akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Robimy nasiona feminizowane - FOTORELACJA

Wyszukiwarka Forumowa:

sub23

nudziarus offtopicus
Weteran
Buchów
6,709
Prawo ?

Prawo prawem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie.

Ps: cbg cbd muszę dokładniej czytać. I się chyba poorientowac w obecnych trendach.

Wątek jakby zdechły nieco mało zainteresowanych.

Obuz11

Well-known member
Buchów
60
Witam po dłuższej przerwie. W sezonie 23 zrobiłem trochę fem pestek z RQS NL Auto i w tym je testuje i robię nowe. Standardowo feminizację zrobiłem azotanem srebra 1g/1l. Zdjęcia ok 3 tyg. po oprysku.
IMG_20240711_195625.jpg

Parka :)

IMG_20240711_195629.jpg

IMG_20240711_195639.jpg

IMG_20240711_195822.jpg

sub23

nudziarus offtopicus
Weteran
Buchów
6,709
Kolejny seedbank na wiosnę. :D
Podobno jak kiedyś na Hiszpańskim forum ( w czasach prehistorycznych ) pojawił się watek STS - przepis zwany przepisem czaczo - a bardziej tłumaczeniem czaczo powinien być zwany. Niedługo potem nastąpił wysyp producentów. Chyba było to jeszcze w czasach gdy femi mieli tylko ludzie z Dutch passion ( podobno - znaczy się ktoś to opisał - opierali się na przepisach dla ogórka siewnego ).

Taka Ciekawostka z otchłani czasu. Zanim zaczęto powszechnie używać srebra - były dostępne przepisy z Ga3. Wersja bardzo niemiarodajna z drugiej i 3 reki. Niektórzy publikowali ( mniejsi producenci i to nie polscy ) mniej więcej jat to robią i nie zalatywało to przepisem marki ogórek - a bardziej bliżej tego rodem z pierwotnego overgrow z wiadrami roztworów ?
Tam ( overgrow ) pojawiło się to zanim to forum istniało a ono ma ile to już lat ? Chyba dało by się i zdjęcia jakieś z watka over znaleźć. O ile znajdzie się jakiś komp do którego da się podpiąć dysk na "taśmie" :)

ps: watek zaczyna się w 2010 - gdy w zasadzie już wszyscy tłukli femi - a gotowe STS było do kupienia w pl od dawna ( tak zwana wersja overgrow ? chyba ? ). Opowieść jest zapewne jeszcze z 10 lat starsza ? A może nie 10 ? Nieistotne. Początek nasion femi na rynku to lata 90 : Doniesienia o możliwości lata 70 XX wieku - srebro Ga3 i kobalt. A także i inne. Zapewne na fali testowania technik dla ogórków XD - na innych gatunkach roślin - po to aby mieć więcej publikacji i być cytowanym w literaturze. ( stopień zaawansowania tamtych doniesień jest taki, że powtórzyć takie doświadczenia może każdy - fajne czasy wszystko było takie proste - zrozumiałe - :lol: )

Nie kolego, to tylko tak dla zabicia czasu 😁

Czyli cena kupnych nie ma żadnego znaczenia XD ?

ps: nasiona femi to komercyjny odpad. "cudowne dzieci dwu lesbijek" Dżender sodoma i gomora - upadek kultury europejskiej - etc itp. Cokolwiek. To powinno być zakazane dla dobra przyszłych pokoleń.

Ostatnia edycja:

Drpepper

Well-known member
Buchów
71
Heh, ogólnie już gdzieś o tym czytałem. Właśnie o historii pojawienia się feminizowanych nasion. Lubiłem kiedyś czytać takie artykuły. Kurła, kiedyś to było 😁

@sub23 cena nasion? Jeśli wiesz do czego dążysz i do jakiej stabilizacji genetycznej która jest dobrana pod jedną osobę to w końcu to zrobisz.
Kupujesz 1000szt femi. Jaka jest powtarzalność genów? Z tych 1000 może z 70 przy bardzo dobrych wiatrach by mi podeszła. Ideały są owszem, ale to w końcu kobiety. Im więcej ich poznasz w życiu tym mniej kolejna Cię zadowoli, a tym bardziej jak miałeś ideał😉 Więc ceną ceną a produkt końcowy produktem końcowym.

Zobacz sobie też co dzisiaj dodałem. Może wypowiesz się też coś ciekawego na ten temat?

p.s. żeby robić nasiona z reg to musiałbym mieć z pół województwa do prac nad tym xd out nie zapanujesz nad pyłkiem. Nawet jak Ci się wydaje, że zbierasz tuż przed otwarciem jajca to i tak się go przenosi. Mam dobrą historię do tego ale może to nie miejsce na nią xd
A dżender jeśli chodzi o tą branże jedynie ją uprościł i trochę skaleczył. Bo niedługo nikt nie będzie miał genów z lat 70...no ale to jedynie nasze dzieci na tym ucierpią bo nie zobaczą wspaniałych możliwości tych genów:)

Ostatnia edycja:

sub23

nudziarus offtopicus
Weteran
Buchów
6,709
Heh, ogólnie już gdzieś o tym czytałem. Właśnie o historii pojawienia się feminizowanych nasion. Lubiłem kiedyś czytać takie artykuły. Kurła, kiedyś to było 😁

Nie wiem czy kogokolwiek interesuje to jak było kiedyś :)

Nieistotne. Tak jak i przepisywane 100x teksty rodem ze starożytnych badań - podawane jako pewnik - - Rynek konopny to straszna "cepelia" była - przynajmniej w oficjalnych opisach. Zresztą wizja przedstawiana w tym wątku była raczej wyłącznie na jego użytek. Prawdziwa o tyle o ile.
Zawsze można było patrzeć na to raczej jak na pewnego rodzaju - reklamę i tworzenie mitów - Biznes po prostu. Jest zapotrzebowanie jest i produkt - jest i pijar.. jest i .. etc.. Tak jak z muzyka czy czymkolwiek innym.

Teraz np. dostępne jest sporo nowych danych - raczej bardziej "pewnych" niż dawniej. Ba - ile to razy człowiek się nacinał bo wychodziło, że coś co kiedyś pasowało do jakiegoś schematu dziedziczenia np. Okazało się bardziej skomplikowane - a wyniki pasujące do najprostszego z możliwych schematów brały się z czegoś innego. Aż za dużo tego jest - szkoda, że nie 20 lat temu gdy wydawało ny się to jeszcze interesujące :lol:

Rynek się "powoli profesjonalizuje" i idzie w kierunku tego co jest normą na rynku kukurydzy czy żyta .. czy.. ogórków. Taki odprysk od legalizacji w USA np. Jeśli będzie to zupełnie legalne - będzie wyglądał mniej więcej tak samo ? Może ?

A może i nie ? Kiedyś GW Pharma np. wypisywała w jakieś knidze, że realnie całokształt to kolejne inkarnacje mniej więcej tych samych komponentów wyjściowych pochodzących z bardzo małego kapitału założycielskiego.

Poza tym - teraz czesto piszą - gdzie nie-gdzie o potrzebie tworzenia odmian jednolitych - i to niestety AF. Takich aby całość była wyrównana pod sznur. I chyba nie byli to ludzie ze sceny a ktoś kto chce "korporacyjnie" zarabiać na "medykamentach ? ". Ciekawe... Pewno coś do uprawy na wielkich polach w rządkach.

Więc ceną ceną a produkt końcowy produktem końcowym.

:) Nieistotne z punktu widzenia absolutu.

Zobacz sobie też co dzisiaj dodałem. Może wypowiesz się też coś ciekawego na ten temat?

Zawsze wydawało mi się, że woda to woda. Tak jak słoń to słoń ;) Czytam - chodzi o zmianę PH przy pomocy kwasu węglowego ? Nie wiem w sumie czemu miało by to służyć.

mogę sprawdzić => np: https://nph.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1469-8137.1993.tb03880.x Chyba jest pełno wyników wyszukiwania mi się tego czytać nie chce.

Popatrz na wikinga - jest to fajny człowiek z Pasją. Chyba na fali - wszelkie nawozy w których jest "chemia" sa pase. ( STS także - takie czasy )

p.s. żeby robić nasiona z reg to musiałbym mieć z pół województwa do prac nad tym xd out nie zapanujesz nad pyłkiem.

Nie będę polemizował z tym. Nie wiem co rozumiesz pod hasłem robić nasiona ;) Nawet.

ps: Takim nieoficjalnym celem watka z tego co mi wiadomo była popularyzacja ? I zapewne po części trolling. I zapewne trochę pasji ? ( trzeba zapytać autora watka jakie przy okazji miał wtedy dodatkowe ... Był strasznym trollem w tych czasach ) Cokolwiek - przez jakiś czas stało się to tu bardzo popularne w każdym razie. Dawno temu.

Ostatnia edycja:

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,727
Odznaki
1
No, a kto zrobil rewersje chlorkiem kobaltu? Tylko ja 🤷🏻

sub23

nudziarus offtopicus
Weteran
Buchów
6,709
No, a kto zrobil rewersje chlorkiem kobaltu? Tylko ja 🤷🏻

Byłeś drugi - pierwszy był => mohan ram. Aż dziwne, że nie stało się to popularne...

ps: chcą 30 pln za 100 g zdziercy.

• Buch
Reakcje: #

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół