nasiona marihuany

Regulator obrotów

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Siema.
Mam wentyl promieniowy do CoolTuby 305m3/h , troche chalasuje no i z racji ze ostatnio pogoda sie pogorszyla to i temp w boxie spadla. Chcialbym zamontowac mu osobny regulator obrotow, dostalem cos takiego w budowlanym ( tył ):

aaa.JPG

bbb.JPG

ccc.JPG

Z przodu normalne pokrętło z trzema stopniami. Regulator typowo do wentylacji. Zastanawia mnie jego podłączenie gdyż ma 4 wloty na kable co już mnie zgubiło a nie chce niczego robić na pałe żeby spięcia nie zrobić. Może ktoś mi opisać jak się do tego zabrać, ewentualnie jakiś schemat ? Co do kostki przy wentylu to ma ona 5 wejść. +, -, uziemienie i dwa jakieś inne kabelki.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Cztery wejścia czyli z jednej strony sieć a z drugiej went. Pomyśl trochę, to nie jest takie trudne, najwyżej bezpieczniki pójdą i sprzęt spalisz :sunny: Skąd mamy Ci wziąć schemat, jak nawet modelu nie znamy?

G

Gość

Guest
No właśnie przed tym chce się uchronić kolego :) Pare tygodni temu próbowałem podłączyć pod niego normalny wentylator łazienkowy tak dla próby i mi wy***ało korki z hukiem więc wolę się doradzić i dopytać niż lecieć w koszta.
Jeszcze po bokach:

boki.JPG

jest coś takiego narysowane:

dodatek.JPG

Ostatnia edycja:

Ofy

Well-known member
Buchów
0
A dasz radę zrobić więcej zdjęć? Bo zrobiłeś takie z których niewiele idzie wywnioskować. Zrób dokładnie te napisy, z każdej strony, pod ukos itd.

G

Gość

Guest
Ofy moge je na jutro cyknąć tyle że tam na prawdę nic więcej nie ma, jedynie tyle co na zdjęciach no i ten rysunek z painta jest dokładnie taki sam jak na regulatorze. Tyle co moge jeszcze powiedzieć to że to jest regulator ścienny w 3 biegami no i typowo pod urządzenia wentylacyjne.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Chodzi mi o to żeby odczytać jaki to model, symbole i przyjrzeć się dokładnie tym wejściom. Więc cykaj dużo fotek :p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół