nasiona marihuany

Pytanie dla specjalistow z dzialu.(WIEKSZA UPRAWA)

Wyszukiwarka Forumowa:
K

kwadikos

Guest
Witam a wiec zastanawiam sie nad czyms wiekszym za chwile zamieszcze wam sprzet jaki kupuje.HPS 1000w
http://cgi.ebay.com/SWITCHABLE-1-00...4QQihZ008QQcategoryZ42225QQrdZ1QQcmdZViewItem
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wetylatory.Ten idzie po to zeby odprowadzal cieplo z HPS
http://cgi.ebay.com/6-INLINE-FAN-fo...7920140QQihZ018QQcategoryZ42225QQcmdZViewItem
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Folie MYLAL
http://cgi.ebay.com/Reflective-MYLA...5421965QQihZ006QQcategoryZ42225QQcmdZViewItem
------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://cgi.ebay.com/SUNRISE-SUNLIFT...3037003QQihZ018QQcategoryZ42225QQcmdZViewItem
4 Takie lampy chcem puscic po bokach w Boxie
http://cgi.ebay.com/NEW-GROW-LIGHT-...4332757QQihZ008QQcategoryZ42225QQcmdZViewItem
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Do tego caly ten zestawik
http://marijuanafertilizers.com/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze jeden nawozik
http://cgi.ebay.com/Advanced-Nutrie...4513007QQihZ018QQcategoryZ43555QQcmdZViewItem
Timer
http://cgi.ebay.com/NEW-DIGITAL-Hyd...ryZ42225QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
----------------------------------------------------------------------------------------------------
CO2 KIT
http://cgi.ebay.com/Co2-Kit-HYDROPO...ryZ43555QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Do tego oczywiscie wetylatory w boxie.Box chcem jakies bardzo duzy.Pytanie ile roslinek bede mogl wlozyc pod takie swiatlo.A mianowicie chcem tam wlozyc jak najwiecej.I uzyskac jak najwiecej palenia.I czego moge sie spodziewac na takim sprzecie?Choduje jedna roslinke w tej chwili chcialem zobaczyc jak mi idzie.I idzie bardzo ladnie.Jezeli mozecie to dajcie jakies rady lub cos w tym stylu.Kazda pomoc sie przyda.I chcialbym odpowiedzi od uzytkownikow ktorzy wiedze co mowia na temat uprawy.Dziekoje i pozdrawiam. .Piszecie co jeszcze trzeba dokupic.

rusko

Well-known member
Buchów
0
no to ładnie!! lampa 1000W hps ma gdzies około 130.000 lum czyli boxa mozesz zrobic gdzies powyzej 3,1m2!! na takiej powierzchni mozna juz psadzic duzo slicznotek :queen: kup do takiego oswietlenia z 3 paczki po 5pestek femi dobrych odmian indoor polecam BBxWW!! palenia bedziesz miał od za***ania jesli wszystko dobrze zrobisz i nic nie z***iesz!! najwazniejsza do takiego oswietlenia jest dobra wentylacja bo hps 1000W to jest piekło :silent: pzdr

K

kwadikos

Guest
Wetylacje zrobie jak najlepsza dam z 4 komputerowe wiatraczki na dole.2 do wciagania i 2 do wyciagania.Na gorze dam jedno wyjcie przez rure od HPS-a zeby odprowadzalo powietrze.Druga rure planuje dac prosto z podworka do boxa zeby caly czas bylo swieze powietrze.czyli mysle ze razem wetylatorow bedzie 7.Jezeli ktos jeszcze mogl by mi cos dopisac to sie bede bardzo cieszyl.Nie chcem tego zepsuc poprostu.A nasionka chcialbym miec tylko zenskie zeby miec tylko towar a nie jakies badziewie.

Teraz jeszcze pytanko jakie najlepiej nasionka tam wzucic i z czego sa najwieksze plony???

Rusko dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

B

blancik

Guest
kwadikos, zamiast tych wentyli komputerowych, radzę Ci się uzbroić w przynajmniej dwa lazienkowe, każdy z nich 100m3/h.
Komputerowe przy tej mocy lampy nie dadzą rady.
Plan ladny :thumright:

H

haszyszekk

Guest
Wg mnie możesz sobie darować wiatraczki komputerowe przy lampie 1000W...
Ja bym pod taką lampe zrobil boxa coś około 2-2,5m2 żeby roślinki były dobrze nasłonecznione... Przy tej mocy lampy nie obejdzie sie pewnie bez czegoś w rodzaju cooltube (wiatrak ciągnie bezpośrednio z okolic żarówki nagrzane powietrze i won z boxa)... Wiateaczki zakup łazienkowe/kanałowe... z 3 conajmniej + jakiś mieszacz do środka.
rusko napisał:
polecam BBxWW
NIestety już nie jest dostępna i już jej nie produkują z tego co wiem...
Bierz jakies odmianki femi jak rusko napisal... jak juz zamawiasz zza granicy sprzecior to moze i nasionka zamów z www.seedboutique.com ... Jak jakies femi będziesz brał to najlepiej greenhouse/femaleseeds... Weź odmianke która ma dobry plon, moc i słaby zapach, bo z takiej ilości roślin będziesz miał w hu** aromatu ;)
Najlepiej zakup rózne odmiany zwracając uwage żeby miały tylko przybliżony czas kwitnienia (ekonomiczniej wychodzi).
kwadikos napisał:
z czego sa najwieksze plony
Zdecydowanie jeżeli chcesz duże plony to big Bud, z tym że jego chyba nie ma w wersji femi... Tak naprawde jak dasz im dobre warunki to każda odmiana cie zadowoli co do ilości plonu :) Te świetlówki które dasz po bokach niech nie będą na stałe zamocowane... Dla oszczędności dajesz najpierw małe roślinki pod rure, potem dodajesz więcej i dopiero jak będą miały konkretne rozmiary dajesz je pod HPS + świetlówki i na flo wyl;anczasz świetlówki... tak będzie ekonomicznie i zdrowo dla roślinek...
Co do zakupów to zaopatrz sie w dobrą ziemie (najlepiej kontroluj ph od samego początku), duże doniczki (to na prawde popłaca... daj doniczke 15-20l na flo a sam sie przekonasz jak dobrze będzie roślince), co do tego co2 to nie wiem jak sie sprawdza, ale na Twoim miejscu pomyślał bym o małej butli z reduktorem czy cuś...
Do boxa ponad 2m2 wejdzie ci spoko 20 kwitnących samiczek, więc wykosztuj sie raz na nasionka i potem jedź na klonach najlepiej... Klonuj każdą odmianke tak żebyś mogl ciągle i ciągle uprawiać bez konieczności kupowania nowych pestek.
Ogólnie to bym radzil ci zakupić np. 3 lampki po 400W niż tą 1000W...
HPS 400W org. oprawa to góra 180zł (na www.mimozaflowerf.bazarek.pl) już z żarówką więc masz 540zł + dostawa a tam masz te 1000W za 300 dolców... przy lampach 400W masz lepsze rozłożenie światła a wentylacje możesz przerobić tak zeby podchodziła pod wszystkie 3 lampy i je chłodziła... pzdr

K

kwadikos

Guest
Ok wiec puszcze lazienkowe.Nie robi do dla mnie zadenj roznicy.Jak mowicie ze lepiej no to tak i zrobie.Tylko czy ten plan z wprowadzeniem powietrza prosto z podworka bedzie dobry??????

H

haszyszekk

Guest
Hmm profesjonalna odpowiedź... nie. Jeżeli chcesz mieć wszystko git to musisz zrobić odizolowaną przestrzeń... w praktyce jak dasz wentyl z filtrem jakimś podstawowym żeby nie leciał kurz ani robaczki ci nie wlazły do roślinekto będzie git ;)
Pozatym jak będziesz miał same femi to może skandś przywiać pylek i ci sie zapylić moze cuś... ale to raczej mało prawdopodobne...
Tylko zrób to tak żeby rura wychodzaca nie była widoczna i nie wypuszczała w nocy jakichś zajączkow na zewnątrz... Aha i jeszcze jedna canna rada... nie kradnij prądu no metter what! Większość upraw wpada przez takie krzywizny potylicy, więc plac rachunki jak dobry obywatel ;) pzdr

K

kwadikos

Guest
Nie no bez przesadzy z tymi rachunkami.Nawet bym nie pomyslal zeby brac z kad prad za darmo.Za duzo mam do stracenia.Po trzecie za prad u mnie wogle sie nie placi tylko za mieszkanie.

O

oGroDniK

Guest
wszystko Git, ale z tymi rachunkami mam pytanie: piszesz ze placisz za mieszkanie, koszt pradu jest wliczony w mieszkanie tak? 1000W to duzo x 12 godzin x 60-70dni. Nie boisz sie ze ktos moze dojsc po rachunkach za prad?? Ktos musi placic za ten prad. Ja mieszkam w UK i jest lipa bo duzo upraw wpada wlasnie przez wieksze rachunki. ScotlandYard ma wejscia w elektrowniach i wylapuja wieksze uprawy. Sam mam HPS 600W i podskoczyl mi rachunek za***i.... Obawiam sie caly czas zeby nie wyszla lipa, jak na razie wszystko jest Oka.

K

kwadikos

Guest
Dogadam sie z gosciem ze bede placic normlanie za rachunki jak bedzie przychodzilo.Chyba jak ktos placi za ruchunki to jest wszystko wporzadku co nie?Z domu mojego napewno nikt nie pujdzie na psy czy so takiego zeby powiedziec ze rachunek skoczyl.

R

rasta

Guest
kwadikos napisał:
Druga rure planuje dac prosto z podworka do boxa zeby caly czas bylo swieze powietrze.
bardzo nierozsądny pomysl. niedlugo w nocy a później i w dzień będą niskie tmp.. jesli wprowdzisz chlodne powietrze do box-a nie popieści twoich roslinek. ątpię aby rosly zdrowe.

H

haszyszekk

Guest
rasta ma w sumie racje... chyba żew dałbyś tą rure bezpośrednio na lampe i wlanczal ten wentyl tylko jak ona jest wlanczona... chociaż przy temp. -10 to już będzie niemiło ;/ pzdr

M

Morir

Guest
Przy takiej uprawie radze zainwestowac (wiecej w sumie pracy niz pieniedzy) w filterek z weglem aktywnym, bo jesli wyprowadzisz wylot powietrza na zewnatrz to pierwszy lepszy pies szwendajacy sie po okolicy i masz po doopie, a jesli do srodka... To nie wytrzymasz w tym zapaszku za dlugo jak sadze, bedzie Cie doprowadzal do szalu. Poza tym na zewnatrz i tak bedzie ****c. Radze zrobic filterek o powierzchni okolo ~0,5m2, 3 warstwy, jakis 1kg wegla aktywnego rownomiernie na te 3 warstwy rozlozony miedzy fizolina, koniecznie dobre uszczelnienie. BTW na twoim miejscu jednak zrobilbym osobne komory na weg i flow, o wiele bardziej IMO sie oplaca (zbiory co 2 m-ce, latwiejsza sprawa z klonowaniem bo przed wlozeniem na flow klonujesz i masz juz klony na wega, akurat 2 m-ce. Rzuc okiem na moj projekt ( http://www.forum.haszysz.com/viewtopic.php?t=3621 ) moze Ci sie spodoba albo wykorzystasz jakis fragment pomyslu, Spokojnie mozna zrobic tak ze zamiast 0,9m glebokosci dac 1,2m i lampe na flow 600W a na weg 400W + pare kompaktow (sam sie nad tym gleboko zastanawiam :p) zuzycie pradu podobne, koszta startowe nizsze, a roslinek wiecej (bo 12 przy 0,9 a 16 przy 1,2 glebokosci na 2 miesiace a nie 20 - 24 na 4 m-ce).

Taka moja sugestia, moge sie mylic, jestem poczatkujacy :p - jesli sie myle poprawce mnie.

K

kwadikos

Guest
Tak ale ja bede miala boxa ogrmonego.70 G z roslniki to jest dla mnie stanowczo za malo.Filtry kupie jakies oczywiscie bo wiem jak to smierdzi.I smierdzi tez przed domem.Ale patrze ze temat sie rozkrecil a wiec prosze jeszcze o pare waszych uwag no i zaczynam robic sprzet.Wsumie wszystko sie przydaje zeby bylo jak najlepiej.[b]Dziekoje jeszcze raz za wypowiedzi wszystkich w temacie i pozdrawiam[/b]

[ Dodano: 2006-09-19, 21:02 ]
A tutaj moja roslinka(DZIEWCZYNKA).Mazarek.Choduje ja jako jedna zobaczyc czy wszystko bedzie wporzadku.Hmm jak narazie nie narzekam i czekam zeby wrescie spalic to.

R

rasta

Guest
kwadikos napisał:
Tak ale ja bede miala boxa ogrmonego.70 G z roslniki to jest dla mnie stanowczo za malo
bez względu na to jakiej wielkości będziesz maila box-a 70g z roślinki to wcale nie jest malo a wplyw na wielkość plonu ma przedewszystkim wiedza,dlugość fazy weg, moc oświetlenia, i inne czynniki ale na pewno nie wielkość box-a.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół