nasiona marihuany

Pytanie o Herma

Wyszukiwarka Forumowa:
L

Lift

Guest
Mam pytanie...
Wiem że herma po zapyleniu swoim własnym pyłkiem wyda nasiona które będą też hermami...
A jeżeli ragularnie kastrował by męskie narządy (jajca) a następnie zapylił narządy żeństkie pyłkiem z innej rośliny(męskiej)...... CO BY SIE WTEDY STAŁO CZY NASIONA BYŁY BY HERAMI ??
PzDr. All :queen:

B

blancik

Guest
Prawdopodobnie tak, ponieważ nowe nasionka wyrosną na hermie i erbną geny tego padalca.
:sunny: Natura :sunny:

S

sdfsdf

Guest
Lift, watpie zeby Ci sie to udalo :| troche duzo roboty i pilnowania i wystarczy ze jednego dnia cos przeoczysz i juz wtedy bedziesz mial pestki herm i zwykle jesli Ci sie uda i wtedy nie bedziesz w stanie ich rozroznic i nadal nie bedziesz pewny czy to zwykla opestka i herma :pr: nie ma co sie je**c z tym :p jak masz herme to nie ma co sie z nia rypac :p
pzdr!

L

Lift

Guest
Nie chce zakładać nowego tematu a mam jeszcze kilka pytań dot. płci roślinki:
1. Z kąd bierze sie płeć
1a. Jeżeli z nasionka to jak to przebiega?? co zrobić żeby mnieć więcej żeńskich nasion
1b. Słyszałem też że płeć zalerzy od pierwszych dni (czy tygodni) życia... Jeżeli tak to o co tu chodzi ??
2. O co chodzi z tymi nasionami feminizowanymi czy coś takiego...??

Z góry THX za odpowiedzi... :queen:

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Lift napisał:
Z kąd bierze sie płeć
płec nie jest i jest uwarunkowana genetycznie
Lift napisał:
Jeżeli z nasionka to jak to przebiega??
nasiono wyrasta i płec mozna zmienic np fotoperoidem
Lift napisał:
co zrobić żeby mnieć więcej żeńskich nasion
mozna przerywac cykl ciemny 1 godzina swiatła bedzie około 70% zenskich
Lift napisał:
Słyszałem też że płeć zalerzy od pierwszych dni (czy tygodni) życia... Jeżeli tak to o co tu chodzi ??
roslina wybiera płec np podobno wiecej swiatła daje wiecewj zenskich osobników
Lift napisał:
O co chodzi z tymi nasionami feminizowanymi czy coś takiego...??
to jest wielki wyjatek z nasiona femi wyrosnie 99% zenski osobnik jest to specjalnym procesem twozone nasiono

Wlodek

Member
Buchów
0
ja słyzsałem ze od czasu do czasu na żeńskiej roslince wyrasta kwiat męski (zagubiona owieczka) i ze pyłek z takiego kwiatka zawiera same gamety żenskie i nasiona z takiego pułku bedą płci żeńskiaj... a z tym swiatłem to tez prawda... na jedną H przerwac cykl nocny i ponoc będfzie oka..

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Wlodek napisał:
ja słyzsałem ze od czasu do czasu na żeńskiej roslince wyrasta kwiat męski (zagubiona owieczka)

tak, zwykle na nasionach female

Wlodek napisał:
i ze pyłek z takiego kwiatka zawiera same gamety żenskie i nasiona z takiego pułku bedą płci żeńskiaj...

to już nie prawda

R

Rider

Guest
-=*BerniO*=-, ale głupoty powypisywał :sunny:
-=*BerniO*=- napisał:
Lift napisał/a:
Z kąd bierze sie płeć

płec nie jest i jest uwarunkowana genetycznie
Wiec jak? , zdecyduj sie.
Zeby nietracic czasu płec jest uwarunkowana genetycznie.
-=*BerniO*=- napisał:
Lift napisał/a:
Jeżeli z nasionka to jak to przebiega??
nasiono wyrasta i płec mozna zmienic np fotoperoidem
hahah dobre[ale sie usmiałem] , czesta zmiana foto mozesz jedynie zhermic rosline , nic poza tym.
-=*BerniO*=- napisał:
Lift napisał/a:
co zrobić żeby mnieć więcej żeńskich nasion

mozna przerywac cykl ciemny 1 godzina swiatła bedzie około 70% zenskich
Bzdura.
-=*BerniO*=- napisał:
Lift napisał/a:
Słyszałem też że płeć zalerzy od pierwszych dni (czy tygodni) życia... Jeżeli tak to o co tu chodzi ??
roslina wybiera płec np podobno wiecej swiatła daje wiecewj zenskich osobników
Kolejna herezja...

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Kiedyś czytałem o pewnym preparacie który dostarczany jest w początkowej fazie veg dolistnie (siakieś fitohormony) może spowodować nawet taki sam odsetek żeńskich roślin jak z pestek femi czyli niemal 100% czytałem to w jakiejś gazetce o MJ w pdf-ie kurcze poszukam ale pewnie nie mam.

H

haszyszekk

Guest
Ja słyszałem o traktowaniu pestek kwasem g... jakimś tam :sunny: nie będe udawal że coś wiem, jak nie pamiętam hehe ale podobno wzrastal odsetek rośłin żeńskich.. pzdr

P

Plantator Biggy

Guest
a co z herm można zrobić żeby cosik kopały choćby troche ?? ?? :queen: może jakiś budyń albo Makumbe :D

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
bogusik2 napisał:
Ja słyszałem o traktowaniu pestek kwasem g... jakimś tam :sunny: nie będe udawal że coś wiem, jak nie pamiętam hehe ale podobno wzrastal odsetek rośłin żeńskich.. pzdr

Nie pamiętam nazwy tej substancji, ale wiem, o co Ci chodzi. Chyba właśnie w ten sposób robi się nasiona feminizowane?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół