nasiona marihuany

Rośłina przed flow

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
jakiej wielkości powinny być planty przed wrzuceniem na flow (wiem że mogą być wielkości takiej jaką ja chcę, ale chodzi mi o jakiś racjonalny plon a nie tyci topki :D)? Czy rośliny na flow jeszcze sporo rosną czy ten wzrost zostaje zachamowany? Jak wam się nie podoba to to wypie****cie do kosza ale niech chociaż kilka osób najpierw odpowie mi :smurfin:

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
20-30cm. Urosną na floweringu sporo, drugie tyle, może więcej. Było na forum, niektórzy pisali o wzrośnie na kwitnieniu. Zamknę jutro po południu.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
czyli 1-1,5 miecha wystarczy w zupełności?na razie największy plant ma 4 tygodnie i 25cm (z LST). ale imponująco dużej liczby liści to on nie ma :D więc go jeszcze potrzymam ze 2-3 tygodnie. Wrzucę jeszcze potem tu foto.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
lubo napisał:
czyli 1-1,5 miecha wystarczy w zupełności?na razie największy plant ma 4 tygodnie i 25cm (z LST). ale imponująco dużej liczby liści to on nie ma :D więc go jeszcze potrzymam ze 2-3 tygodnie. Wrzucę jeszcze potem tu foto.
Zależy jakie rośliny ostatecznie chcesz uzyskać. U mnie po przełączeniu na flo rośliny się wyciągały o 100%. Liście to tam olać :D Ważne, żeby dużo topków było:p

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
no dobra, załóżmy że przełącze na flow za 2 tygodnie. rośliny będą miały pewnie ok. 30-35cm wys. Potem na flow urosną drugie tyle więc będą miały po 60-70cm (są to sativy, cinnamon, nie jest to raczej odmiana która miażdży inne plonem), ile g dam radę z tego wyciągnąć? (box 120cm wys. , hps 250w, donice 8l, warunki mają dobre)

S

SOLARR

Guest
Ciekawe kiedy powstanie odmiana CHUCK NORRIS .
Szybko rosnaca jak popularnośc aktora ,
żeby topy miała jak Czak brodę,
żeby kopała z półobrotu jak Norris,
żeby się po niej smiało pół świata :wink:
Pozdrawiam.

KNX

Member
Buchów
0
ile ogólnie trwa cała uprawa od vegu po flow do zbiorów az pół roku?

Grower

Banned
Buchów
4
Może trwać długo ale najkrótsza uprawa trwa 2 miesiące(zależnie od odmiany).Można od razu przestawić na flow. ale co z tym idzie zbiory będą mniejsze. Ale ogólnie uprawa nie trwa wiecej niz 4 miesiące(w zależności od długości vega.)

H

Hutnik

Guest
A ja mam roslinki na parapecie :) mam je około 2 miechy i maja około 50cm (parapet bardzo dobrze oświetlony światłem słonecznym) ale topki narazie nie rosną :(

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
i wcale niema sie co dziwic ze nie rosna w wiekszosci przypadkow roslinki parapetowe dosc dlugo pozostaja na wegu co niestety w przyszlosci nie ma odbicia w postaci wiekszych plonow tak jak w przypadku hodowli pod lampa :tongue:

D

DJKWAC

Guest
Zostają dlatego na wegu długo ponieważ zazwyczaj się już troszku wyrośnięte sadzi na poletko to ok 1 miesiąc (przynajmniej kolega moj tak robi ja z out nic wspolnego nie mam oprocz konsumpcji) no ale do rzeczy fotoperiod zmienia się gdzieś pod koniec lipca yć może się mylę ale to mniejsza o to a w indoor można zmienić kiedy chcesz no i plon zawsze można zwiększyć głownie lampą ale to wiadomo że sativki są puszyściejsze topki nie takie zbite ale kolego osiągał drzewa ogromnych rozmiarow (ma magiczną ziemię i za***ioza rękę)

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Grower napisał:
Można od razu przestawić na flow. ale co z tym idzie zbiory będą mniejsze.
I tu się mylisz.
SOG na tym polega. Mając ukorzenionego klona wrzuca się go odrazu na flo i po 8-9 tygodniach zbiory. Kwestia upchać więcej krasnali niż jedną dużą roślinę.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół