akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Rewegetacja i klonowanie, pierwsze podrygi

Wyszukiwarka Forumowa:

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
Witam malo tematow rewegetacji, dziwnych informacji, postanowilem zalozyc wlasny temat moze ktos skorzysta, w tym watku prosze o cenne uwagi i wskazowki. Rewegetacje robie czysto eksperymentalnie tak dla nauki, jezeli cos wyjdzie to fajnie :D

Plan jest taki zeby zrewegowac rosline i ewentualnie pobrac jakies klony - ukorzenic, wegetacja i moze cos z tego zebrac. Bardzo spodobala mi sie ta panna, fajna struktura topa, duzo szronu i w 8 tyg zaczyna wchodzic na bursztyn. Plant ogolnie w slabej kondycji ale to nie o to chodzi hehe i tak sa piekne :D

Wycialem dwie glowne galezie, zostawilem 3 najmniejsze odrosty. Zauwazylem ze jednemu wycialem wiatraki, rozpedzilem sie hehe na :D
No i co, panna ogołocona, siedzi w boxie 1,44 pod ledem 20W barwa jakies 5000K fp 20/4
Póki mlode siewki sie nie wykluja to bedzie pod ledem a pozniej 250-400W HPS na wegu, w planach lampa MH ale zobaczymy jak to bedzie :)
Na razie jedna sztuke rewegetuje, jest to Lilac Cookies x Critical Hog od Bortka. mam jeszcze dwie sztuki na oku ktorym chcialbym zrobic reweg takze na jednym sie to nie skonczy.

Temat stworzylem z tego powodu ze duzo czytalem o rewegetacji i albo informacjie sa nie kompletne albo duzo sprzecznych informacji, mam nadzieje ze ktos kto bedzie chcial zaczac przygode z rewegiem natknie sie na ten post i moze cos pomoze :D Mysle ze bede ten temat ciagnął az uda sie zrewegetowac, moze klony pobrac, wtedy z biegiem czasu opisze wszystko na co zwracac uwage, jakies wskazowki moze hehe :D

Mysle ze temat komus pomoze ponizej zarzucam zdjecia kandydata, zachecam do komentowania :)

Ostatnia edycja:
U

Usunięty 9713

Guest
fajnie, kibicuje , też sprawdzam inne techniki upraw aby to w miejscu nie stać .
założę sobie temat obok Ciebie , będę częstym gościem tu , pozdrawiam i powodzonka

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
Siemano, po dwoch tygodniach zaczely wyskakiwac szczyty, myslalem ze na poczatku zaczna wyskakiwac nowe listki a tu szczyty hehe. Ogolnie reweguje dwie sztuki lilac cookies x critical hog. Gdzies zdjecie zgubilem tego drugiego, wrzuce przy najblizszej okazji. Ten drugi jescze nie reweguje, przesadzilem go do nowej donicy, 2/3 korzenia wywalilem i wymienilem ziemie (dzieki @Żul za PROtip :) )

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
Zara bedzie miesiac jak zaczelismy te wyglupy z rewegiem :) Mysle ze po weekendzie pobiore klony z tego rewega, pobiore co trzeba i krzaczek poleci na kompost bo nie widze sensu trzymac go :)
Z druga sztuka jescze nic nie wiadomo, minelo troche czasu bo prawie dwa tygodie, pewnie na dniach bedzie cos wyskakiwac a moze i nie? Ogolnie jest w duzo gorszej kondycji niz ta pierwsza sztuka, po wywaleniu korzenia i przesadzeniu zmarniala jeszcze bardziej, liscie wygladaja strasznie :D Ale z tego zlego to patrzylem spod donicy i widac ze korzen rosnie, jasny bialy i gruby moze co z tego bedzie zobaczymy hehe :)
Zachecam do komentowania wszytkie cenne uwagi mile widziane pozdrawiam ekipe :)

reweg1.jpg

reweg2.jpg

reweg3.jpg

rapson92

Well-known member
Buchów
181
Odznaki
2
ja tez chciałem te krosy rewegować i po miesiącu nic nie ruszyło więc wyrzuciłem

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,181
nie robiłem nigdy rewegu i specjalnie sie na tym nie znam, dlatego zapytam, po co zostawia sie kwiaty przy rewegetacji ?

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
No wlasnie po to zeby z nich szczyty wystrzeliwaly hehe :D Bez kwiatu chyba nie ma rewega bo widze ze poza kwiatkiem nic sie nie pokazuje, no bo tez w sumie skad :D

dru

Well-known member
Buchów
19
Jakie oświetlenie?
Jaki fotoperiod?

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
Siemano leci dalej. Co do pytanka o oswietlenie i fp to Żul wyjasnil tylko chcialem dodac ze pierwsze 2 dni lecialy pod tym ledem wlasnie ale na 24/7 potem 20/4, gdy doszly mlode siewki to swiatelko zmienilem na HPS i 20/4 tak swiecilo kolo tygodnia. Gdy siewki mialy kolo tygodnia fp zmienilem na 18/6

Chcialbym dodac ze z tego drugiego lilaka chyba nic nie bedzie ale moge sie mylic bo topki miejscami zaczely sie delikatnie zazieleniac albo mi sie wydaje... chociaz jak przesadzilem to z dolu doniczki wybija jakis nowy korzen...
Zostawie jeszcze na tydzien jak nic z tego nie pojdzie to wywale do smieci i zostanie tylko ta jedna sztuka ktora ma sie wedlug mnie to dobrze.

Cholernie mocny ten biotabs bo cale grow teoretycznie woda a zauwazylem ze zaczyna palic koncowki od azotu i mocno ciemne te nowe szczyty, weguje jeszcze troche i nacinam klony ile bedize? Mysle ze kolo 10ciu klonow natne.

Taki chory pomysl sie w glowie zrodzil by moze zapylic jednego klona jakims fajnym facetem z tych regow od @Żula?

Reweg leci, zachecam do komentowania :)

/edit 21:22 Wlasnie ogladalem tego drugiego lilaca i zauwazylem ze juz zaczyna puszczac odnogi :) Czyli sie udalo, z tej sztuki to chyba poweguje i przelacze, nie bede klonow ciachal bo bez sensu.

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

r5.jpg

Ostatnia edycja:

smoczylot

znów otwieram oczy wk***iony
Weteran
Buchów
4,389
Odznaki
3
U mnie przy rewegu było ciepło i z 75% wilgotności i w pewnym momencie plecha weszła w kwiaty i musiałem to powycinać bo zaczęło brać się za łodygi. Pierwszy raz robiłem ale zapamietam na rzyszłość.

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,854
Odznaki
12
Rewegetacji ciag dalszy, pobralem 6 klonow... Odnogi troche krotkie i strasznie krzaczaste, co sie dalo to pocialem i do bublerka. Mysle ze na dniach po weekendzie jescze ze 3 - 4 klony pobiore i matka poleci a kompost bo nie widze w sumie sensu jej trzymac. Ta druga sztuka zaczela wypuszczac nowe szczyty, bedzie wegowana razem z femkami od Bortka a na flo wrzuci sie do ktoregos boxa, zobaczymy gdzie bedzie luzniej :D

Bublerek DWC wlasnej roboty, nawet gabki sam wycinalem hehe. Pobrane zostaly jezcze klony z regularnych smaczkow od szanownego pana @Żul -a. Regi jeszcze nie okreslone, przed indukcja wygalalem doly i stwierdzilem ze cos pobiore... wyszlo 19 sztuk.
Regi przelaczone, jak beda sie okreslac to klony z facetow raczej bede utylizowal, zostawie same damki i te lilaki od Bortka, jak sie ukorzeni i bedzie ladnie szlo to zagospodaruje jakiegos boxa strikte na te klony :)

Warunki w bubblerku - temperatura 23*C.
- wilgotnosc 99%RH
- temp. pozywki 21*C pH ~5.6
- box 40cm x 50cm (0,2m2)
- swiatelko 6000K 18W 1800lm. (zastanawiam sie czy cos jescze dolozyc czy nie bo @sub23 wyliczyl ze potrzeba mi 3 takie swiatelka ale to na powierzchnie 60cm x 60cm, teoretycznie wydaje mi sie ze do ukorzenienia powinno starczyc ta jedna lampka, na wczesna faze wzrostu dowiesze jeszcze dwie sztuki i bedzie 5400lm)
Zdjecie 3 klony z lilaca reszta w systemie to regi :)

Ogolnie klony maja 4 dni, wode zalalem kranowe 6 dni temu caly czas napowietrzana. Kiedy powinienem wymienic wode? Dodajecie czegos do wody w zbiorniku? U mnie tylko regulacja ph i przed wsadzeniem do systemu lodyga zamoczona w clonexie. Dawajcie znaka pozdrawiam :)

1fbb3c93a78994883.jpg

220a5509964571e62.jpg

37a3112aeb6cdd851.jpg

41b8d31560262d986.jpg

5d4e65c0caa65c01e.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół