nasiona marihuany

Pytanie do wszystkich hodowców

Wyszukiwarka Forumowa:
P

pit-pawel1

Guest
Witam

Zacznę może od tego że ostatnio mialem urodzinki i wpadło troche kaski (starczy na wyposażenie boxa) . Dużo myślałem co zrobić z tą kasą i biorę również pod uwagę opcję planty, lecz mam wątpliwości i stąd pytanie do wszystkich hodowców -

Co Was posunęło do tego żeby jednak założyć boxa i hodować mj? Ja nie mogę sie zdecydować ...
czy może chcieliście mieć wiecej palenia za free ?? czy jakiś inny powód ?

Chcę wiedzieć co Was zmobilizowało do tego żeby założyć swoją własną, małą uprawę ? Bo ja jakoś nie mogę się zmobilizować :sunny:

M

Morir

Guest
pit-pawel1 - ja w sumie jeszcze nie zaczalem hodowac, ale zaczalem zbierac pieniadze na boxa (duzego :p). Co mnie do tego sklania?
1. Bede mial swoje wlasne ziolko, bede wiedzial na czym jest hodowane (zadnej chemii!), co to za odmiana, bede mial na to wplyw, a nie ze ide do dila i dostaje to co on ma, zwykle straszny syf
2. Bede mial DOBRY towar - jakosc, panie, jakosc!
3. Bedzie go duzo (i czesto!) niewielkim w sumie nakladem (wiec oprocz jakosci i ilosc)
4. Nie bede dawal zadnemu frajerowi zarobic na sobie i na swoich znajomych
5. Bede mial nowe hobby - dogladanie roslinek - i to tworcze, bo ile w to wloze pracy i pasji tyle mi sie pozniej zwroci w dobrym palonku :D
6. Oszczednosc kasy (ba, nawet mozna (tzn da sie) zarobic na tym :p)
7. Zapas ziolka zawsze i wszedzie - sloiczek w piwnicy, sloiczek na stryszku, sloiczek u babci w spizarce, sloiczek w szafce nocnej w sypialni, no i oczywiscie pelny woreczek w ukrytej kieszonce po wewnetrznej stronie spodni :D
8. (Wiaze sie z poprzednim) nigdzie po ziolko biegac nie bede musial, nie bede musial na nikogo czekac, denerwowac sie ze nie ma teraz, ze bedzie mial za godzine czy ile...
9. Bede mogl sobie skrecic blanta z czystego towaru, bez mieszania z pieprzonym, zdradzieckim tytoniem (palilem fajki od 10-tego roku zycia, rok temu rzucilem (9 lat palenia), teraz pale tylko ganje, no chyba ze tyton jest z nia wymieszany... Ale wole czysta), nie martwiac sie, ze koncowka towaru sie zmarnuje i ze lepiej na koncowke sam tyton nasypac - slowem nie bede musial oszczedzac tak towaru
10. Ostatnio wpadlo u mnie na dzielnicy dwoch dilow - zostal mi jeden. A co bedzie jak on wpadnie? Ja sie z tym towarzystwem nie kumpluje, dresik to nie moje klimaty, ja ich widze tylko jak po towar ide a tak siedze w domie przy kompie / jestem na uczelni / w pracy. Skad wezme sobie inne zrodlo? Tzn zrodlo sie znajdzie, ale zeby choc troche dobre bylo? Pie**ole, wole sobie sam wychodowac.

Slowem same plusy.

Jedyny minus - jesli Ci suki wparuja na chate (kochani sasiedzi poczuja albo sie pojarza, nieodpowiedniej osobie pokarzesz hodowle, etc, etc, etc) to masz po gaciach bardziej niz jak Cie z workiem dorwa jak od dila bierzesz.

No i drugi, nieco mniejszy (dla mnie to plus nie minus, ale dla niektorych moze nie) - trzeba w to wlozyc nieco pracy i systematycznosci, no i trza "chwilke" do plonow zaczekac. Za pierwszym razem, bo za drugim juz bedzie "przy czym" czekac :D

Podsumowujac... Na co czekasz i nad czym sie zastanawiasz? Wkretarka w reke, monitor przed nos ("instrukcja") i jedziem! Im szybciej posadzisz tym szybciej beda plony!! :D

Mam nadzieje ze pomoglem rozwiac watpliwosci :p

S

sitex

Guest
Morir powiedział chyba wszystko ;)
to wielkas przyjemnosc - rano siedze przy szafie, wieczorem też. sama radosc. ja jednak zarabiac nie zamierzam.
to tyko dla własnej frajdy.
w zasadzie to forum jest tak rozbudowane ze nie musze nawet pytac bo wszystko co mnie ciekawi niepokoji jest juz napisane ;)

towarzyszhaszysz

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja zaczołem hodowac bo po prostu chciałem miec palenie za free a na dodatek chciałem zobaczyc jak rosnie............................ a teraz juz po prostu nie potrafie wytrzymac bez karzakow czy to na dworzu w lato czy w domu na zime :geek:

rastuszek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Jest masa pozytywow i jeden tylko minus, mianowicie strach przed wpadnieciem suk... Najlepiej wiec growboxa trzymac w pomieszczeniu gdzie nikt nie zaglada,ani rodzinka ani goscie i oczywiscie NIKOMU sie nie chwalic! Cena otrzymanego towaru i tak jest kilkakrotnie nizsza od tego kupowanego, wiec mysle bez zastanawowienia, ze warto zainwestowac raz a wiecej. A jaka satysfakcja z wlasnego palonego towaru, ymm... :tongue:

DaMiAn999

Well-known member
Buchów
1
Zawsz mozna się nauczyc systematycznosci np. przy podlewaniu, ogroooomna przyjemnosc ze sam wychodowałes, tansze koszty, a pozatym all przyjemnosci...
pozdrawiam

O

otojai

Guest
Ja uprawiam bo wtedy mam pewność że to co pale jest najwyższej jakości , wychodowane przezemnie i to, że praktycznie nie wydaje na uprawe pieniędzy bo po sprzedaży paru G koszt się zwraca - Morir dobrze to podsumował :salut:

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
uprawiam bo lubie bo to moja pasja widzisz efekty swojej pracy im wiecej staran wlozysz ty fajniej jest potem

baku123

Well-known member
Buchów
0
nie sztuka kupić i spalić ale sztuką jest spalić swoje własne maleństwo w które tyle starań wkładasz :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół