akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Rośliny nie wyszły z ziemi

Wyszukiwarka Forumowa:

Ehh

New member
Buchów
0
Siema
Postanowiłem w tym roku rzucić coś na outa, wybrałem kush n cheese, po wykiełkowaniu ( kiełki miały około 2-4 cm ) zarzuciłem je do doniczek torfowych ziemia nie była mocno ubita ( przygotowywana na spocie od półtora miecha podlewana azofoską i podsypana dolomitem ph 6.2 - 6.8) doniczki z ładunkiem wystawiłem na balkon po tygodniu chciałem rzucić na spota, niestety dziś mija felerny tydzień, nic nie pojawiło się na powierzchni(roślinki były podlewane, ziemia zawsze była wilgotna , ale nie robiło się tam bagno ), nie chciałem rozgrzebywać ziemi, żeby nic nie uszkodzić, czy powodem jest to, że wystawiłem je do zbyt oświetlonego miejsca i naraziłem na niskie temperatury ? Jeżeli tak to czy da sie je jeszcze uratować ? A jeżeli nie to było przyczyną to co ?

D

DarkMessiah

Guest
nieskie temperatury to jakie?moga jeszcze wyjsc daj im czas ja bym je wstawil do cieplego miejsca na tydzien i zobaczyl czy wyjda

Ehh

New member
Buchów
0
no spadało na 10 - 12 stopni ostatnimi czasy , a czy to miejsce musi być ciemne ?

D

DarkMessiah

Guest
nie musi byc ciemne byle im bylo cieplo 20-22 stopnie ale moze byc tak ze kielki przemarzly zobaczysz za tydzien

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Takie duże kiełki to powinny nawet po 1-2 dni wyjść. Jak minął tydzień to już pewnie nie wyjdą. Ja wrzucałem kiełki w kwietniu na spocie pod folią a były przymrozki w nocy i wychodziły bez problemu. 10-12stopni to nie jest mało.(wiadomo że przy wyższej temperaturze szybciej wyjdą ). Weź wykałaczkę i spróbuj delikatnie rozgrzebać tą ziemię i się przekonasz co i jak, ale daje 95% że będzie lipa

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
guzik prawda nie muszą być w zaciemnionym miejscu. Można na słońce wystawić tylko trzeba zadbać żeby ziemia była wilgotna

AnonymusTHC

Member
Buchów
0
Możliwe, że zaraz po pojawieniu się listków coś ci opierdzieloło roślinkę,
Spróbuj odkopać trochę, jak został się sam korzeń to znaczy, że coś zjadło.

Takie coś powinno po max 2 dniach wyjść z ziemi. Jak miało wilgotno to niemożliwe, żeby przez temperature się coś zrobiło

D

DarkMessiah

Guest
niska temperatura hamuje proces wzrostu a takie male bezbronne kielki moze nawet uszkodzic. Kielkowales kiedys przy 12 stopniach?

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Ja wrzucałem kiełki w kwietniu na spocie pod folią a były przymrozki w nocy i wychodziły bez problemu.

W dzień temperatury też były niskie w nocy przymrozki do -3. Nie ma możliwości żeby przy 12 stopniach nie kiełkowały. Zajmie im to trochę dłużej ale powinny wyjść

MaGnaT69

Member
Buchów
0
Mi w ty roku też nie wyszły ale miałem jeszcze w zapasie nasiona i jak wyszły kiełki z 1-2cm to zakopalem tylko same kiełki
A nasiono zostawiłem na powierzchni i dwie ładnie wyrosły <lol>

ShaCo

Well-known member
Buchów
0
źle robisz... nasiona na 1-2 cm a nie same kiełki w ziemi a nasiona na powierzchni

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół