• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Roślina zacofana w rozwoju + plamy na liściach

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam!

Mam problem z moim pierwszym krzakiem. Roślina jest bardzo mała, dziś jest jej 17 dzień, a jak wygląda widzicie na zdjęciach. Dodatkowo na liściach ma brązowe plamy. Żadne niedobór i nadmiar z tabeli mi tu nie pasuje. Podejrzewam, że to ja się przyczyniłem do tego stanu zbyt często podlewając (2 razy dałem z wodą trochę kwasku cytrynowego, pewnie zakwasiłem glebę). Gdzieś w 8 dniu dałem małą dawkę biohumusa (wiem, że nie powinienem). Kupiłem dzisiaj w ogrodniczym nawóz wapniowo magnezowy, bo nie mieli dolomitu. Czy to pomoże?

Dane:
Box: 37x30x70
Światło: świetlówki 4x24w 1600lm każda
Temp.: 25-32*C
Wilgotność: 50 - 70%
Ziemia: Nie pamiętam dokładnie, Pokon do kwiatów o nieznanym pH

IMAG0180.jpg

IMAG0179.jpg

---------- Aktualizacja posta 19:10 ---------- Czas poprzedniego posta 19:08 ----------

Nie widzę opcji edycji, a zapomniałem zapytać - sadzić nowego pomidora, czy coś z tego będzie?

---------- Aktualizacja posta 19:16 ---------- Czas poprzedniego posta 19:10 ----------

A no i jeszcze jedno, Liście są jasnozielone, prawie żółte

zarak

Well-known member
Weteran
Buchów
0
To moze byc problem z ph przelej przez dolniczke 2x jej litraz odstana kranowka flusz powinien jej pomoc.

G

Gość

Guest
Przez moja nadgorliwosc roslina nie miala jak sie rozwinac. Dzis zapadla decyzjai nowe nasionko juz sie moczy. Tym razem bede sie trzymal wszystkich wskazowek od poczatku do konca. I tak jestem juz 3 tygodnie w plecy

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół