• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

roslinka chowajaca sie i przypal 2 pytania

Wyszukiwarka Forumowa:

GFP

Active member
Buchów
0
witam wszystkich mam 2 pytania które mnie nurtują mam nadzieję że uda mi się tu dowiedzieć...

1. za kazdym razem gdy moja roslinka jest juz w ziemi zawsze jak wychodzi chowa sie do ziemi wychodzi tylko lodyga a zarowno kielek czyli korzen jak i te pierwsze 2 listki chowaja sie w ziemi i musze "wygrzebywac roslinke czy ktos wie czym to moze byc spowodowane?...

2. podobno smerfy chodza z miernikami strumienia swiatla i w ten sposob szukaja upraw i mam pytanie czy to prawda i czy da sie zapobiec wyczajeniu przez nich tym urzadzeniem? albo przed miernikiem ciepla jest taka mozliwosc ze tak robia?

3. takie gratisowe pytanie : chcialem zrobic taki SoG przez tydzien 20/4 po tygodniu 12/12 i to 12:12 lepiej w dzien czy w nocy wlaczac lampe dodam ze moj boks nie jest szczelny i przebija swiatlo nie ma to znaczenia czy daje po oczach czy nie bo i tak to jest w pokoju w ktorym malo siedze chodzi tylko o przypal :)?

z gory Dziekuje za odpowiedzi

ps. nie bijcie jestem poczatkujacym czytam forum od dawna ale nie widzialem odp na te pytania moja wiedza na ten temat to tylko teoria prosze o odp kogos kto ma wiedze praktyczna:):spalony:
PZDR

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
witam wszystkich mam 2 pytania które mnie nurtują mam nadzieję że uda mi się tu dowiedzieć...

1. za kazdym razem gdy moja roslinka jest juz w ziemi zawsze jak wychodzi chowa sie do ziemi wychodzi tylko lodyga a zarowno kielek czyli korzen jak i te pierwsze 2 listki chowaja sie w ziemi i musze "wygrzebywac roslinke czy ktos wie czym to moze byc spowodowane?...
Za każdym razem, nie prawidłowo wkładasz nasiono do ziemi^^. ogólnie korzeń zawsze wychodzi jedną stroną nasiona (ostrzejszy szpic tam gdzie pęka nasiono ustaw w dół) ...

2. podobno smerfy chodza z miernikami strumienia swiatla i w ten sposob szukaja upraw i mam pytanie czy to prawda i czy da sie zapobiec wyczajeniu przez nich tym urzadzeniem? albo przed miernikiem ciepla jest taka mozliwosc ze tak robia?

Jako Papasmerf moge Ci na 100% powiedzieć ze to są ściemy, natężenie światła przez szybę i po za boxem już nie powinno być takie duże... zresztą nie ma metody odróżnić tego światła od innego, jak co dzień widać ze świeci ci się całą noc, to bardziej o sąsiadów się martw, niż pały które na osiedle wjeżdżają raz na dzień ... . odnośnie ciepłą to by zamykali wszystkich za piekarniki bojlery, zwykłe żarówki itd^^.

P.S. nie da sie zmierzyć strumienia światłą przez ściane ani poznać że to np. HPS... . choć tu barwe można wyczaić jak ktoś się zna gołym okiem (słabo oddaje kolory). - PROPONUJE ZAŚŁONE W OKNIE
:pl:

3. takie gratisowe pytanie : chcialem zrobic taki SoG przez tydzien 20/4 po tygodniu 12/12 i to 12:12 lepiej w dzien czy w nocy wlaczac lampe dodam ze moj boks nie jest szczelny i przebija swiatlo nie ma to znaczenia czy daje po oczach czy nie bo i tak to jest w pokoju w ktorym malo siedze chodzi tylko o przypal :)?

Nie tylko ^^, też temp. nie powinna przekraczać tam 32 stopni a lepiej poniżej 30, z tego względu częściej (szczególnie latem) świeci się w nocy .... kiedy jest chłodniej i nasze chłodziwo(powietrze) ma niższą temperaturę... jak nie masz problemów z temp. możesz wybrać fazę dowolnie.

z gory Dziekuje za odpowiedzi

ps. nie bijcie jestem początkującym czytam forum od dawna ale nie widziałem odp na te pytania moja wiedza na ten temat to tylko teoria prosze o odp kogos kto ma wiedze praktyczna:):spalony:
PZDR

Powodzonka<shiza>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół