nasiona marihuany

Rozkminka na temat lamp

Wyszukiwarka Forumowa:

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siema! Ostatnio tak zauważyłem, że w ciekawych miejscach montują lampki MH.... zawsze spotykałem opinie, że "łooo słabe są" "hps bardziej wydajny"
Przeglądam strone philipsa i szok.
Ogólnie to się zastanawiam czy nie było by dobrym pomysłem skołowacić MH (pracują na tych samych bebechach) i wymieniać sobie lampy w zależności od fazy wzrostu. Oprawa ta sama tylko wymienne lampeczki :D Na mój dziurawy mózg pomysł za***isty. Tylko gdzie sprzedają takie lampki MH i po ile? Na allegro cena 49pln aż odstrasza (za tyle to hps z bebechami można kupić).

3.gif

HPS MASTER SON-T PIA Plus 70W
Znamionowa moc lampy[W ]: 70W
Opis systemu: E [Zew. zapłonnik]
Trzonek: E27
Informacje o trzonku: -
Bańka: T31[T 31mm]
Wykończenie bańki: Przezroczysta
Pozycja świecenia: any[Dowolna / Uniwersalna]
Rozszerzenie nazwy: Plus
Napięcie[V ]: 230
Wskaźnik oddawania barw[Ra8 ]: 25
Temperatura barwowa[K ]: 2000
Str. świetlny lampy EM[Lm ]: 6600

4.gif

MH 70W MASTER City White CDO-TT 70W
Kod barwy: 828 [CCT of 2800K]
Wskaźnik oddawania barw[Ra8 ]: 83
Oznaczenie barwy (tekst): Ciepłobiała
Temperatura barwowa[K ]: 2800
Str. świetlny lampy EM[Lm ]: 6300

4.gif

MH MASTER Colour City CDM-TT 70W
Kod barwy: 830 [CCT of 3000K]
Wskaźnik oddawania barw[Ra8 ]: 83
Oznaczenie barwy (tekst): Ciepłobiała
Temperatura barwowa[K ]: 3000
Str. świetlny lampy EM[Lm ]: 6300

S

Sito

Guest
moglbys wykrecic zarowke z latarni ulicznej takiej co na bialo swieci to mialbys zarowe MH bo te ktore swieca na zolto-bursztynowy kolor to hps

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Sito, Jeżeli chodzi o takie rzeczy to mnie nie musisz instruować co jest co. HPS od MH rozpoznam z zamkniętymi oczami :geek: Pozatym SIĘ NIE WYKRĘCA Z LATARNI ULICZNYCH !!! Kradzierz mienia publicznego jest karana, a po co komu kolejny paragraf. Pozatym te MH z latarni mają mętne bańki i jakieś 5500lum więc je**ć JE!!! ;D Mowa o tych które wymieniłem wyżej.

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Ca2na3is napisał:
Pozatym SIĘ NIE WYKRĘCA Z LATARNI ULICZNYCH !!! Kradzierz mienia publicznego jest karana, a po co komu kolejny paragraf.

buahahahahahahaha

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
lubo, Też widze jesteś rasowym polakiem. Co się da to zaj***ć. :D
Kiedyś o***ią Ci mieszkanie i zmienisz podejście do sprawy. I oczywiście Panowie macie chu*a do powiedzenia w temat. ku**a na niektórych z forum poprostu brak słów;/ :pr:

H

haszyszekk

Guest
Ca2na3is napisał:
49pln aż odstrasza (za tyle to hps z bebechami można kupić)
No HPS z bebechami to troche więcej kosztuje chyba...
Dobry pomysł nie jest zły :) mozesz sie rozejrzeć po ogłoszeniach na lampy.com
Jak dla mnie nie ma co sie bawić w zmienianie żarówek... HPS da sobie rade i na wegu i na flo równie dobrze. pzdr

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
bogusik2, Używany HPS 70W za 50-60pln można kupić więc kwota zadowalająca. A 50pln za samą lampę to przegięcie jak na moje :silent: Ogólnie to pomyśle o takim czymś po OUT bo narazie brak funduszy. Zresztą i tak bym jeszcze HPS musiał na nówke wymienić za jakiś czas.

S

Sito

Guest
Ty a uprawianie MJ jest legalne??Bo wydawalo mi sie ze nie!?! I jesli chcesz sie bawic w wymienianie zarowek to musisz poniesc jakies koszty za lepsze plony i pamietaj ze jak juz zainwestujesz to ta lampe bedziesz mial przez kilka lat i po dluzszym czasie zwruci ci sie ten wydatek.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Sito, I tu widze loczgiczne myślenie. Growbox to nie Perpetum Mobile. Trzeba ładować siano, żeby można się później rozkoszować mniami stuffem. Uprawa nie jest legalna ale na cholere robić sobie przypał podczas kradzieży lampy jak można w domowym zaciszu ładnie pięknie bez przypału.

zork

Member
Buchów
0
imo na wega lepiej wsadzic mh albo jeszcze inaczej jak ktos ma kase, najpierw pod swietlowkami jakis mix swietlowek 2700K i 6400K z naswietlaniem 24/0 pozniej MH z naswietlaniem 18/6 a na flo hps 12/12.

A co do tych kradzierzy:

Sito, I tu widze loczgiczne myślenie
heh, nie no zalozmy ze ktos za***al budke telefoniczna (jakis prejker np) a za 2 dni ktos w tym miejscu chce zadzwonic np. po karetke i nie moze wiec ZLODZIEJ budki wyrzadza szkode nie tylko sobie, UPRAWIAJAC NIELEGALNIE ziolo szkodimy co najwyzej sobie (jezeli jestemy pelnoletni) pozdro

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
Ca2na3is napisał:
Na allegro cena 49pln aż odstrasza (za tyle to hps z bebechami można kupić).
hehe a moze te lampy MH sa poprostu takie drogie a 50 zl za nia to nie duzo, przecierz to nie HPS!!!

G

Green

Guest
lampa mh 250W kosztuje okolo 180zł nowa oczywsicie, wiec nic dziwnego ze 70 W to koszt 50zł

H

haszyszekk

Guest
peace napisał:
lampa mh 250W kosztuje okolo 180zł
Bosze... drogie w hu** ja 400W HPS lekko uzywany kupiłem z żarówą za 180zł... pzdr

S

Sito

Guest
Ja ci mowie jesli mozesz to zainwetuj w ta lampe bo teraz bedziesz plakal(z braku 50zl) a po trzech miechach bedziesz bakal i po tych trzech miesiacach nie bedziesz nawet pamietal jaka to byla strata bo bedziesz liczyl gramy towaru...

[ Dodano: 2006-05-11, 15:53 ]
Gramy za***istego towaru!!!!

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
peace napisał:
lampa mh 250W kosztuje okolo 180zł nowa oczywsicie
Sama lampa czy policzyłeś jeszcze balast?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół