• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

pytanie o LST - jak i czy nie za późno

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
czesc panowie. to moj pierwszy out i koniecznie musicie mi cos doradzic.
minaowicie mam 4 rosliny, 3 to ak47 auto fem i jedna to black berry(szara tasma na donicy). mają ok. 6 tygodni i nie wiem czy nie jest juz za pozno na robienie lst.
rosliny wygladaly w czwartek tak (podejrzewam ze do dzisiaj jeszcze cos poszly do gory):
IMAG0203.jpg

Plan na LST jest taki:
Bez20tytulu.jpg

chodzi o to ze do desek na ktorych stoja doniczki poprzybuajc gwozdzie i wygiety wierzcholek w ten sposob do nich przywiazac.
jak myslicie przejdzie cos takiego czy kombinowac z przesadzaniem do wiekszych donic? te maja po ok. 11l. i oczywiscie czy nie jest za pozno?
z gory dzieki za krytyke i cenne wskazowki

G

Gość

Guest
;]

LST mozesz smialo robic, wazne jest aby byly ugiete do samej gleby.

U

Usunięty 23746

Guest
taka donica wystarczy i nie przesadzaj juz ich, tylko je zestresujesz! Lst rob smialo ale nie do samej gleby:sunny: w przypadu jak stoja w donicach. Twoj plan jesd dobry jednak nierozumiem po co to wiazanie lodyga-lodyga:D. Jak urosna odrosty wieksze tez mozesz lekko ugiac zeby mialy wiecej swiatla dla siebie. Pozdro i z fartem:salut:

C

cwelowicz

Guest
jak przesadzisz w tej fazie af to masz pol plonu ,lst tez af niepotrzebne

Buchów
0
taka donica wystarczy i nie przesadzaj juz ich, tylko je zestresujesz! Lst rob smialo ale nie do samej gleby:sunny: w przypadu jak stoja w donicach. Twoj plan jesd dobry jednak nierozumiem po co to wiazanie lodyga-lodyga:D. Jak urosna odrosty wieksze tez mozesz lekko ugiac zeby mialy wiecej swiatla dla siebie. Pozdro i z fartem:salut:

spotkałem sie w necie z czyms takim i niby pomaga :p
normal_57386gemmaweek3-5.JPG

@choci: czyli jednak nie robic tego lst czy robic? juz sam sie pogubilem, a nie chcialbym roslinki niepotrzbnie stresowac.
dzieki za rady

Damon

Well-known member
Buchów
0
naginaj tylko nie połam <lol>

<peace>

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
naginaj tylko nie połam <lol>

oj, mozna polamac :)
swojej dziewoi ulamalem niedawno glowna lodyge gdzies w polowie. w sumie na dobre jej to wyszlo, bo sie rozkrzaczyla jak glupia, ale nie taki mialem zamiar :) przy innym plancie tez nadlamalem glowny szczyt, ale nie do konca i opatrunek pomogl, zagoilo sie i jest dobrze. trzeba uwazac i jechac z wyczuciem :)

Buchów
0
ok dzieki za wszystkie rady :) a sluchajcie jak myslycie ogarna sie jeszcze? troche je za dlugo przetrzymalem na parapecie zanim je dalem na out i teraz boje sie raczej nic z nich nie bedzie, w sensie ze maja juz ok. 6 tyg a slabo wygladaja. bo automaty z tego co wiem dosyc szybko kwitna i maja krotki cykl (jesli nie to mnie poprawcie). a z blackberrym to i tak mysle go gdzies przesadzic i dogiąć do ziemi. chociaz o nim z kolei czytalem ze w naszych warunkach ciezko jest cos z niego wycisnąc. dzieki jeszcze raz :spalony:

jacko

Well-known member
Buchów
0
LST to jest low stress trening wiec tylko na tym zyskasz, ja bym przesadził, optymalnie na af masz 7,5l , mógł byś po przesadzeniu spryskać Asahi SL do odstresowania pomidorka, powodzenia i z fartem:zjarany:

Buchów
0
ok panowie plan jest taki, bez przesadzania jutro działam LST na akaczach a dla blackberrego ogarne jakas inna miejscowe i tez na nim troche podzialam. chyba ze zostawic go w tej donicy? jak myslicie? tylko pytanie: czy to wszystko nie jest za pozno? one maja 6 tyg czyli wg. opisu nasionek ze strony zostalo im jeszcze ok 30 dniu. blackberremu ok. 50. ogarna sie przez ten okres jakies nowe rozgalęzienia? :salut:

---------- Aktualizacja posta 09-07-2012 12:19 ---------- Czas poprzedniego posta 08-07-2012 21:47 ----------

panowie oto efekt dzisiejszych działań, oceńcie czy jest ok:
normal_IMAG0217.jpg

normal_IMAG0218.jpg

normal_IMAG0219.jpg

Blackberry i jeden akacz stoja normlanie, ja myslycie przesadzac blackberrego do wiekszej donicy albo spota czy zostawic go w tej i tez mu zrobić LST?
normal_IMAG0223.jpg

dzieki za rady i sorry za nagorliwość, to moja pierwsza uprawa i chcialbym zeby roslinkom bylo jak najlepiej :) pozdro :salut:

C

cwelowicz

Guest
Moje zdanie jest takie ze nie ma sensu robic lst afom ,a juz napewno nie kwitacym .Af odrazu do docelowej min 7 l zeby juz im nie przeszkadzac i jak ktos bardzo lubi to lekki lst na wegu

dany1

Well-known member
Buchów
0
Nie zgadzam się, jest sens. Nawet kwitnącym bo af wbrew pozorom bardzo intensywnie się wtedy rozrasta.

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Nie niema sensu moje też jest takie zdanie co chodzi o te kwitnące damy,ale pozostałe planty śmiało af mogłeś nagiąć ale troszeczke wcześniej ale twoje pomidorki i rób jak uwarzasz,z farcikiem !

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół