nasiona marihuany

roslina nie odpowiada

Wyszukiwarka Forumowa:

bialy0

Well-known member
Buchów
0
witam a wiec wysialem w moim boxie w ktorym wydaje mi sie ze mam odpowiednie naswietlenie wilgotnosc i wentylacje 3 nothern lights kupione w jednych z grow shopow. problem tkwi w tym ze okolo 13 lipca, wsadziem pomiedzy wacik rozdzielony i namoczony i do woreczka strunowego ktorego nadmuchalem, po 3-4 dniach kielki mialy ok 2mm - 5mm wiec postanowilem wsadzic do doniczek , ominolem etap posrednich mniejszych doniczek i wsadzilem do docelowych ok.9l , nie dalem na parapet tylko do boxa i swiece , swiece swiece i ponad tydzien nic..temp. ok.29c a w nocy 21.c oczyiwiscie idac szlakiem mojej niecierpliwosci po tygodniu ciszy , ruszony ciekawoscia kopalem w ziemi ..wiem ze to najgorsze co moglem zrobic ale ku moim ocza ukazalo sie cos czego nie umiem nigdzie doczytac , nasionka stanely w rozwoju , tzn wogole nie urosly ani 1mm za to zmienily kolor na zielony , pisze bo nie wiem czy trafilem na zle przetrzymywane nasiona czy gdzies popelnilem blad:pl:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
może to i głupie pytanie ale muszę : podlałeś ?
ps. jak głęboko wsadziłeś ?

bialy0

Well-known member
Buchów
0
oczywiscie , nie zrobilem ani blota ani za malo , tak aby nie mialy za sucho, dostep to powietrza itp.tak wiec o to jestem spokojny

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jesli nie ruszają to napewno zgniją, wyjmij je i na wate, nie pogorszysz a napewno bedziesz widział czy cos sie dzieje, jak kiełki ruszą i bedą miały koło 10mm to do ziemi, mozesz im zostawic łebki na wierzchu.

bialy0

Well-known member
Buchów
0
wykopane bardzo delikatnie , polozone spowrotem na wate , z mini szklarnia nie wiem czy to cos da lecz chce je uratowac bo przeplacilem za nie;p

---------- Post added 26-07-2012 at 10:57 ---------- Previous post was 25-07-2012 at 18:04 ----------

tak wiec podbijam bo dzisaj widze ze juz koniec , nasionka gnija bo zaczyna kielek sie na czarno robic.. tak wiec mysle co bylo tego przyczyna i chyba tylko jedna rzecz moze byc temu winna , ziemia ..surestart seed and cutting ciekawe... bo niby do tego przeznaczona. doradzcie czy wywalic i wszystko tzn ziemie i nasiona nowe , i jaka odmiane lepiej na pierwsszy raz bo widze ze latwo nie bedzie

Snow87

Well-known member
Buchów
0
Ciężko powiedzieć w czym problem, powiem tylko że w standardowej ziemii ogrodniczej bez żadnych dodatków 99% mi wyrasta. Tak więc jeśli chcesz dawać je do ziemii już wzbogaconej w jakąś odżywkę to może najpierw daj im wyrosnąć w kubkach z normalną ziemią.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół