• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pytanie dotyczące uziemienia hps 250W

Wyszukiwarka Forumowa:

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
Siema. Dzis spaliłem zarówke osram plantastara mnialem ja 2 dni chcialem zobaczyc ile lampa pobiera watow i odlonczylem ja na chwile a po 30 sek, podlonczylem wtyczke do watomierza i tylko slychac bylo balast jak brzenczy :/ patrze na żarowe a pret odlamany. Morze to przez to uziemienie sie tak stalo ze żarówke h.. strzelił. tak jest podlonczone:
1%7E2.jpg

2%7E0.jpg

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Uziemienie jest TYLKO I WYŁĄCZNIE zabezpieczeniem i nie bierze czynnego udziału w działaniu urządzeń elektrycznych. Jeżeli w obwodzie uziemnienia byłoby jakieś napięcie to oznaczałoby to awarię.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Połącz ze sobą te żółto-zielone przewody przy stateczniku i będziesz miał uziemienie ;] A Twoja lampa pewnie miała jakąś wadę czy coś bo te pręty tak łatwo się nie łamią...
Dobrze że HPSy są tanie jak barszcz :)

kiedy_zbiory

Well-known member
Buchów
1
mam dokładnie taki sam balast do HPS 150W i tam jest wyraźnie narysowane że uziemienie jest na obudowie. Więc przyłączając przewody od gniazdka do balastu musisz pamiętać żeby L1 było do L1, N do N a uziom wpiąłem pod małą śrubkę na obudowie balastu.

G

Gość

Guest
Dokładnie zrób tak jak ofy napisał. Najlepiej przykręć do tej samej śruby. Uziemienie na obudowie lampy masz prawidłowo podłączone.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół