nasiona marihuany

Pytania do lekarza medycznej marihuany GreenDoctor.pl

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
Takie pytanie, czy położna z uprawnieniami do wystawiania recept profamilia może przedłużyć receptę na medyczną? Dodam że system gabinet.gov dopuszcza wystawienie takiej recepty. Pytanie czy takie wystawienie jest zgodne z prawem i czy nie będzie miała z tego powodu konsekwencji?
Nie, pielęgniarki i położne nie mogą wystawiać recept na leki z kategorii Rpw

JeRzu92

New member
Buchów
0
Witam,
W zaświadczeniu lekarskim o terapii MM mam zapis o 30 dniach jego ważności od daty ostatniej recepty, czy po upływie tego terminu mogę ją legalnie posiadać i stosować?
Znalazłem informacje o tym, że posiadanie po upływie daty ważności recepty/leku nie jest zabronione, zaświadczenie lekarskie to jednak inna kwestia.

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,481
Przy każdym pytaniu do lekarza polecam napisać @GreenDoctor.pl wtedy lekarz z kliniki dostanie powiadomienie 😁 no i na odpowiedź czasami należy poczekać kilka dni bo nie wchodzi na forum codziennie

AgiXcb

New member
Buchów
0
@GreenDoctor.pl
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy w moim przypadku mam predyspozycje do rozpoczęcia kuracji MM? Ogólnie krótko rzecz ujmując mam problemy z zasypianiem, w nocy potrafię przebudzić się nawet i 10 razy. Nie ważne ile śpie to i tak wiecznie wstaję zmęczona przez co jestem rozdrażniona. To jest jak domino: nie śpię, jestem wkurzona, mam słaby apetyt (fajnie byłoby w końcu nabrać trochę masy😅). Towarzyszy mi do tego stres - oczywiście czasami tak jak każdy normalny człowiek mam powody żeby się stresować ale od jakiegoś czasu uczucie takiego niepokoju ciągle się przewija. Około 8 lat temu wylądowałam w szpitalu z nerwobólem klatki piersiowej - EKG, wszystko w normie. Potrzymali, nic nie wypisali i wypuścili. Jedynym zaleceniem lekarzy było się nie stresować 😂. Nie mam żadnej dokumentacji medycznej i nic nie działałam w tym kierunku. Ostatnimi czasy kilkukrotnie przewinął mi się temat MM. Myślicie, że dobrym pomysłem będzie umówić się na e-wizyte w celu uzyskania recepty na medyczną marihuanę? Chciałabym w końcu odpocząć i potocznie mówiąc wychillować 🤷

U

Usunięty 86360

Guest
@GreenDoctor.pl
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy w moim przypadku mam predyspozycje do rozpoczęcia kuracji MM? Ogólnie krótko rzecz ujmując mam problemy z zasypianiem, w nocy potrafię przebudzić się nawet i 10 razy. Nie ważne ile śpie to i tak wiecznie wstaję zmęczona przez co jestem rozdrażniona. To jest jak domino: nie śpię, jestem wkurzona, mam słaby apetyt (fajnie byłoby w końcu nabrać trochę masy😅). Towarzyszy mi do tego stres - oczywiście czasami tak jak każdy normalny człowiek mam powody żeby się stresować ale od jakiegoś czasu uczucie takiego niepokoju ciągle się przewija. Około 8 lat temu wylądowałam w szpitalu z nerwobólem klatki piersiowej - EKG, wszystko w normie. Potrzymali, nic nie wypisali i wypuścili. Jedynym zaleceniem lekarzy było się nie stresować 😂. Nie mam żadnej dokumentacji medycznej i nic nie działałam w tym kierunku. Ostatnimi czasy kilkukrotnie przewinął mi się temat MM. Myślicie, że dobrym pomysłem będzie umówić się na e-wizyte w celu uzyskania recepty na medyczną marihuanę? Chciałabym w końcu odpocząć i potocznie mówiąc wychillować 🤷
Zapewne wszystko zależy od kliniki ale ja na takie same problemy otrzymałem receptę

Manso

Hodowanie rąk nie brudzi
Buchów
986
@GreenDoctor.pl
To są objawy raczej psychosomatyczne. MM może wspierać proces leczenia ale generalnie to zacząłbym od konsultacji z psychiatrą/psychoterapeutą.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
17,067
Odznaki
1
Można wiedzieć z jakiej klinki korzystałeś?
Chlopie, kazda klinika ci wystawi recepte na co tylko chcesz. Zadzwon do Green Doctora i tez dostaniesz bez problemu.

zihuataneooo

New member
Buchów
0
Cze
Dostałem receptę na medyczną M. Cierpię na bezsenność i konwencjonalne środki nie pomagają mi. W necie właśnie przeczytałem że można dostać receptę na M na tą dolegliwość nie latając po psychiatrach i innych po których reszta ludzi może na ciebie dziwnie patrzeć. Mam oczywiście sporą dokumentację medyczną którą się podpierałem występując po kwit.
Pytanie moje jest takie, oprócz recepty dostałem zalecenia w których pisze że mam obowiązkowo odbyć wizytę u psychiatry w ciągu 24h celem ustalenia skuteczności leczenie, pytanie czy to jest jakiś wymóg prawny czy mogę na to nie zwracać uwagi?

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
Witam,
W zaświadczeniu lekarskim o terapii MM mam zapis o 30 dniach jego ważności od daty ostatniej recepty, czy po upływie tego terminu mogę ją legalnie posiadać i stosować?
Znalazłem informacje o tym, że posiadanie po upływie daty ważności recepty/leku nie jest zabronione, zaświadczenie lekarskie to jednak inna kwestia.
Ja wystawiam zaświadczenia bezterminowe, ale nie będzie problemu z posiadaniem leku po tym jak zaświadczenie "wygaśnie".

Data ważności leku czy recepty nie ma nic do legalności posiadania suszu. Póki co nawet w Polsce posiadanie przeterminowych leków przestępstwem nie jest :D
@GreenDoctor.pl
Bezsenność to jedno z najczęstszych wskazań do stosowania konopi ;) Aczkolwiek warto wykonać podstawowe badania, odwiedzić lekarza rodzinnego by wykluczyć jakieś poważne przyczyny tych dolegliwości, na przykład choroby tarczycy.

Cze
Dostałem receptę na medyczną M. Cierpię na bezsenność i konwencjonalne środki nie pomagają mi. W necie właśnie przeczytałem że można dostać receptę na M na tą dolegliwość nie latając po psychiatrach i innych po których reszta ludzi może na ciebie dziwnie patrzeć. Mam oczywiście sporą dokumentację medyczną którą się podpierałem występując po kwit.
Pytanie moje jest takie, oprócz recepty dostałem zalecenia w których pisze że mam obowiązkowo odbyć wizytę u psychiatry w ciągu 24h celem ustalenia skuteczności leczenie, pytanie czy to jest jakiś wymóg prawny czy mogę na to nie zwracać uwagi?
Nie ma takiego wymogu prawnego, niestosowanie się do zaleceń lekarskich nie jest karalne xD

AgiXcb

New member
Buchów
0
@GreenDoctor.pl
Miałam robione badania tarczycy i wszystko jest ok. W ciągu ostatniego roku robiłam sobie dość często podstawowe badania i wszystko jest ok (tarczyca, morfologia z rozmazem , parametry wątrobowe, cholesterol itd.). Mega dzięki za szybką tak odpowiedź, jutro umówię się do Doktora na e-konsultacje 🫡

Ostatnia edycja:

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
@GreenDoctor.pl
Miałam robione badania tarczycy i wszystko jest ok. W ciągu ostatniego roku robiłam sobie dość często podstawowe badania i wszystko jest ok (tarczyca, morfologia z rozmazem , parametry wątrobowe, cholesterol itd.). Mega dzięki za szybką tak odpowiedź, jutro umówię się do Doktora na e-konsultacje 🫡
Poza ewentualnym leczeniem za pomocą MM warto odwiedzić Poradnie Zdrowia Psychicznego, konopie działają zwykle w sposób wyłącznie objawowy

c0ver28

Member
Buchów
0
@GreenDoctor.pl
Czy medyczna marihuana mogłaby coś zdziałać z atopowym zapalenie skóry i refluksem żołądka?
Od kilku miesięcy mam tak silny wylew żółci do żołądka że bez antybiotyku typu dexilant nie da rady, czy MM coś w tym zakresie działa?
Do tego zacząłem się bardziej stresować z tego powodu i na nic nie pomagają żadne maście kremiki na AZS..

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
302
@GreenDoctor.pl
Czy medyczna marihuana mogłaby coś zdziałać z atopowym zapalenie skóry i refluksem żołądka?
Od kilku miesięcy mam tak silny wylew żółci do żołądka że bez antybiotyku typu dexilant nie da rady, czy MM coś w tym zakresie działa?
Do tego zacząłem się bardziej stresować z tego powodu i na nic nie pomagają żadne maście kremiki na AZS..
W przypadku AZS konopie mają działanie przeciwświądowe a u niektórych osób zmniejszają nasilenie zmian zapalnych.
Jeśli chodzi o refluks: dexilat nie jest antybiotykiem, tylko inhibitorem pompy protonowej - lekiem, który zmniejsza wydzielanie kwasu żołądkowego, podwyższa pH soków żołądkowych i zmniejsza objawy refluksu. Są to najlepsze leki do leczenia objawowego choroby refluksowej przełyku.
THC ma postulowane działanie zwiększające napięcie zwieracza dolnego przełyku i są badania pozytywnie oceniające wpływ konopi na objawy refluksu - ale wydaje mi się że jest to raczej średnie wskazanie, leki takie jak dexilant są dużo skuteczniejsze

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół