• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Pszczoły a męskie rośliny

Wyszukiwarka Forumowa:

gandzior1971

Member
Buchów
0
Witam. Wczoraj wpadłem na pomysł żeby za rok zrobić mały spot u babci na działce. Problem w tym, że obok jest pasieka. Pasieke ma kuzyn i z nim jakoś się ugadam. Jak zwykle posadze pestki reg. Jest możliwość, że pszczoły przyczynią się do zapłodnienia moich damek? Chce mieć palonko a nie nasiona
Pozdrawiam

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Witam. Wczoraj wpadłem na pomysł żeby za rok zrobić mały spot u babci na działce. Problem w tym, że obok jest pasieka. Pasieke ma kuzyn i z nim jakoś się ugadam. Jak zwykle posadze pestki reg. Jest możliwość, że pszczoły przyczynią się do zapłodnienia moich damek? Chce mieć palonko a nie nasiona
Pozdrawiam
Przecież te, które po pokazaniu płci okażą się męskie, musisz i tak powyrywać. A wtedy panienki nie będą miały od czego się zapylić.

gandzior1971

Member
Buchów
0
Aha ok. A czy byłoby możliwe zrobić miód z konopi? Moim zdaniem nie, ale wole się upewnić

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Aha ok. A czy byłoby możliwe zrobić miód z konopi? Moim zdaniem nie, ale wole się upewnić
A to byś musiał pszczół zapytać ;) Może doświadczeni pszczelarze by potrafili odpowiedzieć...
Mi się wydaje, że tak. Pszczoły zbierają pyłek z różnych kwiatów, ale też nie tylko pyłek. Jest np. miód spadziowy - pszczoły zbierają spadź z drzew (chyba iglastych).
Nie wiem tylko, czy substancje psychoaktywne zawarte w konopiach nie "przeszkadzają" pszczołom zrobić z tego miód...

gandzior1971

Member
Buchów
0
Ok dzieki. Jutro pojade i jak kuzyna spotkam to spytam się jego czy zrobienie miodu z konopi jest możliwe

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół