akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

pytanie o hps

Wyszukiwarka Forumowa:

Joincik

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mam pytanie.do lampy hps 250w mam 2 żarówki.normalną hps'ową i specjalną na wega o jasnoniebieskim świetle.mam pytanie:jak ustawić tą lampke żeby nie przypalała małych roślinek ale jednocześnie żeby się nie wyciągały bo nie chce bawić się ze świetlówkami .

[ Dodano: 2006-01-25, 13:37 ]
ta druga to rtęciówka... jakby co temat hps do kosz

M

MILKA

Guest
joincik napisał:
mam pytanie.do lampy hps 250w mam 2 żarówki.normalną hps'ową i specjalną na wega o jasnoniebieskim świetle.mam pytanie:jak ustawić tą lampke żeby nie przypalała małych roślinek ale jednocześnie żeby się nie wyciągały bo nie chce bawić się ze świetlówkami .

[ Dodano: 2006-01-25, 13:37 ]
ta druga to rtęciówka... jakby co temat do kosz
hps
Wiadomo że leprze na poczatek jak roślinki są małe są świetlówki a jeśli chcesz dać HPS to zrób coś w rodzaju tuby która bny chłodziła jampe i możesz dac szybe pod lampe!!!

rtęciówka

hps Wysokoprężne dają 40-65lm z wata, niskociśnieniowe 30-40. Lampy rt. bez powłoki luminoforowej dają swiatło nieciągłe (404,7; 435,8; 546,1; 577; 579 nm - swiatło robi wrażenie lekko zielonkawego), te z powłoką lum. mają bardziej ciągłe widmo emitowanego swiatła. hps
Spotkać można także lampy rtęciowo-żarowe -? nigdy nie widziałem - pracują bez układu stabilizującego. W Polsce produkowane są lampy rtęciowo-żarowe o mocach: 160W -2750lm, 250W-5000lm i 450W - 10500lm. ( 17-24 lm/wat)

Ps. Firma "Sylvania" hps produkuje reflektorowe lampy rtęciowo-żarowe o mocy 160W. przeznaczone do dosdwietlania roslin.( HSB-R Gro -Lux Reflektor, 3000 lm - idealne dla ludzi lubiących płacić gigantyczne rachunki z prąd )

skopiowane z kompendium!!! hps

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół