• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Roslina opada powoli w dol

Wyszukiwarka Forumowa:

Happy Ak

Well-known member
Buchów
0
Siemano, moje malenstwo opada w dol, nie wiem czemu, zbytnio deszczu nie bylo. Nawozy jakie dawkowalem to Biohumus, oraz jednorazowo Planton K. Ziemia jest w sam raz, nie za mokra, nie za sucha. Dokupilem dzisiaj dolomit i jutro podsypie. Dobra teraz zdjecia, zebyscie wiedzieli OCB.

Po lewej ta co opada, a dla przykladu zdrowa po prawej :

Reszta zdjec z tej ,, chorej " :

Mam swoje typowanie co do przyczyny po przeszukaniu forum, ale chcialbym poznac tez wasze opinie na ten temat. Z fartem

G

Gość

Guest
.

a jaka jest twoja mysl?
mi sie wydaje ze ci cos podgryzlo korzenie. mialem tak kiedys. krzak prawie 2 m do wy***ania!

buch123

Well-known member
Buchów
0
Podpinam się. Zauważyłem to samo u siebie przed chwilą.
Co robić ? Da się jakoś uratować planty ?

Proszę o szybką odpowiedź.

Happy Ak

Well-known member
Buchów
0
Podpinam się. Zauważyłem to samo u siebie przed chwilą.
Co robić ? Da się jakoś uratować planty ?

Proszę o szybką odpowiedź.

Ziomek napisz jakie nawozy stosowales itp, moze cos ustalimy i poradzimy sobie z tym ;)

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Wygląda jak by coś się stało z korzeniami, albo nornica je podgryzła albo cos innego, innej przyczyny nie widze nie widac oznak przenawożenia, roślina przenawożona tak nie traci sił nagle i nie klapie...

buch123

Well-known member
Buchów
0
Żyje! :jaraczz:

Nawozy jakie stosowałem to tylko Biohumus. Planta podlałem w sobotę natomiast dziś zobaczyłem go delikatnie opadniętego. Napewno mniej niż Twój jednak też był opadnięty. Podlałem go 1L wody deszczowej żeby się nie "odwodnił". Nie wiem czy to coś dało. Wydaje mi się, że to sprawa nornic lub kretów. Widocznie uszkodziły delikatnie korzenie i roślina opadła. Może u mnie było to w mniejszym stopniu i dlatego plant odżył.

Z tego co wiem to roślina w takim stanie potrzebuje wody (jeśli ma to nie podlewaj) oraz cień bo upały nie będą jej sprzyjać. Można również spryskać Asashi (podobno pomaga w stresie) jednak nie wiem czy akurat pomoże w takim przypadku.

PS. Miałem taki przypadek tylko że przy przesadzaniu z doniczki do ziemi. Uszkodziłem korzenie i roślina wyglądała identycznie. Teraz się zdziwiłem bo przecież nic nie ruszałem zatem to na 98% nornice/krety.

G

Gość

Guest
Wygląda jak by coś się stało z korzeniami, albo nornica je podgryzła albo cos innego, innej przyczyny nie widze nie widac oznak przenawożenia, roślina przenawożona tak nie traci sił nagle i nie klapie...

masz racje. jasne ze korzenie.pisalem. zobaczy ze jak juz padnie i wyciagnie z ziemi to bedzie sam kikut.<peace>

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
natnij z niej klonów póki nie zdechła całkiem, poukorzeniaj je i wysadź na spocie.

buch123

Well-known member
Buchów
0
I znów to samo . Roślina delikatnie opadła w dół a wczoraj się podniosła. Podlałem ją 1.5L wody. Co jest przyczyną że codziennie opada i się podnosi ? Możliwe że brak wody ? W sobotę dostała 3L + Biohumus w poniedziałek 1L (bez nawozu) i dzisiaj 1.5L (bez nawozu). Jest naprawdę ciepło ale nie wydaje mi się żeby 3L wyparowały w 2dni.

Nie wiem co może być tego przyczyną, proszę o pomoc.

PanBombka

Well-known member
Buchów
0
nie potrzasales czasem wrokiem ? przed podlewaniem ? spryskaj asahi i podlej jej duzzo wodyyy

buch123

Well-known member
Buchów
0
Podlewam teraz 3L co 2 dni. Aż się dziwię, że tak szybko woda paruje a więc to sprawa wody - bynajmniej w moim przypadku.

Z fartem.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół