nasiona marihuany

Rośliny lubią alkohol

Wyszukiwarka Forumowa:

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Dzisiaj w radiu (nie pamiętam na jakiej stacji) ok. godz. 17:20 usłyszałem coś bardzo ciekawego. A dokładniej, że rośliny podlewane alkoholem o stężeniu 4-6% rosną normalnie, poza jednym, małym szczegółem - mają kródsze, mniej wyciągnięte ku górze łodygi. Powiedziano jeszcze, że rośliny lubią wszelkiego rodzaju alkohole, oprucz piwa i wina.
Co o tym wszystkim myślicie? Jeśli to prawda, to bardzo by to mogło pomóc przy uprawie konopii!

S

sdfsdf

Guest
z tego co ja wiem to fikus lubi nieraz walnac kielicha ;] hehe
Pozdro!

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
Ja kiedys swoja biala wdowe podlalem alkoholem moze zbyt mocny i zbyt duzo bo uslchla :(

P

papież

Guest
prawda.....już dawno o tym słyszałem. moja ciocia testowała na jakiś drzewkach i kwiatach doniczkowych. W kiatach nie zauważyła wielkich zmian po prostu bardzo ładnie kwiły za to drzewka pieły sie jak dzikie suki. po prostu kieliszek czystej do miski z wodą i podlewasz :p

Y

young_buddah

Guest
sranie w banie, tak samo jak nacinanie roślin, żeby wzrosło thc...

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
young_buddah napisał:
sranie w banie, tak samo jak nacinanie roślin, żeby wzrosło thc...
Z tym sie chyba nie zgodze ,bo roslina wlasnie broni sie i wytwarza thc wtedy i wiecej zywicy

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
To natnij i się przekonaj, lol. Żywice wytwarza na topach i thc nie jest przeciwciałem. ku**a !

kombajn

Well-known member
Buchów
0
skoro nie przeciwcialem to ja rozumuje to tak: jest swego rodzaju trucizna na wrogow. Jak ktos to sproboje to sie oduzy i nie bedzie wstanie atakowac. To by sie tyczylo jakis owadow jesli by ponadgryzaly topy, nie ludzi. Takiej opcji nie wyczaila MJ. :)

H

haszyszekk

Guest
Raczej żeby zwierzaki jadły topy :) THC zażywa sie dla przyjemności, więc jak zwierze zje topa z pestkami to je rozesra po lesie i sie ganja lepiej rozmnoży...
To jest bardziej prawdopodobne niż mechanizm obronny...
Wole sam se walnąć kielicha niż moją rośline poić tym swiństwem ;)
Przy nacinaniu rośliny poziom THC zmniejsza sie!!! Nie jest to ubytek zauważalny, ale nie ma sensu kaleczyć planta... wkłada energie w odbudowę tkanek i przez to mniej w produkcje topów (THC)... wg mnie alkohol źle będzie działał na MJ. pzdr

Sys

Well-known member
Buchów
1
ja w tamtym roku nacinalem i wbijalem zapalki w lodyge i moze to nie prawda ale dobrze sobie bedzie oberwac wszystkie duze liscie

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
kto wie moze mala ilosc alkoholu dobze wplywa na roslinki!!:)ale to musiala by byc nieduza ilosc...tak z pul kieliszka na co ma przynajmniej miesiac

G

Grass FANATYK

Guest
witam ja slyszalem ze mozna zrobic mieszanke 1do10 to jest podobno spoko motyw ;];] roslinki rosna normalnie ale sa mocniejsze ;];];] ja walsnie bede probowal tego jak cos to dam wam znac czy sie oplaca ;];];] pozdro :queen:

Bito

Well-known member
Buchów
0
Gdyby alko mialo pozytywny wplyw to juz dawno bysmy o tym wiedzieli z pewnych zrodel...pomyslcie troche alkochol i rosliny...super polaczenie...jeszcze ace i domestos czy kto co woli....ludzie...

Pozdrawiam :]

Gazometer

Well-known member
Buchów
0
Bito napisał:
Gdyby alko mialo pozytywny wplyw to juz dawno bysmy o tym wiedzieli z pewnych zrodel...pomyslcie troche alkochol i rosliny...super polaczenie...jeszcze ace i domestos czy kto co woli....ludzie...

Pozdrawiam :]
NIE badz taki pewny,jak to mowil Czesiek - Dziwny jest ten swiat

D

delete

Guest
Taki offtop troche xd Duża ta Biała wdowa? Juz chyba 4-5 osób ma mój nick w opisie! Co ja okaz jestem? Co tak mało :\
tobic ; d
Koelga podlał ra alkocholem i kawą... i na drugi dzien bylo po roślinie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół