akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

rewolucyjne nawozy Powder Feeding od GHSC

Wyszukiwarka Forumowa:

www.hempsklep.pl

Well-known member
Buchów
0

Cześć.

Nowe nawozy, opracowane przez Green House Seed Company.
Główną zaletą tych nawozów jest to, że nie trzeba używać żadnych innych nawozów, są one stworzone po to by w pełni zaspokajać potrzeby konopi, sativa, indica i auto, hybryd oraz roślin matek.
Rozcieńczane w wodzie, stosowane przez całe życie rośliny, od kiełkowania po zbiory.
Nie ma potrzeby kupowania 100 różnych nawozów, GHSC zatroszczyło się o kompleksową formułę specjalnie dla konopi.

Więcej informacji na temat poszczególnych nawozów w linkach poniżej:

Powder Feeding Mostly Sativa

Powder Feeding Mostly Indica

Powder Feeding Hybrids

Powder Feeding Mother Plants

Nawozy te dostępne są w sklepie www.hempsklep.pl

Mamy także dla Was próbki nawozów w saszetkach po 10g- EKSKLUZYWNIE(gdyż nie są jeszcze dostępne w sprzedaży) :

191.jpg

3x 10g mother plants
3x 10g hybrids
3x 10g mostly indica
3x 10g mostly sativa

WARUNKI OTRZYMANIA PRÓBEK:

1. posiadanie doświadczenia i minimum 1 odznaki na forum

2. napisanie rzetelnej opinii na temat Powder Feeding w tym wątku najpóźniej do 40 dni od otrzymania ich
3. próbki wysyłam w kompletach 3x ten sam rodzaj, w sumie pójdą 4 komplety

Jeżeli odpowiadają Ci ww. warunki zgłoś chęć uczestnictwa w tym wątku i napisz które próbki preferujesz, wybranych ogłoszę na początku września.

Pozdro !

d3inx

Well-known member
Buchów
1

Cześć.

Nowe nawozy, opracowane przez Green House Seed Company.
Główną zaletą tych nawozów jest to, że nie trzeba używać żadnych innych nawozów, są one stworzone po to by w pełni zaspokajać potrzeby konopi, sativa, indica i auto, hybryd oraz roślin matek.
Rozcieńczane w wodzie, stosowane przez całe życie rośliny, od kiełkowania po zbiory.

sorry ale kolejne 'super' nawozy
ze strony:
SKŁAD:
N-P-K-Mg: 18+12+18+(1.2)
STĘŻENIE PIERWIASTKÓW:

18% N Azot ogółem
10% NS Azotu azotanowego
9% NA Azot amoniakalny
12% PO Fosfor Azot
18% KO Potas rozpuszczalny
1,2% Mg Magnez rozpuszczalny (= 1,2% Mg)
0,02% B Bor rozpuszczalny
0,04% Cu Miedź rozpuszczalna (jako chelat EDTA)
0,1% Fe żelazo rozpuszczalne (jako chelat EDTA)
0,05% Mn Mangan rozpuszczalny (jako chelat z EDTA)
0,01% Mo Molibden rozpuszczalny
0,01% Zn Cynk rozpuszczalny (jako chelat z EDTA)

azot 10+9=18? SUPER matematyka
fosfor podaje sie P2O5
potas K2O
magnez rozpuszczlny? powinno być MgO
Nawóz ten z powodzeniem może być stosowany w zwykłej glebie, kokosie, uprawach hydro i aero.

nie ma nawozów do aero takich samych jak do ziemi czy kokosu
nadaja się jak 90% ale trzeba tak naprawde inne, na kwitnienie inny troche skład ale 90% ze sklepu tez da rade
gdzie siarka, wapń?
czyli trzeba następny nawóz z siarką i następny z wapniem (lub z kranówą)

wiem ze jestescie tylko dystrybutorami ale macie tam błędy

PS openy nie w tym miejscu

www.hempsklep.pl

Well-known member
Buchów
0
nie ma nawozów do aero takich samych jak do ziemi czy kokosu
nadaja się jak 90% ale trzeba tak naprawde inne, na kwitnienie inny troche skład ale 90% ze sklepu tez da rade
gdzie siarka, wapń?
czyli trzeba następny nawóz z siarką i następny z wapniem (lub z kranówą)

co do opisow nawozow sa to opisy przedstawione przez producenta, jezeli oni jako wiodacy producent nasion tak twierdza to ja im wierze, chyba nie mysisz ze taka firma jak GHSC pisalaby cos takiego bez wczesniejszego przetestowania ?

d3inx

Well-known member
Buchów
1
co do opisow nawozow sa to opisy przedstawione przez producenta, jezeli oni jako wiodacy producent nasion tak twierdza to ja im wierze, chyba nie mysisz ze taka firma jak GHSC pisalaby cos takiego bez wczesniejszego przetestowania ?

jezeli w opisie jest ze 10+9=18 to gratuluje wiary w GHSC
wiara czyni cuda matematyka już nie
reszte masz w poprzednim poscie gdzie są błedy
ok HS jest tylko dystrybutorem produktu ale matematyki czy prostych błedów sie wystrzegajcie wymienione są w poprzednim poscie poprawcie je

G

Gość

Guest
dobra sam znalazłem odpowiedz na pytanie , sorry za zbedny post

www.hempsklep.pl

Well-known member
Buchów
0
jezeli w opisie jest ze 10+9=18 to gratuluje wiary w GHSC
wiara czyni cuda matematyka już nie
reszte masz w poprzednim poscie gdzie są błedy
ok HS jest tylko dystrybutorem produktu ale matematyki czy prostych błedów sie wystrzegajcie wymienione są w poprzednim poscie poprawcie je

rzeczywiście wkradł się błąd tutaj w trakcie tłumaczenia, powinno być 8%, dzięki za poprawke

pozdro

D07x

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Staz mam, odznaczen nie :d Jbc zglaszam sie, mam kilka sionek do boxa.

Anaconda

Well-known member
Buchów
3
Witam wszystkich.
Z racji wygrania osa musze spelnic warunek czyli napisac opinie na temat nawozu (3x hybrid)

Powiem tak.
Wykorzystany na Green killer,sionko rowniez wygrane w osie.
Dlatego gk bo mam dwa obecnie w boxie i chcialem porownac czy widac roznice w rozwoju.
Jak narazie nawoz sie sprawdza,nie widac rzadnych niedoborow,ladnie puchnie i oblewa sie rzywica.Dodam ze gk nic wiecej nie dostaje,drugi natomiast dostaje papu od canny caly zestaw flores,boost,cannazym,hesi vit,pk 13/14.
Foty z przebiegu sytuacji dodam wkrutce a za jakies 4 tyg z efektu koncowego.
Pozdrawiam gospodarza i dziekuje za darmowy nawozik.

FOTY
GK odzywki od canny

GK odzywki wygrane w os

PS jak widac nic jej nie brakuje.

Ave:spalony:

Ostatnia edycja:

www.hempsklep.pl

Well-known member
Buchów
0
anaconda - ladnie to wyglada poki co, widac moze wystarczyc jeden nawoz by osiagnac zadowalajace efekty, fajnie ze zrobiles porownanie, zobaczymy jeszcze jaki bedzie koncowy efekt ;]

PS. ciekawe jak tam idzie innym testerom ?

Mania

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Witam.

Tak wiec ja pokaże co u mnie to zdzialało.
Mosly sativa

Testowałem "szwajcarskie koksy" na OUCIE(z tego wzgledu tez nie wszystko poszlo po mojej mysli: Easy sativa która już w prawdzie konczyła żywot(3-4tydzien flo) dostala nawóz i odwiedziłem ją po tygodniu i zastalem podkopana przez kreta, leżącą na pokrzywach( byc moze tez od ciezaru sie ugiela tym bardziej) i musialem ją sciać w nastepnym tygodniu.Ale byc moze to dzieki temu srodkowi, wszystkie wloski zbrązowialy, pózniej jak oglądalem palenie to nawet bursztynowe trichomy byly, tak wiec moze dzialac przyspieszajaco kwitnienie :)

Lepsze efekty zauważylem na Passion x Durban tez z OS od fredson
tak wygladala przed stosowaniem nawozu z OS

Roślina dostala od razu nawoz jak dostalem przesylke

U P x D zauważylem od razu poprawe, poniewaz przed nawozami GHS lalem wode z melasą i pH bylo za niskie, a wiec jak najbardziej nadaje sie na caly okres uprawy, zapewne dzieki temu ze po rozrobieniu z woda jest idealne pH czy na veg czy na flo na pewno bedzie się sprawdzal.

W dodatku wykonywalem opryski ktore PxD znosil bardzo ladnie, puchnął i puchnął

puchnął...

puchnął...

aż praktycznie doszedł na 100% czekalem tylko zeby troche lepiej podochodzily pestki... i sie przechcialem

palenia mi zostala jedna lodyga ktora ucialem gdy zrezygnowalem z ciecia calej rosliny przedwczoraj, ktos w nocy wpadl ograbił z topów i dupa :|

Ostatnia edycja:

www.hempsklep.pl

Well-known member
Buchów
0
dzięki Mania za za***istą relację, cieszę się, że Powder Feeding Ci podeszło, szkoda tylko tego ukradzionego krzaka...

czekamy jeszcze na relacje 2 pozostałych testerów, tymczasem wrzucam tłumaczenie listu nt. PF od green house

------------------------------------

Przez ostatnie lata w siedzibie Green House Seeds Company w Amsterdamie prowadzone były prace nad w naszym przekonaniu najlepszym na rynku wszystko-w-jednym nawozem dla konopi. Z dumą przedstawiamy Powder Feeding łatwy nawóz dostępny w przystępnej cenie. Stworzyliśmy nową koncepcję nawożenia konopi:

keep it simple!

Praktyczność to nasz klucz do sukcesu. Większość dostępnych na rynku marek wymaga od klientów by kupowali cały zestaw produktów, czyniąc rzeczy drogimi i skomplikowanymi. My poszliśmy w przeciwnym kierunku, tworząc produkt w proszku, który zapewnia bezprecedensowe rezultaty przy niskich kosztach i łatwości w użyciu. Łatwiejszy w transporcie, przechowywaniu, użytku, oraz o dłuższym okresie przydatności od nawozów płynnych.

Kilka ważnych kwestii:

- jest to jednoskładnikowy nawóz dedykowany specjalnie dla poszczególnych odmian
- hodowla wspaniałych roślin jeszcze nigdy nie była tak łatwa
- jeden produkt na całą uprawę

maksimum zbiorów, maksimum żywicy, minimum wysiłku

Oferta Powder Feeding zawiera 4 wyjątkowe produkty, Mostly Sativa, Mostly Indica, Hybrids oraz Mother Plants, nasze ceny są bardzo konkurencyjne.
Z 1kg otrzymuje się 1000L roztworu, porównując do innych, koszty uprawy z Powder Feeding są wielokrotnie niższe.

D

delete

Guest
Ja zgodnie z ustaleniami z HS postuję w temacie info, że moja recenzja nieco się opóźni z przyczyn niezależnych ode mnie. PF Mother Plants miał być stosowany do podlewania rewegowanej rośliny, ale prawdopodobnie teraz zostanie przetestowany jako odżywka na weg lub za ok. 2 miechy na reweg.

P

Plantator Biggy

Guest
Witam grono.

Nawozy jakie mi zostały przydzielone zostały wykorzystane zgodnie z ich przeznaczeniem. We wczesnym jak i późnym stadium flo, na różnych odmianach, w różnych okresach.

normal_IMG_5570.jpg

Spot raczej dobrze przygotowany, nie groziły mi szczególnie jakieś niedobory i takowych nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie, wzrost wigoru roślin przejawiał się poważnym rozrostem części zielonych a co za tym idzie zwiększenie objętości kwiatostanów, po zaaplikowaniu niniejszego nawozu.

normal_IMG_5637.jpg

normal_IMG_5632.jpg

Pozostałe miejscówki równie dobrze przyjęły nawóz jednak zostały spalone przez złodziejaszków.

Potraktowałem również mojego prywatnego planta tymże specyfikiem. Ku mojemu zdziwieniu prawie dojrzała roślina zaczęła produkować nowe kwiatostany. Z dnia na dzień przybierała na masie i to właśnie dzięki temu nawozowi. Jestem pozytywnie zaskoczony i mogę go śmiało polecić.

normal_IMG_5728.jpg

normal_IMG_5682.jpg

normal_IMG_5662.jpg

normal_WR.jpg

Pozdro :yeahh:

Bongosik

Well-known member
Buchów
3
akurat skonczył mi sie zestaw canny i chyba zdecyduje sie na ten nawoz. tylko prosze o porade bo mam w boxie 2 indyjki i 5 crossow indyjek z sativą i ruderalisem. Czyli ktory nawóz najlepiej bedzie pasować do tej 2 odmiany ?
ps. Do uk wysyłacie :smokee:?

G

Gość

Guest
ciągle trwa konkurs na strain hunters forumgdzie dają 10 nasion i kilogram tego nawozu za free ;]

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół