• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

RoofGrow WW Af fem, BlueBerry Af fem, BlackBerry fem

Wyszukiwarka Forumowa:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Witam
To moja pierwsza fotorelka out- namówił mnie kumpel ( na uprawę ) i się zgodziłem :)
Dlaczego takie odmiany ? Bo ww miałem, Blueberry mi się podoba a blackberry gratis :/ Pestki z ***-***:/Nie polecam - zamówiłem 9 pestek, miało być 2 gratisy, doszedł jeden i w dodatku blackberry który raczej nie dochodzi w naszym klimacie. Moje pestki wyszły z niewielkimi problemami ale wyszły, trzy inne które też kiełkowałem (2xak47 af fem i polar ice af fem)już gorzej, trzeba było gryźć i w sumie jakoś wyszły, polar wyszedł 2 cm nad ziemię i stanął, akacz po 3 cm stanął, i tylko jeden ak47 szedł jak moje, tak że sprawa dziwna-na pewno następnym razem zamówię gdzie indziej. ( na polara i ak47 świetnie podziałało asahi i później już ruszyły za innymi ale cenny czas uciekał.
Dlaczego roofgrow - bo rosną sobie na dachu :) w skrzynkach po pomidorach :), nie mam czasu ani ochoty łazić po lasach (taki ze mnie leń ) i wymyśliłem sobie że posadzę na dachu i jedyny problem jaki bedzie to ogarnięcie wysokości dlatego trenuję jak mogę :). dodatkowym atutem jest brak zagrożeń "zwierzęcych" gdyż
a) sarna nie wlezie
b) zając nie wskoczy
c) dzików nie ma
d) slimak sie uzmaży zanim po rozgrzanej papie dobiegnie do zielska
Roślinki wykiełkowane 5 czerwca rosną sobie w ziemi kwiatowej wymieszanej ze styropianem, na dnie i na powierzchni keramzyt, na bokach skrzynek karton żeby się ziemia nie wysypała, 2 roślinki w jednej skrzynce oddzielone także kartonem. Objętość każdej skrzynki to jakieś 20 -25l.
Nawozy - standardowy zestaw - biohumus forte planton k i jako wspomagacz asahi sl.
Co z***ałem ?
1. niecierpliwośc :dostałem pestki i od razu kiełkowałem - efekt- 5 dni lezakowały na oknie bo na dworze napie****ało dyszczem jak nigdy :/ .Wyciągnęły się odrobinkę ale to mało wazne - to w wiekszosci automaty
i kilka słonecznych dni im uciekło a to dużo
2. nadgorliwośc :po przesadzeniu do własciwych skrzynek podlałem choć nowa ziemia była wilgotna - listki kapkę się opuściły ale jak słoneczko wyszło to odrobiły trochę
3. sklep z pestkami - sam sie wk***iam że dałem się namówić- mogłem poszukać trochę na necie i napewno znalazł bym coś ciekawszego ( odmiany ok ale ceny i jakość dają duzo do życzenia )
4. w osobnej skrzynce miał być blackberry ale nie wiem jakim cudem pomieszałem sadzonki - narazie musi się męczyć z blueberry ale już nie długo:)
foty ( sugestie mile widziane oprócz jednej - nie, narazie nie przesadzę ;P)
1 ww

2. na górze blackberry na dole blueberry ( już troche ogołociłem z liści bo wszystko zasłaniały :/)

foty z dzisiaj
bb

ww

jako że ruch jest spory i uwag wiele;) dodaję najnowsze foty ... wiem wiem, rewelacji nie ma ale :roślinki rosna, nie wykazuja niedoborów, miałem zchizę że zatrzymają się ostro przez golenie a jednak jest ... jak na fotach :)
ps. fajny ten blog
WW

Blackberry fem i blueberry af fem ( to ta mniejsza kwitnąca)

uwagi nadal mile widziane
ps. choć nikt nie ma żadnych uwag .... ;) odniosłem wrażenie że jesli trening to tylko po %% ... jakos mniej wrażliwy jestem ( czyli codziennie wieczorkiem :D)

Ostatnia edycja:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Ostatnia edycja:

reddragon

Active member
Buchów
0
koniec growbloga <sex> po ch*j sadzisz w skrzynkach ... nie stac cie na doniczki ?

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Dlaczego roofgrow - bo rosną sobie na dachu :) w skrzynkach po pomidorach :), nie mam czasu ani ochoty łazić po lasach (taki ze mnie leń ) i wymyśliłem sobie że posadzę na dachu i jedyny problem jaki bedzie to ogarnięcie wysokości dlatego trenuję jak mogę :). dodatkowym atutem jest brak zagrożeń "zwierzęcych" gdyż
a) sarna nie wlezie
b) zając nie wskoczy
c) dzików nie ma
d) slimak sie uzmaży zanim po rozgrzanej papie dobiegnie do zielska
)
sadzę w skrzynkach bo łatwiej ogarnąć wysokość , dla mnie ważniejsza jest wysokość niż plon bo - wolę spalić mniej niż dzielić się z fumflem z tatuazami fajkami:/ czytaj ze zrozumieniem !!
vietorius ... to out - tu nie ma boxów :p

vietorius

Well-known member
Buchów
0
juz jest nowy do automatow

jest nowy do automatow:
bionova mix - chyba jakoś tak

unnamed

Well-known member
Buchów
0
jest nowy do automatow:
bionova mix - chyba jakoś tak
nie wiem co to ale i tak nie skorzystam ... preferuję "naturkę" :). mam nadzieje że jutro dojdzie melasa i w końcu spróbuję tego specyfika . Jutro też wrzucę foty do porównania . Na chwilę obecną testuję sample z ww i blueberry - od srody testuję i aż się boję ... 3 chmury i 3 godziny z grzywy :). Upie****ają maksymalnie, a ja jestem bardzo podatny na wszelkie używki dlatego kombinuje co zrobić z częścią zioła żeby nie korciło. Zapewne część pójdzie na nalewkę a z części zrobię olejek :). pozdro
edit : blackberry już nie ogarniam , rośnie samopas i rozrasta się jak popieprzona ... już sie nie moge doczekać kiedy blueberry opuści skrzynkę i będę miał możliwość znęcania się nad blackberry :)
dzisiejsze foty :)

Ostatnia edycja:

vietorius

Well-known member
Buchów
0
ej no super! te lst co zrobiłeś to profeska!!!
a buchami mozesz sie ze mna podzielic :p
nie no żarcik ! poprostu bedziesz jarał i jarał i jarał
itd. piekne lst! ps. jak ci sie podoba moj skunk ak?
tez niski ale szeroki !
pozdro ziom i do:harvest::harvest::harvest:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Dzieki za słowa otuchy :) Od kilkunastu dni "próbuję" sample i dlatego mam trudności z ogarnięciem się .WW i Blueberry niedługo czeka ścinka ( kuźwa mam problem bo w środę mamy jechać w góry na kilka dni i krzaki trzeba będzie zostawić samym sobie :/) Automatom nic nie będzie mają niewielkie zapotrzebowanie na wodę i w sumie jak przyschną to będzie świetny powód żeby ściąć jednak Blackberry musi być podlewana co 2 dni i lipa :( .Najgorsze jest to że jeszcze nie zaczęła kwitnąć i jestem na 100 % pewien że nie dojdzie i dlatego zastanawiam się czy nie wypieprzyć tego na spota i zlać - niech se rośnie. Wykazuje już niedobory ale nie widzę większego sensu w tym krzaku :/ .Od tygodnia podlewam melasą od Turkucia - wcześniej była woda z cukrem i stało się coś o czym marzyłem - Blueberry zaczęła zmieniać kolor :D:D:D . Nie wiem czy to skutek melasy czy po prostu feno ale zmiana jest :).Wieczorem postaram się wrzucić foty .pozdro chopcy
ps. no muszę Ci przyznać rację "takie życie" ... narzekałem na pestki - mi się "udały" niezłe ale pozostałe 6 nie były rewelacyjne ( mogę to stwierdzić tylko na przykładzie kiełkowalności bo resztą ja się nie zajmowałem ) .Kumpel któremu kiełkowałem uzywa identycznych nawozów, ziemii itp. i wczoraj stwierdził że jego ak jest jak 1/3 mojej ww , a reszta z jego krzaczków nie przetrwała tygodnia ( 5 sztuk ).

---------- Aktualizacja posta 13-08-2012 23:40 ---------- Czas poprzedniego posta 12-08-2012 17:51 ----------

foty :)

grubydziad

Well-known member
Buchów
0
ahhh aż miło popatrzeć też zastanawiam się nad jakimś indorkiem tylko nie wiem jaka odmiana najlepsza i najskuteczniejsza ale wybiorę chyba twoja :) powiedz mi dużo przy tej odmianie jest roboty ??

unnamed

Well-known member
Buchów
0
to out :p , wszystko samo rośnie , odmiany bardzo proste w uprawie tylko trzeba dać sobie na wstrzymanie z nawozami ( daję 0,5 dawki zalecanej przez producentów ).Najważniejsze to dobre medium i dobry drenaz. pozdro i dzięki za uznanie :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół