nasiona marihuany

Roślinka ma 12 tygodni i jeszcze nie kwitnie

Wyszukiwarka Forumowa:
Z

z\G/esio

Guest
Moja marysia wykiełkowała z ziemi 24 kwietnia czyli dwanaście tygodni. Dalej jest w fazie wzrostu a powinna zacząć kwitnąć. Płeć jest odpowiednia. Nasionko było no name do tego nie wiadomo czy odmiana in czy out... ale raczej indoor. Mój sposób hodowli jest dość nietypowy :) Trzymam ją w mieszkaniu a jak świeci słoneczko to na balkonie. Niestety ma niewystarczającą ilość światła. Co Wy o tym myślicie? Wiem, że jest i będzie karłowata, ale zacznie wreszcie kiedyś kwitnąć? Zaczynam tracić nadzieję czy w ogóle coś z niej będzie.

Oto ona

P19-07-12_01_00%7E0.JPG

palebolubie2142

Well-known member
Buchów
0
Jesli no name to napewno nie AUTOMAT jeśli ma 12TYG ;s
a zacznie kwitnąc jak noc zbliży się do 12godz i 12godz dnia.
tak ciężko poszukać w GOOGLE ? o_O
z fartem :harvest:

widgecik69

Well-known member
Buchów
0
.

tak jak kolega pisze wyzej indukcja zaczyna sie przy 12 godzin dnia i 12 godzin nocy, roslina wtedy zacznie kwitnac:spalony: jesli bys mial ja na spocie przypadal by to okres koniec sierpnia / wrzesniej ale zawsze mozesz ja na 12 godzin chowac do szafy.

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
indukcja zaczyna się nie przy równonocy, ale gdy osiągnięty zostanie odpowiednio krótki dzien dla konkretnej odmiany.
przykładowo shaman indukuje w 2 poł. sierpnia, maroki początkiem lipca itd.

poza tym wcale taka karłowata nie jest jak dla mnie - na kwitnieniu na pewno trochę się wyciągnie a sądząc po liściach to raczej mocno wystrzeli.
daj jej czas - jeszcze nie zatrybiła, ale na pewno to zrobi.
btw. fajny krzaczek - taki kompaktowy, foremny. <peace>

Z

z\G/esio

Guest
To ile miesięcy rośnie taka konopia w naturalnych warunkach? Jeśli zacznie mi roślinka kwitnąć w sierpniu to będzie chyba trochę późno. Wrzesień może jeszcze będzie ciepły, ale w październiku to już zimno jest.

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
roślina musi mieć 12 godzin światła i 12 ciemni wtedy zaczyna kwitnąc , chyba że jest AUTOMATEM to kwitnie samoczynnie ale niestety twoja roślina nią nie jest ; p

Z

z\G/esio

Guest
We wtorek roślinka będzie mieć 14 tygodni i niestety dalej nie kwitnie :( Od czwartku wsadzam ją do szafy na 12 h, ale jak na razie nie daje to efektu...
Oto jej aktualne foteczki:

P29-07-12_11_06.JPG

P29-07-12_11_12.JPG

Z

z\G/esio

Guest
No właśnie zaczynam się zastanawiać co z nią dalej począć. Na balkonie jest coraz bardziej przypałowo ją trzymać w czasie słońca i w ogóle :/ Żeby ją wystawić na out-a to musiałbym znaleźć jakąś dobrą miejscówe, z czym może być ciężko :/ Co prawda jest nie daleko mnie taka polana, ale ona jest za często odwiedzana przez ludzi. Może pożyczę od ziomka dobrą lampę... On właśnie kończy uprawę.

Terrorystaa23

Well-known member
Buchów
0
Jak ją włożysz pod hps'a to będzie syto na niej ;) Za***ista jest. z Fartem

Z

z\G/esio

Guest
Jutro będę miał HPSa 150W od zioma i trochę odżywki na kwitnienie do tego :) Poradził mi żeby ją naświetlał 8h. Póki co roślinka ostatni raz wygrzewa się na słoneczku i fajnie się wyciąga do góry i na boki. Ma już 14 tygodni.

Haszkomora41

Well-known member
Buchów
0
Zmontuj box z pomocą info. z haszysz. Fotoperiod daj 12/12, na przyszłość najpierw szukaj odpowiedzi samodzielnie, potem pytaj w razie nieścisłości.

off:
Masz niezmiernie podobny widok z okna do mojego i ta polanka niedaleko, hehe.
Lecz nie mam pomysłu którym z sąsiadów mógłbyś być i nie dochodzę. :crazy:

Powodzenia i z fartem. <coolpalacz>

Z

z\G/esio

Guest
To mnie teraz zaskoczyłeś tym postem.

---------- Aktualizacja posta 03-08-2012 08:40 ---------- Czas poprzedniego posta 02-08-2012 23:23 ----------

Temat zamknięty! Dzisiaj w nocy roślinka wreszcie zaskoczyła i pojawiły się pierwsze białe włoski :D

Z

z\G/esio

Guest
Moja Mary wreszcie doczekała się lampy :) Jutro mija 16 tygodni od wykiełkowania :) Będę ją naświetlał 8-10 h dziennie. Na balkonie robi się nawóz z młodych pokrzyw a póki co mam jeszcze trochę biohumus-a extra. Przez ostatnie 10 dni dalej wegetowała. To przyśpieszone kwitnienie było chyba niepotrzebne... :/

---------- Aktualizacja posta 20:48 ---------- Czas poprzedniego posta 20:31 ----------

P13-08-12_20_33.JPG
P13-08-12_20_32.JPG

Doobies

Well-known member
Buchów
0
ale bedzie ci sqnem walic w mieszkaniu, hpsa wyzej bo spali Ci rośline, odgrodz go szybą , daj jakies wentylatory mieszjace i wyciagajace, i na flo to powaznie zastanowil bym sie nad filtrem weglowym , bo jak to zacznie kwitnac, to w calym bloku bedzie trącic dobrym buchem :bounce:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół