akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Roslinki 3 tygod, pH, szklarnia

Wyszukiwarka Forumowa:

yahel

Member
Buchów
0
Witam

Jestem w trakcie pierwszej hodowli, moje planty maja ok 3tyg 2xblackberry femi, 1x skunk femi, odmiany dokaldnie nie pamietam. Poki co roslinki stoja w doniczkach 7l i powoli sie rozwiajaja, nie spodziewam sie z tego wiele ale postanowiłem posadzic je zeby zdobyc jakeis doswiadczenie na koljny rok. Moje pytania:
Czy w szklarni sa jakies szanse aby roslinki w miare wyrosły?
Czy ph wody 7 oraz gleby 6.9 jest odpowiednie?
Roslinki niby wygladaja na zdrowe jednak moze byc w bledzie poniewaz tak jak mowiłem to moje pierszwe planty.
pH mierzone ph metrem Zakaz wklejania linków do alledrogo!
Najtanszy ale majac go w domu postnowiłem wykorzystac, czy jego wyniki moga byc w miare prawidłowe?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Czy w szklarni sa jakies szanse aby roslinki w miare wyrosły?

w jakiej szklarni?> zwykłej na dworze?

Niby tak ale troszke na franicy lepiej by było podlewać czymś koło 6,5

TEN PH METR NIE DZIAŁA, MOŻLIWE ŻE ROŚLINKI SIE ZABLOKOWAŁY.

Wsadź go do kwasku cytrynowego dalej będzie pokazywał 7!!!! do śmieci z nim, podobno jeden na 20 z nich działa ja miałem takie 3 w ręce (lub podobne) żaden nie pokazywał nic... .

moze zrób zdjęcia to ci powiemy czy rozwijają sie normalnie... .

yahel

Member
Buchów
0
Robiłem ten test, woda miala 7 dolewałem stopniowo octu i pH spadlo w koncu do 4. Szklarnia zwykła, na dworze boki zrobione z okien pomalowane na biało, dach jest foliowy rosna tam pomidory i inny warzywa na wiosne.

---------- Aktualizacja posta 11:48 ---------- Czas poprzedniego posta 11:30 ----------

Z racji ze za nic nie moge edytowac swojego posta, pisze ejszcze raz zalaczajac fotki plantów (to brazowe to jest zwykle ziemia nie sa przyplaone choc tak sie wydaje, poprostu sa brudne;) )

D

delete

Guest
Rosną ładnie i możesz podlewać taką wodą tą glebę ;) Za późno, żeby coś z tego było, a bynajmniej w krajach środkowej Europy w klimacie umiarkowanym :)

Temat kosz!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół