłem roztwór z wody źródlanej z biedronki Oazy 5L i Czeskiego nawozu Florium booster ( http://www.florium.cz/eshop/en/content/8-about-product ) w proporcjach 30ml na litr wody. Zbadałem ph roztworu i wyszło 8 ph, więc zmniejszyłem je za pomocą octu spirytusowego coś do ok 6 ph. Wczoraj podlałem takim roztworem po 500 ml.Kupiłem dzisiaj ph min. z Plagrona i w nast. roztworze będę nim regulował ph. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. :)

Sytuacja z jedną Panną wygląda coraz gorzej (Speedy Boom Auto), nic nie rośnie liście jedynie liście coraz bardziej usychają.Mam nadzieje, że to ph uda się ustabilizować.Jutro zrobię flush wodą z biedry ze zmniejszonym ph za pomocą Ph minus Plagrona.
A to Micromashine z małym Lst

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół