• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Różnica w sklepach

Wyszukiwarka Forumowa:

PunkGrass

Well-known member
Buchów
0
Siema, nigdy nie zamawiałem pestek.

Powiedzcie mi proszę jaka jest różnica pomiędzy przykładowymi sklepami :

http://www.f2seeds.fr.pl/ a http://www.cannabis.fr.pl/

w tym pierwszym (2fseedes) Mazar Automatic Fem (3sztuki) kosztuje 50zł
a w cannabis.fr automazar kosztuje 116zł za 3szt.

O co kaman? czy to 2 różne gatunki czy jak?
Mam ochotę zakupić mazary auto fem. co wybrać ? a może jeszcze inny sklep polecacie?

Z góry dzieki i pozdrawiam

PunkGrass

Well-known member
Buchów
0
Powiem szczerze ze mi niewiele pomogles

bo to co jest polecane to widzialem i jakie sklepy sa to tez widzialem.

Pytałem czy to 2 różne gatunki ze az tak różne ceny i co wybrać?
czy warto doplacic i kupic w "polecanym sklepie", a moze lepiej kupic 6 szt i zaoszczedzic jeszcze kaske ?

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Po prostu sklepy mają pestki od innych Brederów.
Dam przykład :
Brender A za 3 nasiona Automazara FEM bierze 50zł. Brender B za 3 nasiona tej samej rośliny bierze 100 zł.
W zasadzie to tak jak z firmami typu nike, adidas itp. Marka się liczy, nie materiał. Chociaż brenderzy twierdzą że cena wysoka bo mają najlepsze krzyżówki nasion itp.
Druga sprawa to może być pokolenie nasiona.
F1 są droższe od F2.

Edit: W ogóle cannabis.fr ma ceny z kosmosu :) 90% sklepów ma o połowę mniejsze ceny - ale cannabis.fr ma dobrą opinię jeśli chodzi o jakoś nasion.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to tak jak z bulkami: kajzerke kupisz i w biedronce, i w znanym saloniku z pieczywem ktora lepsza? zdania sa podzielone, cena znaczaco sie rozni. co wybrac? tu juz indywidualnie...
automazar z cannabis.fr jest pod szyldem dobrego (zdania podzielone) breedera (kto to breeder wygoogluj ;)), czyli duczpaszyn; na f2 masz pestki z zupelnie innej reki sypane. moge sie wypowiedziec co do automazara od dp: nie powala, opis zdecydowanie nad wyrost.

zastanow sie nad pestkami od dinafem, daja rade ;)

i nie do konca sie zgodze z Autofloweringiem. to, ze nazywaja sie tak samo nie oznacza, ze beda takiej samej jakosci. jedyne podobienstwo to 'mazar' w tytule.

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
i nie do konca sie zgodze z Autofloweringiem. to, ze nazywaja sie tak samo nie oznacza, ze beda takiej samej jakosci. jedyne podobienstwo to 'mazar' w tytule.

Owszem Ty ująłeś to lepiej niż ja - ale zaznaczyłem że biorą pod uwagę jakość nasion i że mają lepsze geny itp.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
no tak, jakosc, geny, pokolenie, opakowanie, marka - i stad roznice w cenie.

PunkGrass

Well-known member
Buchów
0
no własnie tak myślałem że różnica polega na wypromowanej marce.

Myślę że chyba lepiej bedzie kupić wiecej za niższą cenę. mam mieć boxa o pow. 0,3m wiec chyba wcisne tam ze 4 krzaczki a nie 3 za
116 zł :|

jak uważacie ? 4 z może gorszą genetyką czy 3 niby za***iste?

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Myślę że chyba lepiej bedzie kupić wiecej za niższą cenę. mam mieć boxa o pow. 0,3m wiec chyba wcisne tam ze 4 krzaczki a nie 3 za
116 zł :|

jak uważacie ? 4 z może gorszą genetyką czy 3 niby za***iste?

Ja bym brał 4 rośliny, zawsze to większa szansa że będzie więcej plonu.
Znów jeżeli uprawiasz dla siebie tylko i wyłącznie i nie potrzeba Ci dużo plonu to JAKOŚĆ PODSTAWA.

PunkGrass

Well-known member
Buchów
0
a ile byś wcisną do do pow. 0,3m i hps 150 ? 4 czy wiecej?
4 to chyba tak rozsądnie :>

dokładnie 70x50 cm tj. 0,35m

G

Guest

Guest
bierz tanie pestki i pakuj 6 donic wystarczy miejsca :) a co do ceny to te za 50 zł to regi a za 116 zł to femi , i wielka zagata rozwiązana :)

G

Guest

Guest
spoko ziomek pomyliłem liczby nasion , wszystko sie zgadza :) to niech za 100 kupi sobie 6 sztuk i git, smiało zmiescie je na tej powierzchni :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół