akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Roślina nie kwitnie.

• Autor wątku Usunięty 83603
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 83603

Guest
Witam.
Moje rośliny są po sporych przejściach. Może ktoś pamięta temat jak żona mi posłała denaturatem. Ale roślinki odżyły. Zrobiłem im trening na 8 szczytów i po paru dniach przełączyłem na 12/12. Dziś mija 10 dzień po przełączeniu, rośliny nie mieszczą mi się już w boxie. Jak długo może trwać jeszcze indukcja ?
W ogóle w ziemi urósł mi jakiś grzyb. Może dać wentylator mieszający przy doniczkach.

Warunki: temperatura 25C, wilgotność 80%, żadnych nawozów nie stosowałem, ziemia to composana uniwersalna z dolomitem . Trochę pH mi się rozjechała ziemi, bo ostatnio jak podlałem woda z pH 6 to wypłynęło 8. Będę teraz zbijał woda do 5ph.

Janek10

Well-known member
Buchów
1,478
Odznaki
4
80% wilgotności, to na WEG, a nie indukcję 🫣 Zbij to trochę... A pH czemu chcesz zbic do 5? Przecież to za mało...? Proponuję zbic do 6

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
12,530
Odznaki
9
Indukcja indukcją ale to na flo jeszcze drugie tyle urośnie. Musisz coś zrobić bo się nie zmieści.

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,954
Odznaki
12
Spokojnie z ta indukcja, u mnie teraz indukowaly 21 dni zanim zaczalem liczyc 1 dzien flo, po dwoch tygodniach to nawet pistli gdzie nie gdzie nawet nie wywalilo :)

U

Usunięty 83603

Guest
80% wilgotności, to na WEG, a nie indukcję 🫣 Zbij to trochę... A pH czemu chcesz zbic do 5? Przecież to za mało...? Proponuję zbic do 6
Chodziło mi o żeby dolewać niższym pH żeby ziemie zbić do 6. Co do wilgotności czekałem aż zacznie kwitnąć i miałem zmniejszyć, ale ok, wyłączę nawilżacz.

Co proponuje cię żeby się zmieściły ? Łamanie łodyg ? Musiałbym poczytać o tym bo nigdy tego nie robiłem, ale widizalem na forum że niektórzy sobie w taki sposób radzą z niskimi boxami. Przesadzilem z węgiem. Zawsze miałem doniczki 7l i rośliny rosły małe teraz dałem 12l i roślinka szaleje :D

kredHa

Well-known member
Buchów
279
Spokojnie z ta indukcja, u mnie teraz indukowaly 21 dni zanim zaczalem liczyc 1 dzien flo, po dwoch tygodniach to nawet pistli gdzie nie gdzie nawet nie wywalilo :)
Tak z ciekawości co za odmiany ?

rasta92x

Well-known member
Buchów
49
Czym mierzysz te pH? Wydaje mi się że mech i grzyby rosną w kwaśnej glebie...

U

Usunięty 83603

Guest
Koledzy, szukam na forum o łamaniu łodyg i nie mogę nic znaleźć. Jest tylko o treningu super cropping. gdzieś kiedyś widziałem że ktoś robił roślinę w taka Z. Jak to zrobić? Od razu w Z czy jakoś naginac na kilka razy.

Janek10

Well-known member
Buchów
1,478
Odznaki
4
Koledzy, szukam na forum o łamaniu łodyg i nie mogę nic znaleźć. Jest tylko o treningu super cropping. gdzieś kiedyś widziałem że ktoś robił roślinę w taka Z. Jak to zrobić? Od razu w Z czy jakoś naginac na kilka razy.
Najważniejsze to żeby nie robić tego po podlewaniu.. przesusz trochę roślinę i jak masz wystarczająco siły w palcach, to można łamac palcami, a jak nie to kombinerkami chociażby. A co do tego Z. Ja to nazywam "zakładką ". I ja osobiście robiłem od razu w Z akładke

U

Usunięty 83603

Guest
To się stało podczas naginania

Mam już dość tych roślin, dziś mija 12 dzień po przełączeniu i nic. Tak rosną do góry że się w boksie nie mieszczą. Zastanawiam się czy ich nie wyrzucić i nie wsadzić nowych.

Janek10

Well-known member
Buchów
1,478
Odznaki
4
Pokaz ją całą. Indukcja nie raz tyle trwa

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół