• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Pytanie dotyczące pleśni !help!

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Siemaneczko. Mam pytanie bo ostatnio padał u mnie deszcz przez tydzień i chciał bym czymś popryskać swoje skarby zapobiegawczo od pleśni ale jakimś bardzo mało chemicznym środkiem najlepiej by było całkowicie naturalnym bo nie leje chemii...
Z góry dziękóweczka. Z facikiem !!

Buchów
0
Chodzi Ci o wode z czosnkiem ? To działa na pleśni ? Ja gdzieś czytałem że na jakieś tam robaczki co lubią sobie listka podskubac :)

R

Richelie

Guest
Na dużo chorób działa tylko krócej niż oprysk chemiczny.

Blizna

Well-known member
Buchów
0
Biosept. To preparat na bazie ekstraktu z grejfruta.

Buchów
0
Słuchajcie bo mam w domu takie opryskiwacze Bumper 250 ec i Teldor 500sc czy mogę którymś z nich popryskać rośłinke
?

D

Dziobak

Guest
Ja bym spróbował z tym czosnkiem. Czosnek zabija nie tylko pasożyty, ale też grzyby. Powinno pomóc. Kiedyś widziałem badania jak czosnek wpłynął na drożdżaka Candida Albicans. W plastikowym pudełeczku była pożywka, próbka grzyba i na środku troszeczkę czosnku. Grzyb rozrósł się, ale dookoła czosnku nie było ani śladu. Do tego były takie same testy, tylko z użyciem jakiś środków zabijających grzyba. Czosnek wypadł najlepiej, z tym że te testy nie były na pleśni, a na drożdżaku. Jednak w necie można wyczytać że na pleśń też działa :yeahh:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół