nasiona marihuany

pytanie o podlewanie i nawozenie......

Wyszukiwarka Forumowa:
P

princepolo

Guest
chodzi mi o roslinke white widow(podloze...torf+ziemia kwiatowa).jaka iloscia wody jednorazowo mam podlac roslinke(rozumiem ze przez pierwsze 3-4 tygodnie 2 razy w tygodniu potem raz i 2 tygodnie przed zbiorem nie podlewac??....pojemnosc doniczki 11litrow,dodam jeszcze ze mam oswietlenie 85W zarowa kompaktowa.i czy mozna zmieszac oba nawozy
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p54967023161158737585&w1=1&ks=kat9739135932&pks=&p=10&sz=
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p97281789409450284531&w1=1&ks=kat9739135932&pks=&p=10&sz=

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
żarówka kompaktowa 85w kompletnie się nie nadaje! przeczytaj ten tekst - http://haszysz.com/index.php?id=uprawa mj . na nawozy narazie nie wydawaj pieniędzy tylko kup hps'a lub kilka świetlówek. a jeżeli już to sam b cuzz aarde a+b wystarczy. na stymulator korzeni szkoda keszu, jak już to kupić coś na kwitnienie np b cuzz bloei. podlewać co 2-3-4, to zależy od ciebie - ja podlewam co 3 dni. wody nalewaj tyle żeby przelała się przez całą doniczkę i wyciekła drenażem. w razie co pytaj, pozdrawiam :wink:

P

princepolo

Guest
dlaczego mowisz ze oswietlenie sie nie nadaje,to jest tylko jeden krzaczek,a zarowa ma 3500 lumenow

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
no bo się nie nadaje! ma jednolitą barwe do tego wydziela za dużo ciepła niż światłą. roślina ci się bedzie wyciągała. chcesz to się męcz, ale radziłbym ci poczytać forum przed uprawą, nie jesteś pierwszy który o to sie pyta. do uprawy jedynie świetlówki lub hps! koniecznie!

P

princepolo

Guest
sory moj blad....to jest swietlowka a nie zarowa.jeszcze jedna sprawa jaki wiatraczek bys polecil

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zależy jaki duży box :wink: dla jednej roślinki spokojnie wystarczy komputerowy np 80x80. zamontuj go gdzieś na dole a u góry dziurki.

co do tego oświetlenia to myślę, że za małe. jeszcze jedna taka świetlóweczka i będzie dobrze

P

princepolo

Guest
box ma takie wymiary 50x80x150cm.w tym problem ze ni hu*a nie znam sie na elektryce i wydaje mi sie ze bede mial problem z podlaczeniem tego,wykonalne to jest wogole dla kogos kto nie mial doczynienia z takimi zeczami jak tak to co musze kupic.jak juz jestes to musze cie wykozystac do konca:)no nie....po co te dziory nie moze byc box lekko uchylony???

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
idź do elektrycznego poproś oprawki, kostki, kabel w zależności ile metrów chcesz (dwużyłowy, niedrogi, taki do 1,50 zł). do oprawek podłączysz kable, a same oprawki przymocuj do jakiegoś odbłyśnika (ja mam do blachy do ciasta i obwiniętje linką zbrojoną żeby nie spadały). kable łączysz za pomocą kostek tak żeby uzyskąć 2 i podłączasz do wtyczki. troche logiki i wszystko powinno działać.

jednak na taką powierzchnie optymalne jest 24 000 lumenów, więc hps 150 lub najlepiej 250w. ale jeżeli chcesz tylko jednego krzaczka to 2 lub 3 takie świetlówki powinny wystarczyć. warto zainwestować - wszystko zwróci się w naturze :wink:

co do tych dziurek to niekoniecznie potrzebne, box owszem może być uchylony.

P

princepolo

Guest
ok.dobry pomysl z elektrykiem pojde i powiem zeby mi wszystko zrobil,nie bede probowal nawetsamemu kombinowac
dzieki i wysokich plonow
BOOYAKASCHA

S

siemprepresente

Guest
elo
mam pytanie, co ile trza podlewac maleństwo nawozem i od kiedy je zacząc ?????
mam nawoz z dzdzownic humowita takze wydaje mi sie ze jest oki.
pozdroweczki

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Podlewaj po około dwóch-trzech tygodniach od wysadzenia. Podlewaj co drugie podlewanie roślinki wodą.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół