• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

royal dwarf problem z podlewaniem

Wyszukiwarka Forumowa:

trzoda kru

Member
Buchów
0
Witam wszystkich użytkowników naszego wspaniałego forum.
Posiadam 12-dniowe cuda i mam delikatny problem wydaje mi się ze za dużo podlewam chciałbym abyście udzielili mi informacji:ile podlewać i w jakich ilościach.Aktualnie podlewam odstana woda co 2 dni po 200 ml na doniczkę to dobrze czy za dużo i za często?:zjarany:

czmiel

Member
Buchów
0
Posiadam 12-dniowe cuda i mam delikatny problem wydaje mi się ze za dużo podlewam chciałbym abyście udzielili mi informacji:ile podlewać i w jakich ilościach.Aktualnie podlewam odstana woda co 2 dni po 200 ml na doniczkę to dobrze czy za dużo i za często?:zjarany:

Zapodaj jakies foteczki, mam ta sama odmiane w 18 dniu, zawsze w grupie wieksza motywacja do dbania o roslinki.
Moze porwiesz sie nawet na jakas fotorelacje, na pewno bede widzem
Pozdrawiam

trzoda kru

Member
Buchów
0
Bardzo chętnie poprowadziłbym fotorelacje ale niestety nie posiadam aparatu.A wiesz jak to jest z pożyczaniem zaraz byłyby pytania a po co ci wole nikogo nie wtajemniczać.Może ty poprowadzisz fotorelacje :pbede twoim wiernym kibicem

czmiel

Member
Buchów
0
Bardzo chętnie poprowadziłbym fotorelacje ale niestety nie posiadam aparatu.A wiesz jak to jest z pożyczaniem zaraz byłyby pytania a po co ci wole nikogo nie wtajemniczać.Może ty poprowadzisz fotorelacje :pbede twoim wiernym kibicem

W swojej galerii wrzucam regularnie fotki z mojej pierwszej plantacji, ale to w ramach konsultacji, pociagne jeszcze chwile temat i moze rzeczywiście łatwiej bylo to wszystko ogarnac w ramach jednej fotorelacji. A tak wogole dzisiaj bylo "krzyzowanie" roslinek do gleby i jestem ciekawy jak to zniosa.
Pozdrawiam

Qpalisko

Member
Buchów
0
Ja właśnie kończę z dwoma karłami, jakieś tam przemyślenia pozostały...
Lst znoszą super i odwdzięczają się konkretnie.
Trzeba tylko uważać bo jak to automat - są bardzo zbite w sobie (niskie).
Nie potrzebują dużych donic - moje z ziemią suchą ważyły ponad 3 kg a po podlaniu (1,5l na roślinę ) prawie 5kg. Wazylem na wadze łaziennej ale czułem pod ręką już po kilku dniach podnoszenia kiedy trzeba podlać.
Do końca tych donic nie przerosły...
Teraz suszy się po prawie 100g brutto (z lodygami) z każdej rośliny - jak zostanie po 25g to będę super happy.
Green dragon zrobiony metodą z użyciem piekarnika i grzania bimbru na kuchni elektrycznej i po dobie rozpuszczania żywicy działa super.
Wczoraj wypilem 2x 25ml z lodem i potrzebowałem tylko piwka do wykończenia wieczoru :)
A dziś kawalerski kumpla pod tym samym hasłem...
Fachowcem nie jestem ale jak coś to podpowiem ... Mało jest info o tej odmianie na forum.
Nie wiem jak dodawać wątki do "obserwowanych"
Z faktem panowie ... Do końca.

Peace

---------- Post added at 13:41 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

Jakie duże donice? Jakie światło i wilgotność w boxie?
Jakie ph wody?

trzoda kru

Member
Buchów
0
donice 8 litrowe,oswietlenie 4 swietlowki kompaktowe po 1010 lumenow 2 swietlowki kompaktowe 1550 lumenow,wimiary boxa 40x60x70,wilgotnosc 50-60 %.podlewam odstana kranowka,ziemia uniwersalana o ph w granicach 5.5-6.5 z kermazytem

Qpalisko

Member
Buchów
0
200 ml na taką donice to raczej bidnie ...

Musisz podlewać tak:

Po pierwsze primo - poczekaj aż ziemia przeschnie,
Przeschnie tzn jak rozkopiesz ziemię paluchem dobrych pare cm (5-8) i będzie sucho.
Lepiej przesuszyć niż zrobić bagno... Im głębiej tym bardziej mokro...

Po drugie primo - sprawdź ile waży taka sucha donica (najwygodniej waga łazienna),
Ale próbuj ważyć w rękach - po paru dniach będziesz czuł czy jest lekka czy ciężka.

Po trzecie primo - podlej ok. 1l Wody, ale obserwuj kiedy zacznie wypływać dziurami na dole donicy - wtedy dość.
Zapamiętaj kiedy się przelało - tyle wody będzie potrzebowała zawsze.
(uwaga) donica dobrze jak ma dziury po bokach przy spodzie, żeby woda swobodnie wypływała. Lepiej tez się napowietrzaja korzenie...
Na spodzie donicy keramzyt - potem ziemia, na wierzchu trochę keramzytu jak wilgotność spada za mocno...

Po czwarte primo - zważ podlaną donicę , teraz wiesz ile waży podlana a ile sucha, wiesz tez ile na raz przyjmuje wody...

Pamiętaj - wiem po sobie... - czekaj aż będzie sucho , nie bądź nadgorliwy :)
Co 4-5 dni powinno być ok na początek ... Potem jak ma już bardzo dużo liści to szybciej paruje i częściej można podlać ... Ale i tak co ok 3 dni mi wychodziło.

Jaka temperatura w boksie i jak wysoko światło od roślin?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół